Bakan Yumaklı: İlave destek planlıyoruz
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sektör temsilcileriyle bir araya geldiği Muş'ta üretimi artırmaya konsantre olduklarını söyledi. Tarım için ilave destekler planladıklarını belirten Bakan Yumaklı, "Desteğinden kredisine, hibe programlarından diğerlerine kadar tamamen üretime konsantre olduk. Üretimi arttırmak için çabalıyoruz" dedi
ABONE OLTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen ile çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Muş'a geldi. Havalimanında Muş Valisi Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti İl Başkanı Melik Emre, kurum amirleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile partiler tarafından karşılanan Bakan Yumaklı, ilk olarak Valiliği ziyaret etti.
Vali Çakır'dan kentteki yatırım ve hizmetlerle ilgili bilgi alan Bakan Yumaklı, cuma namazını Ulu Cami'de kıldı. Ardından çevredeki iş yerlerini gezip esnafla sohbet eden Bakan Yumaklı, AK Parti il Başkanlığı'nda da partililerle bir araya geldi. 'Muş Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı'na katılan Bakan Yumaklı, konuşmasında, ‘Tarım sahada’ diyerek üreticilerin yanında olduklarını belirterek, "Üreticilerimiz neredeyse orada, 2023 yılından itibaren gerçekleştirmiş olduğumuz ve çok önemli yapısal dönüşümlerin, Türkiye'nin gıda arz güvenliğini teminat altına alacak uygulamalarımızı anlatmak üzere, arkadaşlarımızın da sahada olmasını istedik. Bugün de arkadaşlarımız Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına sahadalar. Anlatmak istediğimiz, beraberce yapacağımızı söylediğimiz ve bütün yasal düzenlemeleri gerçekleştirdiğimiz 1 Eylül'den itibaren bitkisel üretim planlamasını, 1 Ocak'tan itibaren yani 2024’ün başından itibaren de hayvansal üretime, su ürünlerinin üretim planlamasına başladık. Bu, Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası. Suyu merkeze alarak yapılan üretim planlaması artık hangi ürünün nerede nasıl üretileceğine ve ne kadar üretileceğine hep birlikte, yani o ildeki veya o ilçedeki üreticiler, ziraat, ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler, bakanlık teşkilatımız hep birlikte karar verdik ve bunu da uygulamaya aldık. Çok mutluyum" diye konuştu.