Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos hangi güne denk geliyor?

        Kurban Bayramı tatilinin ardından şimdi gözler 30 Ağustos Zafer Bayramı tatilinde olacak.30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos hangi güne denk geliyor? İşte 2019 resmi tatil günleri...

        30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

        30 Ağustos Zafer Bayramı 2019 yılında cuma gününe denk geliyor. 30 Ağustos tarihinin iş gününe denk gelmesiyle birlikte haftasonu tatili ile birleştirildiğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili 3 gün yapılabilecek.

        BÜYÜK TAARRUZ ZAFERİ

        23 Ağustos - 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Savaşı'yla Yunan orduları gerilemek zorunda kaldı. Bu uzun zamandır Türk ordularının elde ettiği ilk başarıdır. TBMM tarafından Sakarya Savaşı'ndan sonra Mustafa Kemal'e mareşal ve gazi unvanları verildi. Tarihin bu dönüm noktasından sonra Yunan ordusunun ve diğer işgalci güçlerin topraklardan atılma kararı alınır. Sad planı adı verilen taarruzplanı ocak ve nisan aylarında iki kez ertelenir. Taarruzunhazırlıkları tam anlamıyla ağustos ayında tamamlanır.

        REKLAM

        Batı cephesinin kuzeyindeki ve güney cephesindeki Türk birlikleri, büyük bir gizlilik içinde Kocatepe bölgesine kaydırıldı. İstanbul'daki cephane depolarından silah ve cephane gizlice Anadolu topraklarına getirtildi. İtilaf Devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hâle getirilen toplar onarıldı. Yeni silahlar satın alındı. Orduya taarruz eğitimi yaptırıldı. Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı Türk ordusu, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. Birkaç saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi.30 Ağustos'tadüşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis de vardı. Bu savaş, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.

        Büyük Taarruz 'unbaşarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden temizlenmiş oldu.

        2019 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

        ZAFERBAYRAMI

        1 GÜN

        30 AĞUSTOS

        CUMA

        CUMHURİYET BAYRAMI

        1,5 GÜN

        28 EKİM

        29 EKİM

        PAZARTESİ

        SALI

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ