Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Başkanı Trump: Xi'yi severim ama anlaşması çok zor biri

        ABD ve Çin arasındaki ilişkiler Trump döneminin ardından yükselen bir gerginliğin içinde devam ediyor.

        Başkan Trump, Truth Social'daki bir paylaşımında "Çin Devlet Başkanı Xi'yi severim, her zaman sevdim ve her zaman seveceğim, ancak o ÇOK SERT VE ANLAŞMA YAPMASI SON DERECE ZOR" açıklamasını yaptı.

        İki ülke arasında başlayan 'ticaret savaşı', daha sonra bir anlaşmaya dönüşmüş ancak Trump'ın geçtiğimiz haftaki açıklamasıyla süreç yeniden alevlenmişti.

        Çin'in kendileriyle yaptığı ticaret anlaşmasını tamamen ihlal ettiğini savunan Trump, "Nazik adam olmak buraya kadarmış" açıklamasını yapmıştı.

        ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth de geçtiğimiz hafta, Çin'in Asya Pasifik'te statükoyu değiştirme niyetinde olduğunu belirtirken "Çin'in yarattığı tehdit gerçek" diye konuşmuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Bir Dünya Lezzet - 18 Ekim 2026 (Bir Dünya Lezzet Berlin'de)

        Bir Dünya Lezzet bu hafta Almanya'nın kalbindeki zengin ve çok kültürlü şehri Berlin'de. Sahrap Soysal, Berlin'de sizler için rengarenk bir yolculuğa çıkıyor. Tarihi dokusu, eşsiz şehir kültürüyle lezzet yolculuğuna bir yenisini daha ekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ