Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 1600 rakımlı Huzurlu Yaylası fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor
        1

        Amanosların bitki ve hayvan çeşitliliği bakımından en zengin alanı Huzurlu Yaylası, yeşilin her tonunu barındırdığı doğal güzellikleriyle fotoğraf severlerin ilgisini çekiyor.

        2

        Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği üyelerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik ekip, doğal güzellikleriyle dikkati çeken Huzurlu Yaylası'na gezi düzenledi.

        3

        Fotoğraf tutkunları, Amanosların yaklaşık 1600 rakımlı, bitki ve hayvan çeşitliliği yönünden en zengin alanlarından olan yaylayı fotoğrafladı.

        4

        GAFSAD Başkanı Yakup Yener, AA muhabirine, bölgenin güvenli hale gelmesiyle sezonun ilk gezisini buraya düzenlediklerini söyledi.

        5

        Bitki çeşitliliği ve doğasıyla bilinen yaylanın fotoğraf açısından çok zengin olduğunu ifade eden Yener, şunları kaydetti:

        6

        "GAFSAD'da sürekli gösteriler düzenliyoruz ama bu gösterilerin düzenlenmesi adına fotoğraf da çekmek gerekiyor.

        7

        Yeni kursiyerlerimiz vardı, hem onlara da fotoğraf gezisi düzenleyelim istedik hem de şehrimizin bu güzel bölgesini fotoğraflamak istedik.

        8

        Burası Gaziantep için önemli bir bölge ve en yüksek yerlerinden birisi, farklı bitkiler, kuşlar bulunuyor. Alçak rakımlarda göremediğimiz kuşları görebilmek mümkün.

        9

        Tabii doğa güzelliği ayrı bir ortam. Buradan güzel fotoğraflar çıkarttık. Daha sonra bu fotoğraflarla bir sunum yapmayı planlıyoruz. Bizim için güzel bir gezi oldu."