Ahmed Şara'dan Süveyda açıklaması
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Süveyda'da yaşanan olaylara ilişkin ulusa seslendi. Şara "Yerel gruplar arasındaki şiddetli çatışmalar, devletin müdahalesiyle kontrol altına alınmasaydı tamamen kontrolden çıkma noktasına gelmişti." şeklinde konuştu. Süveyda'da ateşkes ilan edilmesine rağmen çatışmalar sürüyor.
ABONE OLSuriye İçişleri Bakanlığı, Suriyenin güneyindeki Süveyda ilinde, Bedevi Araplar ile bazı Dürzi silahlı gruplar arasında çatışmaların durduğunu bildirdi.
Bakanlık, Bedevi Arap aşiretlerinin şehirden çıkarıldığını ifade etti.
Suriye güvenlik güçlerinin Süveyda komutanı ise, aşiretlerin cepheden çekilmesini ve devletin sorumluluğu üstlenmesine müsaade etmesini istediklerini ifade ederken, Ahmed Şara'nın ateşkese olan vurgusunu yineledi.
Suriyeli komutan ayrıca hiçbir mezhep ve gruba yönelik bir ön yargıları olmadığını belirtti.
Suriye Enformasyon Bakanı Hamza El Mustafa ise Suriye güvenlik güçlerinin şehrin doğu ve batı kırsalında konuşlanmaya başladığını bildirdi.
Bakan, Hikmet el-Hecri'nin yabancı güçlerin müdahalesini talep eden bir söylem benimsediğini ifade ederken, bedevi Araplar ile Dürziler arasındaki sosyal gerginliğin yeni olmadığını, Suriye'nin başlangıcına dayandığını vurguladı.
Enformasyon Bakanı ayrıca, devletin varlığının çözüm, yokluğunun ise sorun olduğunu dile getirdi.
Bakan, çatışmaların 48 saat içinde çözüme ulaşmasını beklediklerini bildirdi.