Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD, Kuzey Kore'yi sorumlu tuttu: Hesabını soracağız! | Dış Haberler

        ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 150 ülkede 300 binden fazla bilgisayarı etkileyen, dünya genelinde hastaneleri, şirketleri, bankaları milyarlarca dolar zarara uğratan fidye yazılımı WannaCry'ın siber saldırılarından 'Kuzey Kore'nin doğrudan sorumlu olduğunu' söyledi.

        ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Thomas Bossert, Wall Street Journal gazetesinde yazdığı makalesinde WannaCry saldırısının arkasında Kuzey Kore'nin olduğunu yazdı.

        İddiaların güvenilir kaynaklara dayandığını söyleyen Trump'ın ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Bossert, İngiltere ile Microsoft şirketinin de siber saldırıdan Kuzey Kore yönetimini sorumlu tuttuğunu ifade etti ve bu saldırıyla ilgili Kuzey Kore'den hesap sorularak, siber saldırı düzenlemesine engel olmak için ABD'nin baskı stratejisini en üst seviyeye çıkarması gerektiğini söyledi. Ancak,ABD yönetiminin bu bulgular karşısında nasıl harekete geçebileceğine ilişkin ayrıntı vermedi.

        REKLAM

        Kuzey Kore'nin özellikle son 10 yıldır 'kötü eylemlerde bulunduğunu, WannaCry'ın da ayrım gözetmeksizin tedbirsizce bir hareket olduğunu' yazdı.

        "İnterneti daha güvenli hale getirdiğimiz gibi, ister yalnız hareket ediyor olsunlar, ister bir suç örgütü adına veya düşman bir devlet adına hareket ediyor olsunlar, bize zarar verenlerden, bizi tehdit edenlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Totaliter rejimlerin alet takımları göz ardı edilemeyecek kadar tehditkâr." ifadelerini kullandı.

        Beyaz Saray'ın WannaCry fidye yazılımıyla ilgili Pyongyang'ı kınayan resmi açıklamasınıbugün yapması bekleniyor.Pyongyang ise Beyaz Saray'ın WannaCry suçlamalarına yanıt vermedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ