Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara iftar vakti! 22 Mayıs akşam ezanı saat kaçta okunacak? İşte Ankara iftar ve sahur saati 2018!
        1

        Ankara iftar saatini Ramazan ayının 7. orucunu tutan Ankaralılar araştırıyor. Diyanet Ramazan imsakiyesine göre Ankaralılar dün iftarı saat 20.09'da yaptı. Sabah saat 03.34'e kadar sahur yapılan Ankara'da iftar bugün saat kaçta yapacak? İşte 22 Mayıs iftar ve sahur vakitleri...

        2

        ANKARA İFTAR VAKTİ

        22 Mayıs 2018 Salı günü Ankaralılar saat 03.34'e kadar yaptıkları sahurun ardından tuttukları orucu saat 20:09'da okunacak akşam ezanıyla birlikte açacak. Ankara iftar vakti saati 20.09 olarak belirlendi. Diyanet Ramazan imsakiyesi il il sorgulamak için tıklayınız :

        http://www.haberturk.com/ramazan/imsakiye

        3

        ANKARA SAHUR VAKTİ

        Bu akşam açılacak orucun ardından, Ankaralılar yarın (23 Mayıs) tutulacak 2018 Ramazan ayının 8. orucu için saat 03.33'e kadar sahur yapacak.

        4

        GÜNÜN DUASI

        Allah'ım! Fazl-ü rahmetinin kapılarını bugün yüzüme aç; bu günde bereketlerini üzerime indir ve beni hoşnutluğuna vesile olacak şeylere muvaffak kıl; beni cennetlerinin ortasına yerleştir; ey perişanların duasını kabul eden -Allah-!

        5

        İĞNE YAPTIRMAK ORUCU BOZAR MI?

        İğnelerin kullanım amacı, orucun bozulup bozulmayacağını belirler. Eğer bir kimse gıda ve kişiye keyif katmayan enjeksiyonlar uygularsa, yeme ve içme anlamına gelmeyen türden iğne yapılırsa oruç bozulmaz. Ancak vücuda direnç kazandıran, gıda veya keyif verici enjeksiyonlar orucu bozmaktadır.

        KAN VERMEK ORUCU BOZAR MI?

        Oruç tutan kimselerin kan aldırması orucu bozmamaktadır. Hz. Muhammed (s.a.v), ihramlı iken ve oruçlu bulunduğu sırada kan aldırmıştır ve "Üç şey vardır orucu bozmaz: Kan aldırmak, kusmak ve ihtilam olmak." buyurmuştur.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ