Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HASAN'A YARDIM ELİ! Ankara Valiliği'nden Hasan için harekete geçti! - Haberler

        Ankara’da sokaklarda yaşadığını, mendil satarak karnını doyurduğunu söyleyen Hasan isimli genç için soysal medyada başlatılan yardım seferberliğine ünlüler destek verdi, Ankara Valisi Vasip Şahin’de 29 yaşındaki işsiz gencin ihtiyaçlarını karşılamak için kendisiyle temasa geçildiğini açıkladı. Elbette yardım eli uzatılan Hasan’ın sıkıntıları bu noktadan sonra bir nebze de olsa hafifleyecek, ancak Türkiye’de Hasan gibi işsiz onlarca genç var. Zira Türkiye’de genç işsizlik oranı son 1 yılda 6 puanlık rekor artışla yüzde 27.4’ü aşmış durumda. Ne eğitimde ne istihdamda olanların, yani çalışmayan ama öğrenci de olmayan gençlerin oranı da yüzde 30.1'e çıktı. Yani neredeyse 3 gençten biri işsiz. Genel işsizliğin ise yüzde 14 ile rekor seviyede olduğu Türkiye’de iş bulma ümidi olmayanların oranı da yüzde 21.1 seviyesinde.

        55 MİLYAR SOSYAL YARDIM

        Nitekim donanımını artırarak eğitim hayatını yüksek lisans ve benzeri programlarla uzatan gençlerin de işleri hayli güç. Çünkü yaşlar ilerlerken iş deneyimi edinmemiş gençlerin sayısı da bu nedenle hızla artış gösteriyor.Yılda devlet bütçesinden 55 milyar lira sosyal yardımlara aktarılarak dar gelirli vatandaşlara destek olunsa da gençlere iş kapısı açmaya faydası olmayan bu yardımlar Hasanlara da kalıcı çareler yaratmıyor. Rakamlardan da görüleceği üzere belki de sokaklardapek çok Hasan yaşıyor. Kimileri aileleri yanında yaşamlarını sürdürüyor, kimileri sokakta hayat mücadelesi veriyor.

        Son olarak Ankara'da sokaklarda yaşayan bir gencin kendi yaşamını anlattığı video izleyenlerin yüreğini ısıttı.

        Sokaklarda mendil satarak karnını doyurduğunu ve haftada sadece bir gün otele gidebilecek kadar para biriktirebildiğini, her şeye rağmen umudunu yitirmediğini anlatan 29 yaşındaki Hasan'ın hikayesi sosyal medyada kısa sürede ses getirdi.

        Yardım çağrısı yapılan Hasan için ünlü sanatçı Haluk Levent de devreye girdi. Ankara Valisi Vasip Şahin, Hasan'a ulaştıklarını ve Valilik olarak ihtiyaçları ile ilgileneceklerini açıkladı.

        Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gönlü zengin, yüreği kocaman Hasan’a ulaştık. Bu akşamdan itibaren Ankara Valiliği olarak sorun ve ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz." ifadelerini kullanarak sosyal medya kullanıcılarını sevindirdi.

        "YALNIZLIKTAN ÜZÜLÜYORUM"

        "Sokakta kaldığın zaman üzülüyor musun?" sorusuna "yalnızlıktan üzülüyorum" yanıtını vererek yürekleri sızlatan Hasan, "genelde metro kepenklerinin dibinde yatıyorum kapandığı zaman, gece 1'de kapanıyor. Yere karton seriyorum, havalandırma sıcak üflediği için orada yatıyorum" diyerek durumunu anlattı.

        REKLAM

        Hasan, "Allah insanlara taşıyamayacağı yükler vermez, benim de bir yerde hayatım değişecek. Benim de evim olacak, işim olacak, düzenli bir hayatım olacak. Ben bunlara inanıyorum" diyerek" diyerek umudunu dile getirdi.

        "Hayatın zor yanları muhakkak vardır ama bu hayat yaşamaya değer" sözleriyle dikkat çeken ve babaannesini kaybettikten sonra sokaklarda yaşadığını, mendil satarak karnını doyurduğunu söyleyen Hasan için birçok ünlü isim de yardım teklifinde bulundu.

        Haluk Levent, sosyal medyadan takipçilerine seslenerek "Kardeşimizi bulalım! Ankara’da yaşayan bir dostumuz iş ayarladı kendisine. Kalacak yeri de ayarlarız" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ