Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler En İyi Filmler Anlaşılması zor 20 film

        1) Başlangıç (Inception) 2010 / IMDb: 8.8 - Yönetmen: Christopher Nolan

        Rüya anında bilinçaltındaki sırları çalmakta uzman olan Cobb ve ekibinin daha da zor bir görevi vardır. Bu defa bir fikri çalmak değil onu bilinçaltına yerleştirmektir.

        2) Dövüş Kulübü (Fight Club) 1999 / IMDb: 8.8 - Yönetmen: David Fincher

        Sigorta memuru olan Jack uzun süredir uykusuzluk hastalığından şikayetçidir ve bu durumdan kurtulmak için grup terapilerine katılır. Ancak Tyler Durden ile tanıştıktan sonra Dövüş Kulübü'ne dahil olacaktır.

        3) Prestij (The Prestige) 2006 / IMDb: 8.5 - Yönetmen: Christopher Nolan

        Robert Angier ve Alfred Borden birbirlerine karşı üstünlük sağlamaya çalışan iki rakip sihirbazdır. Alfred'in yaptığı bir gösterinin sırrını çözmeye çalışan Robert bunu takıntı haline getirir ve gittikçe trajik olaylar meydana gelir.

        4) Akıl Defteri (Memento) 2000 / IMDb: 8.5 - Yönetmen: Christopher Nolan

        Leonard Shelby dışarıdan bakıldığında işadamı gibi görünse de aslında hayatını karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmak için adamıştır. Ancak Leonard’ın çok nadir rastlanan ve tedavisi olmayan bir tür hafıza kaybı problemi vardır.

        5) Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) 2001 / IMDb: 8.2 - Yönetmen: Ron Howard

        Bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlma aşamasına gelen dahi John Forbes Nash, bir süre sonra şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Sonunda kurgusal gerçeklikler ile asıl gerçekleri ayırt edemeyecek bir noktaya gelir.

        6) Zindan Adası (Shutter Island) 2010 / IMDb: 8.1 - Yönetmen: Martin Scorsese

        Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memuru Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine soruşturma için Ashecliffe Hastanesi'ne gider ve sonrasında esrarengiz olaylar meydana gelir.

        7) Karanlık Yolculuk (Donnie Darko) 2001 IMDb: 8.1 - Yönetmen: Richard Kelly

        Donnie Darko isimli genç bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılır ve dünyanın sonunun geldiğini söyler. Donnie ise bu gizemli tavşanın peşine düşer.

        8) 6. His (The Sixth Sense) 1999 / IMDb: 8.1 - Yönetmen: M. Night Shyamalan

        Crowe yıllar önce ağır bir saldırıyı uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmış psikiyatrdır. Küçük bir çocuk olan Cole'un ise kimseyle paylaşmadığı bir sır vardır. Bu sır hem kendisinin hem de doktoru Crowe'un hayatının kırılma noktası olacaktır.

        9) İz Sürücü (Stalker) 1979 / IMDb: 8.1 - Yönetmen: Andrei Tarkovsky

        Uzak bir gelecekte, dünyaya düşen dev göktaşı yaşamı yerle bir eder ve Zone adında esrarengiz yeni bir bölge oluşur. Ancak askerler tarafından korunan Zone bölgesine sadece gerekli olgunluğa erişmiş cesur Stalker'lar girebilmektedir.

        10) Siyah Kuğu (Black Swan) 2010 / IMDb: 8.0 - Yönetmen: Darren Aronofsky

        Kuğu Gölü balesini sahneye koyan bale yönetmeni Thomas Leroy saf Beyaz Kuğu ile kötülüğü temsil eden Siyah Kuğu'yu aynı anda canlandırabilecek bir balerin arıyordur. Nina Beyaz Kuğu rolünde harikalar yaratsa da içindeki Siyah Kuğu'yu ortaya çıkarmak için zorlu bir mücadele verecektir.

        .png
        .png

        11) 12 Maymun (Twelve Monkeys) 1995 / IMDb: 8.0 - Yönetmen: Terry Gilliam

        Tehlikeli bir virüs yaklaşık 5 milyar insanın ölümüne neden olmuştur. Geriye kalan insanlar yer altında yaşamaya devam ederken virüsü yok etmek için bir çözüm bulurlar ve zamanda geri gidebilecekleri bir zaman makinesi icat ederler.

        12) Mulholland Çıkmazı (Mulholland Drive) 2001 / IMDb: 8.0 - Yönetmen: David Lynch

        En büyük hayali Hollywood'da bir aktris olmak olan Betty Elms Hollywood'a doğru yola çıkmıştır. Burada haytında mükemmel bir noktaya ulaşan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. Mulholland kavşağında geçirdikleri trafik kazasında bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar.

        13) Makinist (The Machinist) 2004 / IMDb: 7.7 - Yönetmen: Brad Anderson

        Bir fabrikada işçi olarak çalışan Trevor, bir yıldır uykusuzluk hastalığı çekmektedir. İş arkadaşları kendisine, bu gözle görünür kilo kaybı ve bedensel çöküşün arkasında ne olduğunu bilmedikleri için güven duymamaktadır.

        14) Kayıp Otoban (Lost Highway) 1997 / IMDb: 7.6 - Yönetmen: David Lynch

        Film, caz müzisyeni olan Fred Madison'ın kişilik bölünmesini, ve bir cinayet bilmecesini konu alıyor.

        15) Eraserhead 1977 / IMDb: 7.4 - Yönetmen: David Lynch

        Henry Spencer'ın arkadaşı olan Mary X'den mutant bir çocuğu olur. Mary'nin evden kaçmasıyla Spencer için kabus dolu günler başlar.

        16) Kaynak (The Fountain) 2006 / IMDb: 7.3 - Yönetmen: Darren Aronofsky

        Film, geçmiş, bugün ve gelecekten aşkı ve ölümsüzlüğü arayan üç ayrı hikâyenin kesişmesini konu alıyor.

        17) Paralel Evren (Coherence) 2013 IMDb: 7.2 - Yönetmen: James Ward Byrkit

        Bir grup arkadaş akşam yemeği için toplanmıştır. Bir kuyruklu yıldız dünyanın yakınından geçecektir. Yemek sırasında kuyruklu yıldızın geçmesi ve elektriklerin gitmesi enterasan olayların başlangıç haberidir.

        18) Deja Vu 2006 / IMDb: 7.0 - Yönetmen: Tony Scott

        New Orleans’ta gerçekleşen bir patlamanın ardından olayı çözmek geçmişi izleyebilen bir son derece gelişmiş bir teknoloji kullanılır. Ancak bu teknoloji Ajan Carlin'e patlamadan önce olayın akışını değiştirmek için tek bir fırsat sunar.

        19) Vanilla Sky 2001 / IMDb: 6.9 - Yönetmen: Cameron Crowe

        Kız arkadaşı nedeniyle karıştığı bir kazada yüzü tamamıyla deformasyona uğrayan David Aames her şeyden uzaklaşır. Karşısına aniden çıkan bir doktor David'i eski haline döndüreceğini söyler ve David tehlikeli bir yolculuğua çıkacaktır.

        20) Okyanusta Av (Triangle) 2009 / IMDb: 6.9 - Yönetmen: Christopher Smith

        Jess arabasıyla giderken bir martıya çarparak büyük bir trafik kazası geçirir ve bu kaza Jess'in hayatının gidişatını değiştirecektir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ