Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Aston Martin'in ilk elektriklisi üretime hazır - Otomobil Haberleri
        1

        İngiliz süper spor otomobil üreticisi Aston Martin, dünyada yükselen elektrikli araç trendine kayıtsız kalmayarak, tarihindeki ilk elektrikli otomobilini üretmeye hazırlanıyor.

        2

        Markanın dört kapılı modeli Rapide'in üzerine inşa edilen aracın, Williams Advanced Engineering şirketi ile birlikte geliştirildiği belirtildi.

        3

        Yapılan açıklamaya göre, Rapide E adı verilen otomobilden ilk etapta 155 adet üretilecek. Rapide E’nin yıl sonunda satışa çıkması bekleniyor.

        4

        Otomobilin kaputunun altında yer alan tamamen elektrikli iki motor, 602 beygir güç ve 950 Nm tork değeri sunuyor.

        5

        800V’luk ve 65 kW-saat kapasiteli söz konusu motorun, otomobile 250 km/s’lik maksimum hız değeri sağladığı bildirildi.

        6

        Öte yandan, 0-100 kilometreye 4 saniyede çıkabilen Rapide E'nin, tam şarj ile 322 kilometre yol kat edebildiği aktarıldı.

        7

        İngiliz üreticiden yapılan açıklamaya göre, Rapide E, 400V’luk ve 50 kW’lık bir şarj ile 1 saat içerisinde bataryalarını doldurabiliyor.

        8

        Eğer şarj işlemi 800V ve 100 kW-saat’lik bir istasyon ile yapılırsa, aracın 500 km’lik menzil değerine 1 saat içerisinde kavuştuğu aktarılıyor.

        9

        Aston Martin CEO'su Dr. Andy Palmer Rapide E ile ilgili yaptığı açıklamada, "İlk tamamen elektrikli üretim modelimiz olan Rapide E, gelecekteki elektrikli modellerimizin karakter ve performans yeteneklerini sağlamamıza yardımcı olacak" dedi.