Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı SON DAKİKA! Anayasa Mahkemesi'nden Kanal İstanbul kararı

        Son dakika... Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Anayasa Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesinin yap işlet devret modeli kapsamınaalınmasına ilişkin yasal düzenlemenin iptal istemini reddetti..

        2018 yılında çıkarılan yasa ile Ulaştırma Ve Alt Yapı Bakanlığı'nın göreve ve yetkilerine Karadeniz ile Marmara denizini birleştiren ve gemilerin seyrüseferine imkan veren Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projelerinin yapımını sağlama da eklenmişti..

        Yasa ile ayrıca bu projelerin ileri teknoloji ve yüksek maddi kaynak gerektirmesi halinde yap işlet devret modeli çerçevesinde sermaye şirketleri veya yabancı şirketler tarafından yapılabilmesinin de önünü açmıştı.

        REKLAM

        HUKUKİ BİR ENGEL KALMADI

        CHPsöz konusu düzenlemenin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'nebaşvurdu.. Yüksek mahkeme yaptığı değerlendirmeler sonucunda oy birliği ile CHP'nin iptal isteminin reddine karar verdi..Bu karar sonrası Kanal İstanbul'un yap işlet devret modeli ile yapılmasının önünde herhangi bir hukuki engel kalmamış oldu..

        İMAMOĞLU YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yarın açıklama yapacağı bildirildi. İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından "Konuyla ilgili olarak yarın Başkan İmamoğlu açıklama yapacak" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ