Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın 1 dakikalık Japon masajı kaz ayaklarına savaş açıyor
        1

        Nemlendirilmeyen ya da fazla makyaja maruz kalan göz çevresindeki artan kırışıklıklar can sıkıcı olabiliyor. Güzel ve bakımlı cilt denince akla ilk gelen halklar arasında yer alan Japonlar ise yaşlanmayı Shiatsu ile geciktiyor.

        2

        1900'lerde Japonya'da ortaya çıkan, yoğurma, presleme, germe ve yatıştırma tekniklerini kullanan Shiatsu parmak basıncı olarak tercüme ediliyor. Vücuttaki bölgelere baskı uygulamak için parmaklardan ve avuç içlerinden yardım alıyor. Shiatsu, göz çevresinde oluşabilecek kırışıklıkları önlediği gibi var olan çizgileri de azaltıyor. Japon masajı stres ve anksiyete, kas ve eklem ağrısı, yorgunluk, uykusuzluk, artrit ve sinüzit gibi durumlarda da işe yarayabiliyor.

        3

        KAZ AYAKLARINDAN NASIL KURTULUNUR?

        Göz kenarlarında oluşan kaz ayaklarından kurtulmak için ilk olarak işaret parmaklarınızı gözünüzün dış köşelerine yerleştirerek bölgeyi ısıtın. Daha sonrasında ise parmaklarınızla aynı bölgeye bastırıp bırakın. Ayrıca parmaklarınızı bölgeden ayırmadan kaslarınızı şakaklara doğru da çekebilirsiniz. Bu işlemi her iki taraf içinde üçer saniye olacak şekikde üç kez tekrarlayın.

        4

        GÖZ ALTI KIRIŞIKLIKLARINDAN KURTULMAK İÇİN...

        Göz altında bulunan derinin oldukça ince ve narin olması, o bölgenin daha kolay bir şekilde kırışmasına neden oluyor. Bu nedenle göz altlarına oldukça narin davranmak gerekiyor. Göz altları için işaret, orta ve yüzük parmaklarınızı her iki gözün hemen altındaki kemiğe koyun. Ardından ise bu üç bölgeye hafifçe bastırın. Parmaklarınızı 10 saniye boyunca orada tutun. Egzersizi iki kez tekrarlayın.

        5

        GÖZ ALTI ŞİŞKİNLİĞİNİ GİDERMEK İÇİN ETKİLİ YÖNTEM

        Stres, yorgunluk, uykusuzluk göz altı torbalarını daha görünür kılıyor. Şişkinliğe yardımcı olan Japon masajı için ilk olarak işaret parmaklarımızı gözünüzün iç köşelerine yerleştirin. Gözün iç köşesinden başlayarak dışa doğru ‘V’ harfini oluşturacak şekilde parmaklarınızı hareket ettirin. Egzersizi bitirdikten sonra işaret ve orta parmaklarınızı gözünüzün iç ve dış noktalarına yerleştirin ve hafifçe bastırın. Bu hareketi her bir göz için üçer saniye olmak üzere üç kez gerçekleştirebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ