Bakan Fidan gündemi değerlendirdi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, PKK/YPG terör örgütünün, 10 Mart'ta imzalanan anlaşma uyarınca silah bırakmasını beklediklerini ifade ederken, devlet dışında hiçbir grubun elinde silah olmaması gerektiğini vurguladı.
ABONE OLDışişleri Bakanı Hakan Fidan, NTV yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Fidan, Suriye'de yaşanan son gelişmelere dair değerlendirmede bulunurken, Suriye'nin güvenliğinin, Türkiye'nin milli güvenliği için olan öneminin tartışılmaz olduğunu bildirdi.
Bakan Fidan, Türkiye'nin komşularında yaşanan olumsuz gelişmelerin Türkiye'yi de etkilediğini işaret ederken, Türkiye'nin emperyal ve hegemonik bir yaklaşımı olmadığını vurguladı.
Suriye'de yaşanan son gelişmelere dair değerlendirmeden bulunan Dışişleri Bakanı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Suriye'nin istikrarıyla ilgili olumlu düşünmediğini ifade etti.
Dışişleri Bakanı ayrıca "Müdahale ederiz." beyanına dair yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan son gelişmelere paralel olarak ülkenin farklı bölgelerinde bulunan gruplarda hareketlenme gördüklerini dile getirirken, devlet dışında hiçbir grubun elinde silah olmaması gerektiğine dikkat çekti.
Bakan Fidan, Suriye ile PKK/YPG terör örgütünün siyasi yapısı SDG arasında 10 Mart'ta imzalanan anlaşmanın uygulanmasının ve YPG'nin silah bırakmasının beklendiğini işaret etti.