Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek 20'li yaşlarda gözüken Edson Brandao şaşkına çevirdi...
        1

        Hollanda'da yaşayan sosyal medya fenomeni Edson Brandao, yaşıyla şaşkına çeviriyor... Çünkü 20'li yaşlarında bir üniversite öğrencisi gibi dursa da Brandao tam 53 yaşında! Peki genç adamın sağlıklı kalma sırları nelerdir dersiniz?

        2

        Edson genç görünmesinin altında yatan en büyük nedenin pozitif düşünmek olduğunu belirtiyor. Tabii bunun yanında sağlıklı beslenmeye de çok dikkat ediyor.

        3

        Daha önce hiç estetik operasyon geçirmediğini dile getiren Edson, şeker, kızartma, işlenmiş gıda yemeyerek, genç kalınabileceğinin en büyük kanıtı adeta...

        4

        Hayatı boyunca sigara içmediğini ekleyen Brandao, "Genç gözükmemi organik gıdalara, bol meyve ve sebze tüketmeye ve bol su içmeye borçluyum" diyor. Cilt bakımına da dikkat eden genç adam, yaşlanma karşıtı nemlendiriciler de kullanmayı ihmal etmiyor.

        5

        Formunu korumak için her gün ağırlık çalışıp kardiyo yapan Edson şöyle devam ediyor:

        "Kendimi 20'li yaşlarımdaki halimden çok da farklı görmüyorum. Hatta dürüst olmam gerekirse bence şu an çok daha iyiyim."

        6

        "İnsanlar benim 53 yaşında olduğumu öğrendiklerinde çok şaşırıyorlar. Genelde 25 gibi gösterdiğimi söyleyenler oluyor. İnsanları bu şekilde etkilemek ve bana bakıp harekete geçmelerini sağlamak bana kendimi çok iyi hissettiriyor."

        7

        Bir gün boyunca nasıl beslendiğini de paylaşan genç adam "Sabah kalkar kalkmaz taze meyvelerden kendime bir smoothie yapıyorum. Kahvaltı için badem sütüyle hazırladığım ev yapımı vegan pankek ve mısır gevreği tüketiyorum. Öğlen yanında sebze ya da esmer pirinçten hazırladığım pilavla ızgara balık ya da tavuk ve akşam yemeği için de mantarlı somon ve tatlı patates yiyorum" diyor.

        8

        Genç kalmak isteyenlere de "Cilt bakım rutininizi aksatmayın. Her gün düzenli spor yapın. Sağlıklı beslenin ve bol bol su tüketin. Son olarak sahip olduğunuz her şey için şükretmeyi ihmal etmeyin" tavsiyelerini veriyor.

        9
        10

        7 TORUN SAHİBİ BÜYÜKBABA GÖRÜNÜMÜYLE ŞAŞIRTTI

        İngiltere'nin Coventry kentinde yaşayan Andy Wilkinson'ı görseniz kaç yaşında olduğunu düşünürdünüz? Eğer cevabın 30'lu yaşlar olduğuna inanıyorsanız yanılıyorsunuz... Çünkü Wilkinson aslında 56 yaşında... Üstelik de o bir büyükbaba!

        11

        Oldukça genç ve sağlıklı gözüken fitness eğitmeni Andy Wilkinson, adeta yaşlanmaya meydan okuyor... İnsanlar, 7 torun sahibi olan Wilkinson'un 30 yaşında olduğunu sanıyor ama aslında onun 30'lu yaşlarda üç çocuğu bulunuyor.

        12

        Andy genetik olarak şanslı olduğunu düşünse de fit görünümünü doğru beslenmeye ve spora bağlıyor.

        13

        Genç büyükbaba, uzun yaşamak ve iyi görünmek isteyenler için kaliteli uykunun çok önemli olduğunu belirtiyor. Ayrıca haftada üç kez spor yapmayı ve karbonhidrat ağırlıklı porsiyonları kesmeyi öneriyor.

        14

        İnsanların daha çok stres nedeniyle yaşlandığını anlatan, bu nedenle stresi hayatından çıkarmaya çalışan Wilkinson, bol sıvı tüketme tavsiyesinde de bulunuyor.

        15

        Wilkinson, "Yüzünüze dünyanın en iyi kremlerini sürebilirsiniz ancak sağlıklı bir cilt için en önemli şey su" diyor.

        16

        Instagram'da 20 bine yakın takipçisi bulunan fitness eğitmeni, düzenli olarak sağlıklı yaşam ile alakalı ipuçları veriyor ve ekliyor:

        "Genetik yardım ediyor, ancak sıkı çalışma ve diyetin dışında gerçekten büyük bir sırrım yok."

        17

        ÖĞRENCİ GİBİ DURUYOR... İŞTE GERÇEK YAŞI

        Singapurlu Chuando Tan'in yaşını duyanlar hayrete düşüyor. Çünkü yirmili yaşlarında görünen genç adam tamı tamına 54 yaşında!

        18

        90'lı yılların başında Singapur'un en popüler modellerinden biri olan genç adam şimdilerde fotoğrafçılık yapıyor. Peki Chuando Tan, bu kadar genç gözükmesini neye borçlu?

        19

        Çoğu kişi Tan'ın genç gözükmesini genetik sebeplere bağlıyor Ancak genç fotoğrafçı sürekli egzersiz yaptığını ve sağlıklı beslendiğini söylüyor.

        20

        Fotoğrafçı kahvaltıda 2 yumurtanın sarısını ve 6 yumurtanın beyazını yiyor. Yumurtanın yanında süt içiyor. Kimi zaman da kahvaltıda avokado ve çilekle taçlandırıyor.

        21

        Diğer öğünlerde de pilav, ızgara sebze, balık çorbası ya da tavuk gibi yemekler tüketiyor.

        22

        Singapurlu adam, kahve ve çaydan kaçınıyor, onun yerine bol su içiyor. Alkol ve sigara da kullanmıyor tabii.

        23

        Beslenmenin yanında spor yapmaya da özen gösteriyor. Günlük egzersiz için yaklaşık bir buçuk saat harcıyor.

        24

        Ayrıca, her gün yüzmeye çalışıyor. Akşamları yüzme havuzunda bir buçuk saat kadar yüzüyor.