Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Afrin nerede? Afrin'in Türkiye açısından önemi nedir? Afrin haritası

        Afrin'e yapılması gündemde olan askeri operasyon öncesinde vatandaşlarAfrin şehrinin nerede olduğunu öğrenmek ve Afrin şehri hakkında bilgi edinmek için internette "Afrin nerede?" ve "Afrin haritası" aramalarını yapmaya başladı. Peki Afrin nerede? İşte Afrin haritası ve Afrin şehri hakkında bilgiler.

        AFRİN NEREDE? İŞTE AFRİN HAKKINDA BİLGİ

        Afrin şehri, Suriye'nin kuzey batısında bulunmaktadır. Suriye iç savaşında kritik noktalardan olan Halep şehrinin kuzey batısında bulunan Afrin şehri 50 bin nüfusa sahiptir. Ekonomisini zeytin, zeytinyağı, tekstil ve Halep sabunu ile sağlayan Afrin şehrinin sembolü de zeytin ağacıdır.

        Kentin ortasında Afrin Çayı bulunmaktadır.

        Harita
        REKLAM

        TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN 10 TANKI SINIRA KONUŞLANDIRILDI

        Afrin operasyonu öncesinde sınırda askeri hareketlilik devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10 tankı, Afrin şehrinin karşısında yer alan Hassas bölgesine konuşlandırıldı. Öte yandan dün gün boyunca süren tanksevkiyatının bugün de devam etmesi bekleniyor.

        Batı ve Doğu illerinden gönderilen, tank, fırtına obüs topları ile askeri araçlar, Suriye sınırında bulunan Kilis ile Hatay sınırına sevk ediliyor. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nın kontrolünde bulunan Afrın ilçesinin karşısında bulunan Kilis ve Hatay bölgelerine Batı ve Doğu illerinden yola, tank, fırtına obüs topları ile askeri araçlar tırlar üzerinde sevk ediliyor.

        Türkiye'nin hudut güvenliğini sağlamak ve sınır hattını terör örgütlerinden temizlemek amacıyla olası harekatın konuşulduğu bugünlerde, Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca bir dizi değişikliğe gidildiği Kilis'in Suriye sınırından görülüyor. Sınırın karşı tarafında terör örgütü PYD/PKK mensuplarının kullandığı mevzilerde önceden görülen örgütü simgeleyen bez parçalarının Afrin'e olası harekat öncesi yerinde olmadığı gözlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ