Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi HT İş Yaşam Bakan Muş'tan 'zincir marketler' açıklaması: Verileri takip edeceğiz - HT İş Yaşam Haberleri

        Ticaret Bakanı Mehmet Muş, katıldığı bir televizyon programında merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Muş zincir marketlere ilişkin yaptığı açıklamada 'Verileri takip edeceğiz, Zincir market verilerinin tamamını sisteme aktaracağız. Elde edilen fiyat verilerini kamuoyuna açıklayacağız. ifadelerini kullandı. Muş, Türkiye'nin yaptığı yatırımlar ile gıda arz güvenliğini sağladığını söyledi. Fahiş fiyatlarla mücadeleye değinen Bakan Muş, fiyatlama davranışını daha izlenebilir hale getirmek için 200 ve üzeri şubeye sahip olan marketlerin bakanlığa fiyat bildiriminde bulunacağını söyleyerek, verilerin takip edileceğini belirtti.

        Bakan Muş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

        Piyasanın bir dengesi var. Buna dikkat ediyoruz. Tüm adımları hukuk içinde atıyoruz. Kuralları eşit şekilde uyguluyoruz. Türkiye bütün zor zamanlarında bundan taviz vermedi. Bu yüzden yatırım çekiyoruz.

        REKLAM

        İHRACAT VERİLERİ

        Bakan Muş, tahıl koridorunun açılması ile emtia fiyatlarının düştüğünü kaydetti. Bakan Muş, Türkiye'nin ihracatının OECD ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyerek, "2011-2021 arası ihracat artış oranımız yüzde 5.3 oldu" dedi.

        ASGARİ ÜCRET

        Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücret mesajı vererek, "İşçinin alım gücü ile işverenin karşılama gücü gözetilecek' sözlerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ