Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından verilen BAFTA Film Ödülleri'nin adayları açıklandı. Bu yıl adaylık listesine, Paul Thomas Anderson imzalı One Battle After Another ile Ryan Coogler’ın yönettiği Sinners damga vurdu.

One Battle After Another toplam 14 adaylık elde ederek listenin zirvesine yerleşti. Film, bu sonuçla BAFTA tarihinde Gandhi ile kırılan 16 adaylık rekoruna iki adım kala dururken, All Quiet on the Western Front, Atonement, The King's Speech ve Crouching Tiger, Hidden Dragon ile aynı seviyeye ulaştı.

Sinners
Sinners

Ryan Coogler'ın tarihi korku filmi Sinners ise 13 adaylıkla dikkat çekti. Film, BAFTA tarihinde siyahi bir yönetmenin imza attığı yapımlar arasında en fazla adaylık alan film oldu. Yapım ayrıca Chase Infiniti'ye en iyi kadın oyuncu dalında adaylık kazandırırken, Coogler ve başrol oyuncusu Michael B. Jordan kariyerlerinde ilk kez BAFTA'ya aday gösterildi.

Marty Supreme
Marty Supreme

Adaylık sayısında Hamnet ve Marty Supreme 11'er adaylıkla öne çıkan diğer yapımlar oldu. Marty Supreme ile Timothée Chalamet, üst üste ikinci kez BAFTA'da en iyi erkek oyuncu kategorisinde yarışırken, Hamnet filminin yönetmeni Chloé Zhao, bu yıl en iyi yönetmen dalında aday gösterilen tek kadın yönetmen oldu. Zhao ayrıca BAFTA tarihinde bir kadın yönetmenin imza attığı en fazla adaylık alan film rekorunu da kırdı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ