ABD basını: İran'a baskı konusunda anlaştılar
ABD basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a ekonomik baskı konusunda anlaştığını ifade etti. ABD merkezli Axios haber platformuna göre; Trump ile Netanyahu, ABD'nin İran'a yönelik ekonomik baskıyı, özellikle İran'ın Çin'e gerçekleştirdiği petrol satışları üzerinden artırma konusunda anlaştı.
ABONE OLABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bu hafta Beyaz Saray’da yaptıkları görüşmede, özellikle Çin’e petrol satışları üzerinden İran’a yönelik ekonomik baskıyı artırma konusunda anlaştıkları öne sürüldü.
Amerikan Axios haber platformuna konuşan iki ABD yetkili, Trump ile Netanyahu’nun 11 Şubat’ta Beyaz Saray’daki görüşmesi hakkında bilgi verdi.
Söz konusu yetkililere göre Trump ve Netanyahu, ABD'nin İran'a yönelik ekonomik baskıyı, özellikle İran’ın Çin'e gerçekleştirdiği petrol satışları üzerinden artırma konusunda anlaştı.
Buna göre, İran’ın petrol ihracatının yüzde 80'inden fazlasının Çin'e gerçekleştiği, eğer Çin’in, İran'dan petrol alımları azaltılırsa, bunun İran üzerindeki ekonomik baskıyı önemli ölçüde artıracağı değerlendirildi.
ABD'li yetkililer, İran’a bu azami baskı kampanyasının, İran ile nükleer görüşmeler ve diplomasinin başarısız olması durumunda olası saldırılar için Orta Doğu'da devam eden askeri yığılma ile birlikte yürütüleceği bilgisini aktardı.