Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Acı gülümseme kime ait? Son dakika: Bir fotoğrafla fenomen oldu
        1

        Macaristan'ın Köszeg şehrinde 1945 yılında dünyaya gelen emekli elektrik mühendisi András Arató, yaklaşık 10 yıldır 'meme'leriyle (İnternet kullanıcıları tarafından oluşturulan esprili videolar, görsel ve içerikler) güldürüyor.

        2

        Gözlerindeki hüzünlü bakış ve acı gülümsemesi nedeniyle dünyada popülerliğe kavuşan Arató, Türkiye'de ise kısa süredir komik paylaşımlara konu oluyor.

        3

        Türkiye'de, 'Bakalım..' adlı bir Twitter hesabı da, Arató'nun pozlarını kullanarak binlerce kişiyi eğlendiriyor.

        4

        Türkiye'de çekildiği tatil fotoğrafını sosyal medyada paylaştıktan sonra profesyonel bir fotoğrafçı tarafından fark edilen András Arató popülerleşme sürecini ve 'Hide the Pain Harold' (Acısını gizleyen Harold) lakabının çıkışını şu cümlelerle anlatıyor:

        5

        "Bence herkes bazen tatil yapar ve hepimiz tatil deneyimlerimizi fotoğraflarla yakalamak isteriz ve onları akrabalarımıza, dostlarımıza, ailelerimize göstermek isteriz. Ben de öyle.

        6

        Bu resimleri sosyal ağa yükledim çünkü arkadaşlarıma göstermek istemiştim. Ama sadece onlar değil profesyonel bir fotoğrafçı da bu fotoğrafı fark etti ve beni deneme çekimine davet etti.

        7

        Ben de daveti kabul ettim ve deneme çekimine gittim. Bazı fotoğraflar çekti. Fotoğrafları ikimiz de beğendik. Beni tekrar davet etti ve birkaç seans boyunca birkaç yüz fotoğraf çekildi.

        8

        Çekim sırasında fotoğrafçı benden gülümsememi istedi. Ancak internet kullanıcıları bu gülümsemenin gerçekten içten olmadığını anladı veya hissetti. Arkasında gizlenmiş bir üzüntü veya acı gördüler ve bu yüzden 'Hide the Pain Harold' diye isimlendirildim."

        9

        İşte Arató'nun fotoğraflarının kullanıldığı birbirinden komik paylaşımlar!