18-28 Şubat uyarısı! Kışın bugüne kadarki en soğuk günlerini yaşayabiliriz!
Hafta sonuna doğru ısınan havanın ardından tekrar soğuk ve yağışlı havaların etkisi altına giriyoruz. Beklenen soğuk hava dalgası hakkında değerlendirmede bulunan Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Kuzey Kutup Dairesi ve Rusya'nın kuzeyinde yer etmiş soğuk hava, onu hareketlendirecek güçlü bir basınç alanının etkisiyle Türkiye rotasına doğru inecek ve belki de kışın bugüne kadarki en soğuk günlerini yaşayacağız" ifadelerini kullandı. "Dondurucu hava sadece iç kesimlerde değil, Karadeniz kıyılarında ve Marmara'da gündüz sıcaklık -1°C'ye kadar düşecek" diyen Öztel, "Kıyıdan uzak iç merkezlerde yılın en soğuk günleri olacak 18 - 28 Şubat 2025 tarihlerine hazırlık yapılmalı" şeklinde konuştu
ABONE OLBu gece Trakya-İstanbul arasında ve kıyı Ege’de zayıf yağmur var. Gece boyu sürmesi beklenen yağış, pazartesi öğle ve akşam İstanbul geneli ile Karacabey, Mudanya, Gemlik, Kocaeli ve Körfez çevresinde, Balıkesir ve Çanakkale arasında kuvvetlenecek.
17 Şubat Pazartesi özellikle İstanbul’da beklenen kuvvetli yağmur, trafiği ve hayatı etkileyebilir. Barajlarda ise iyileşme sürüyor, İstanbul’un ortalama doluluk oranları nihayet yüzde 60’a ulaştı. Aynı iyileşmeyi Bursa çevresinde ve Balıkesir’in iç kesimlerinde göremedik fakat yaklaşan yağmurlar, ardından gelecek hafta sonuna doğru beklenen kar yağışları ile Marmara genelinde su seviyeleri yükselecektir.
Pazartesi ayrıca Akdeniz kıyıları ve Batı-Orta Karadeniz’de hava yağmurlu, Kastamonu-Karabük arasında kar yağışı görülebilir. Anadolu genelinde 2 gündür esen lodos yönlü rüzgarlar havayı ısıttı. Ankara’da sıcaklıklar gündüz 10°C’ye ulaşırken Sivas 2°C, Kayseri 4°C’ye yükselmişti.
Bugün de Anadolu’da mevsim normallerinde olacak sıcaklıklar, 18 Şubat Salı gününden itibaren etkisine gireceğimiz soğuk hava dalgası ile azalmaya başlayacak.