Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 10 Kasım bugün tatil mi? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü resmi tatil mi, yarım gün mü tam gün mü tatil olacak?
        1

        Bu yıl da bir 10 Kasım'da daha ulu önder Atatürk'ü yurdumuzun dört bir yanında saygı ve sevgiyle anacağız. Bugün milyonlarca vatandaşımız 09:05'te 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacak ve Anıtkabir'e akın edecek. İşte, 10 Kasım'a dair bilinmesi gerekenler...

        2

        10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

        10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü 2022 yılında yani bu sene Perşembe gününe denk geliyor. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü resmi tatil olarak sayılmamaktır. Bu sebeple okullar ve diğer kamu kurumları faaliyetlerine devam edecektir.

        3

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan çalışma ve iş takviminde 10-16 Kasım tarihleri arasından Atatürk haftası sebebiyle çeşitli etkinler düzenlenecek. Bununla birlikte günümüze kadar 10 Kasım tarihi hiçbir zaman tatil olmamıştır.

        4

        10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ

        10 Kasım günleri saat 09.05'te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilmektedir. Akabinde Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye'deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilir. Anıtkabir'de bulunan bayraklar diğer günlerde hiçbir sebeple yarıya indirilmez. Bayrağın sürekli çekili bulunmadığı yerlerde, bayrak önce göndere çekilir; daha sonra da yarıya indirilir.

        5

        Dolmabahçe Sarayı'nda Atatürk'ün hayatını kaybettiği odada düzenlenen anma törenine katılmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturmakta, törenin ardından Atatürk'ün yatağına karanfiller bırakıp Saray'ı ziyaret etmektedir.

        Ayrıca Türkiye'nin pek çok yerinden yüz binlerce insan, her yıl Atatürk'ü mezarı başında anmak için Anıtkabir'i ziyaret etmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ