Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple kendi artırılmış gerçeklik başlığı ve işletim sistemini yapıyor - Teknoloji Haberleri

        ARKit artırılmış gerçeklik mimarisini geliştiren ekip, şimdi de Apple markalı bir başlık ve işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

        Bloomberg’in haberine göre, 2020 yılında satışa sunulacak artırılmış gerçeklik başlığı çalışmak için iPhone’a ihtiyaç duymayacak ve kendi ekranına sahip olacak. Başlık, şu an ‘rOS' kod adıyla anılan ve ona özel tasarlanan bir işletim sistemiyle çalışacak.

        Eski Dolby Labs başmühendisi Mike Rockwell öncülüğünde yüzlerce Apple mühendisinin üzerinde çalıştığı artırılmış gerçeklik başlığının kod ismi T288 olarak biliniyor ve Virginia Tech’ten gelen ünlü artırılmış ve sanal gerçeklik araştırmacısı Doug Bowman da projede yer alıyor.

        REKLAM

        Apple hâlihazırda bir artırılmış gerçeklik ekibine sahipti. Bu ekip, ARKit adı verilen ve geliştiricilere iOS işletim sisteminde çalışacak artırılmış gerçeklik uygulamaları geliştirme şansı veren ARKit’i geliştirmişti.

        Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığı için kendi sistemini içinde taşıyan bir yonga seti geliştirdiği de gelen haberler arasında. Geliştirilen teknolojinin testleri için HTC Vive başlığı ve iPhone ekranı kullanılıyor. 2019 yılında hazır olacağı tahmin edilen başlığın, 2020 yılında pazara sunulması bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ