Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yeni uygulama BeReal 53 milyon indirildi! Instagram’a rakip gelen Anti-Instagram BeReal uygulaması nedir ve nasıl kullanılır? - Teknoloji Haberleri
        1

        Özellikle 1990’ların sonunda dünyaya gelen Z kuşağı tarafından tercih edilen uygulama ‘anlık, spontane fotoğraf’ özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu yıl giderek popülerleşen uygulama telefonun ön ve arka kamerasını aynı anda kullanıldığında fotoğraf çekme özelliği sağlıyor.

        2

        BEREAL NASIL ÇALIŞIYOR?

        Uygulamanın çalışma şekli oldukça basit. Uygulama size rastgele bir zamanda bildirim gönderiyor ve dilerseniz BeReal’i açarak cevap verebiliyorsunuz. Bu noktada telefonun hem arka hem de ön kamerası açılıyor ve iki fotoğraf çekiyorsunuz. İki fotoğrafta aynı anda yükleniyor. Eğer iki dakika içerisinde cevap vermez ve paylaşımda bulunmazsanız uygulama “gecikmiş” fotoğraflar olarak işaretliyor ve arkadaşlarınızın da görüntülerini göremiyorsunuz.

        3

        Uygulamanın altın kuralı ise, nerede olursanız bir fotoğraf ve filtre kullanmadan yüklemek için iki dakika süre.

        Kısacası, uygulama sizden filtresiz ve yapmacık pozlarla ‘ben merkezli’ fotoğrafla dolup taşmayan fotoğrafları istiyor. Gerçekliğe odaklanan uygulama, ayrıca ‘röntgenci’ olarak cihazın arkasına saklanan pasif aktif kullanıcıların uygulamayı kullanmasını teşvik ediyor.

        4

        53 MİLYONDAN FAZLA İNDİRİLDİ

        Uygulama anti-Instagram adında Fransa’da lanse edildi ve son haftalarda inanılmaz bir başarı elde etti 53 milyondan fazla abone sayısına ulaştı. BeReal’in ana sayfasında "Arkadaşlarınızın günlük yaşamlarında gerçekte kim olduğunu görmenin yeni ve benzersiz bir yolunu" bularak eğlenmek ve beğeni veya takipçi peşinde koşmayan bir sığınak olarak nitelendirildi.

        5

        INSTAGRAM'DA BENZER BİR UYGULAMA ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

        Instagram’da geçtiğimiz günlerde öncelikle ‘notlar özelliği’ni duyurmuştu, şimdi ise BeReal’e benzer bir özellik üzerinde çalışıyor adı ise ‘Glimpse’.

        6

        Glimpse özelliği tıpkı BeReal’daki gibi anlık olarak ön ve arka kamerayı aynı anda çalıştıracak. Ancak Instagram bu özelliği BeReal ilk çıktığı zamanlar IG Candid Challenge olarak denemişti ve benzerlik yüzünden tepki gördüğü için rafa kaldırmıştı.

        Üzerinde çalışılan Glimpse özelliğinin rafa kaldırılıp kaldırılmayacağı merak ediliyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ