Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Çinli dev operasyonları durdurdu! 7 yıllık yasak batıracak mı? - Teknoloji Haberleri

        Çinli telekomünikasyon şirketi ZTE, ABD otoritelerinin hakkında getirdiği ihracat yasağı sonrasında ana operasyonlarını askıya alma kararı aldı.

        ABD Ticaret Bakanlığı, ZTE’nin İran ve Kuzey Kore’ye telekom ekipmanı satmasını sebep göstererek, ABD’li üreticilerin 7 yıl boyunca şirkete ürün ihraç etmesini yasaklamıştı. Şirket geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada kararın ardından ‘ana operasyonel aktivitelerin durdurulduğunu’ duyurdu.

        Telekom ağlarına ve akıllı telefonlara parçalar üreten Çinli dev, ABD’li üreticilerden mikro işlemci gibi önemli parçaları almasını engelleyen yasağın şirketin varlığını tehdit ettiğini açıklamıştı.

        REKLAM

        İhracat yasağı, ABD ile Çin arasındaki teknoloji ve ticaret geriliminin kötüleştiği bir döneme denk gelirken, şirket hakkındaki kararının Trump’ın başkanlığı öncesine, 2017’nin ocak ayına dayandığı belirtildi.

        ABD, ZTE’nin Kuzey Kore ve İran’a telekom ürünleri ihraç ettiği gerekçesiyle şirkete 1,2 milyar dolar para cezası kesmişti. 70 binden fazla çalışana sahip olan şirket, ABD’li yetkililerle hakkında verilen ihracat yasağının kaldırılması için çalıştığını açıkladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ