Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 28 Dönem milletvekilleri mazbatasını alıp TBMM’de kayıt yaptırıyorlar

        28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde İstanbul'dan milletvekili olmaya hak kazananlara, İstanbul İl Seçim Kurulunun bulunduğu Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda mazbataları teslim edilmeye devam ediyor.

        AK Parti'den TBMM'ye gidecek milletvekilleri için İstanbul Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu'nda mazbata töreni yapıldı.

        Törende konuşan İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin, İstanbul'un en kalabalık seçmene sahip il olmasının önemli olduğunu söyledi.

        14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerde eksiksiz çalıştıklarını ifade eden Seçkin, "Bizler de İl Seçim Kurulu ve ilçe seçim kurulları olarak 28. Dönem Milletvekilli ve Cumhurbaşkanı Seçimleri'nde gerekli hassasiyeti göstererek herhangi bir aksaklığın yaşanmaması bakımından gerekli tedbirlerimizi aldık. Allah'a şükür bu görevimizi layıkıyla yerine getirdiğimizi düşünüyoruz." dedi.

        AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe
        AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

        “TEK SANDIKTA İKİ SEÇİM”

        AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, programda yaptığı konuşmada, mazbata alan milletvekillerini tebrik etti.

        Kabaktepe, her bir milletvekilinin ülke, millet ve İstanbul adına daha güzel ve iyi hizmetler yapmak için gayretlerini ve çabalarını sonuna kadar sürdüreceklerinden şüphesinin olmadığını belirtti.

        Bu süreçte sahada hem milletvekili seçilenler hem de aday olanlarla verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Kabaktepe, "Tek sandıkta iki seçim yaptık. Ama iki turlu olduğu için iki seçimi de sanki yeniden yaşamış olduk. Milletimizin takdiri ve tercihi her zaman başımızın üstünde. İkinci turda da Cumhurbaşkanı'mız 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkanı' olarak milletimiz tarafından yeniden görevlendirildi. Ona da 'hayırlı olsun' diyoruz." ifadelerini kullandı.

        Kabaktepe, gelecek hafta İstanbul'da seçim çalışmalarına yeniden başlayacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

        "Dolayısıyla milletvekillerimiz hazır bu hızlarını almışken 'Ara vermeyelim, o şekilde devam edelim' diyoruz. AK Parti İl Başkanı olarak grubumuzun daha da gayretli olacağına, dünyanın Türkiye'ye, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı İstanbul'umuzun daha da gelişmesi için ellerinden gelen katkıyı sunacaklarına inanıyorum. Mazbatalarımızı alıyoruz, Ankara'ya gidiyoruz ama hemen İstanbul'a gelip çalışmalara devam ediyoruz."

        Meclis’in yeni vekilleri arasında yer alan Derya Ayaydın da mazbatasını aldı.
        Meclis’in yeni vekilleri arasında yer alan Derya Ayaydın da mazbatasını aldı.

        İSTANBUL MİLLETVEKİLLERİ

        Konferans salonundaki törene AK Parti İstanbul milletvekilleri Hasan Turan, Müşerref Pervin Tuba Durgut, Hulusi Şentürk, Mustafa Hulki Cevizoğlu, Tuğba Işık Ercan, İsmail Erdem, Yahya Çelik, Behiye Eker, Serkan Bayram, Ümmü Gülşen Öztürk, Azmi Ekinci, Nurettin Alan, Halit Yerebakan, Rabia İlhan, Mustafa Demir, İsmail Emrah Karayel, Zafer Sırakaya, Büşra Paker, Sevan Sıvacıoğlu, Derya Ayaydın, Adem Yıldırım, Sena Nur Çelik, Cüneyt Yüksel, Halis Dalkılıç, Rümeysa Kadak, Oğuz Üçüncü, Şamil Ayrım, Seda Gören Bölük, Nilhan Ayan, Yıldız Konal Süslü, Şengül Karslı ve Yücel Arzen Hacıoğulları mazbatalarını İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı ve İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ramazan Seçkin'in elinden aldı.

        Törene aileleriyle katılan vekiller mazbatalarını aldıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Törenin ardından milletvekillerine konferans salonu girişindeki fuaye alanında AK Parti İl Başkanlığı tarafından kokteyl verildi.

        BAKANLARIN MAZBATASI

        Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin, vekilleri aracılığıyla mazbatalarını aldıkları öğrenildi.

        KAYIT İÇİN TBMM’DELER

        Öte yandan milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri de sürüyor. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş burada yaptığı açıklamada, "Seçim geride kaldı. Seçimin tartışmaları geride kaldı. Türkiye bundan sonra büyük bir millete yakışır bir şekilde üzerine düşen önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirecek adımları Allah’ın izniyle hep beraber atacak. Ben seçim sonuçlarının Türkiye için milletimiz için ve hatta bütün insanlık için hayırlı uğur olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

        AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş
        AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş

        322 YENİ VEKİL MECLİS’TE

        Bu dönemde 322 yeni milletvekilinin görev alacağını bildiren Kurtulmuş, "Genç bir meclistir. Bu meclisin hem siyasi farklılıklarıyla hem dinamizmiyle Türkiye’nin meselelerini omuzlayacak, ileriye doğru taşıyacak güçlü bir meclis olmasını temenni ediyoruz. Seçim kampanyası geride kaldı. Bu siyasi farklılıkların geride kaldığı anlamına gelmiyor. Fikirlerimiz farklı olacak. Hepimiz Türkiye Yüzyılı ana çerçevesinde dile getirebileceğimiz sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye ideali etrafında birleşeceğiz" şeklinde konuştu.

        Kurtulmuş, Türkiye’de seçimden sonra yapılacak işlerin olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi kabinenin açıklanması, bir tanesi meclisteki görevlerin seçilmesidir. Meclis üzerine düşeni görevi yapacak" dedi.

        CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül
        CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül

        36 YIL SONRA YENİDEN

        Milletvekilliği kaydını yaptırmaya giden CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, “Türkiye'mizin demokratik parlamenter sisteme geçmesi için sayın Kılıçdaroğlu’na şartsız ve koşulsuz destek verdim. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması için çok büyük çaba sarf ettim. 36 yıl sonra parlamentodayım ama buruk bir heyecan yaşıyorum. Türkiye, 36 yıl önceki Türkiye değil. Mustafa Sarıgül de 36 yıl önceki Mustafa Sarıgül değil. Parlamentoda artık yumruğumu sıkacağım ama yumruğumu cebime koyacağım. Bilgimle, deneyimlerimle her gün öğrenmeye çalıştığım yeni yeni konularla ülkeme hizmet etmek için kırıcı bir politika izlemeyeceğim. Sorun üreten politika izlemeyeceğim. Çözüm üreten bir politika izleyeceğim. Bayrağımızdan ayrılmadan, toprağımızdan ayrılmadan, ulusal birliğimizden ayrılmadan can Erzincanımızın bana vermiş olduğu görev, yetki ve sorumluluğun bilinci içerisinde hareket edeceğim" dedi.

        MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay
        MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay

        TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

        MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise yaptığı açıklamada, "Türkiye istikrarını kökleştirmiş, güven ve istikrar içinde Türkiye Yüzyılı'nda emin adımlarla kararlı bir şekilde ilerleyecek. Bu dönemin en önemli özelliği bu seçim süreciyle birlikte artık yeni bir siyaset anlayışıyla Türkiye Yüzyılı siyasetini gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu dönemde de geçmiş dönemlerden olduğundan daha fazla ülkemize, milletimize hizmeti gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ