Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Yeni Asgari ücret ne zaman açıklanacak ve ne kadar olacak? 2023 tahmini asgari ücreti kaç para olur? Asgari ücret komisyon toplantısı ne zaman, saat kaçta? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        2023 asgari ücretinin belirlenmesi adına ilk adım bugün atılıyor. Milyonlarca çalışan vatandaşımızı yakından ilgilendiren konuya ilişkin bilgileri bir araya getirdik. İşte, yeni asgari ücretin durumuna dair tüm bilinmesi gerekenler...

        2

        ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

        Asgari ücret toplantısının 7 Aralık Çarşamba günü saat 14.00 itibariyle Türkiye İşverenler Sendikası (TİSK) nezdinde gerçekleşmesi bekleniyor.

        3

        ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Asgari ücrette bakanlık nezdindeki ilk toplantı bugün gerçekleşti. Asgari ücret görüşmelerinde takvim belli oldu. Sendika düzeyindeki İlk toplantı 7 Aralık'ta, ikinci toplantı 14 Aralık'ta yapılacak.

        4

        SENDİKA BAŞKANLARI İLE BELİRLENECEK

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışma takviminin belirlenmesi için perşembe günü TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecek.

        Başta 7 milyon çalışan olmak üzere Türkiye’nin tamamını ilgilendiren asgari ücreti belirlemek için hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin oluşturduğu 15 kişilik bir Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirleniyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık yaptığı bu komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla kararlarını veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu yakaladığı kabul görüyor. Asgari ücret, şu anda bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

        5

        ASGARİ ÜCRETTE 8 BİN TL BEKLENTİSİ

        İşçi sendikası TÜRK-İŞ'in 7 bin 785 TL kırmızı çizgimizdir açıklaması üzerine beklentiler 8 bin TL civarına yöneldi.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ