Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Küresel otomotiv endüstrinin gözü kulağı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ticaret anlaşması görüşmelerinde. Ortaya çıkan bilgilere göre, söz konusu görüşmeler en hafif tabiriyle gergin geçiyor. Fakat, ufukta kimsenin tahmin etmediği bir ihtimal de belirmiş durumda.

ABD ve Avrupa Birliği'nde satılan otomobillerin hem güvenlik hem de üretim standartlarında çok uzun yıllardır önemli farklar bulunuyor. Dolayısı ile, farklı kıtalarda üretilen araçlar eğer söz konusu standartları sağlayamıyorsa Atlantik'in diğer yakasına geçemiyor.

İşte, tarafların ticaret anlaşması görüşmelerinde ise bu durumu tümden değiştirebilecek bir gelişme yaşandı.

19 maddelik anlaşma taslağının 8'inci maddesinde yer alan, "Otomobillerle ilgili olarak, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği birbirlerinin standartlarını kabul etmeyi ve karşılıklı tanınmayı amaçlamaktadır. Standartlar konusunda işbirliği, transatlantik pazarın geliştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır" ifadesi, bugüne kadar sektörde yerleşik olan tüm kuralları değiştirecek gibi görünüyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ