Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Başakşehir - Beşiktaş maçı nasıldı? İşte maça dair yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        AHMET ÇAKAR

        Gol düellosunu Beşiktaş kazandı. Eğer Beşiktaş şampiyon olacaksa dün geceki maç yine önemli bir kilometre taşı oldu. Başakşehir kadro kalitesiyle bulunduğu yeri asla hak etmeyen bir takım. Ama Aykut Kocaman'ın Beşiktaş karşısında her beraberliği yakaladıktan sonra takımını geri çekmesi belki de Beşiktaş'a galibiyeti getirdi.

        2

        De Souza mükemmel kontrol etti, döndü vurdu ve Beşiktaş'a galibiyeti getirdi. Böylesine kötü goller yenen bir maçta, böylesine kapalı oynayan bir takıma karşı son dakikalarda maç kazanmak şampiyonluk maratonunda çok çok önemli. Üstelik takıma da hem moral hem de güven aşılıyor.

        3

        Hakem Cüneyt Çakır çok iyi maç yönetti ama VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu için öyle diyemeyeceğim. Beşiktaş'ın Cüneyt'in görmediği, görmesinin de çok zor olduğu bir penaltısı var. Larin'e, Rafael'in bir müdahalesi var. Çok açık bir penaltı. Ama VAR'dan en ufak bir uyarı yok. O halde VAR niye var ki!

        4

        GÜNTEKİN ONAY

        Beşiktaş için eleştirilecek ve ders çıkarılması gereken nokta skoru bulduktan sonra koruma duygusuyla geri çekilmesiydi. 72’de Ljajic-Necip değişikliği takıma “geri çekilin” demek. Bu değişikliğin ardından 2-2’ye yakalanan siyah-beyazlılar, Başakşehir’in beraberlik golünün ardından kendi anlayışına geri döndü ve oyunu tekrar rakip yarı alana yıktı.

        5

        Josef’in şık golüyle de çok kritik bir 3 puanı cebine koydu. Beşiktaş’ın Welinton ile başlayan, Josef-Atiba-Ljajic ve Ghezzal ile devam eden güçlü bir pas oyunu var. Siyah beyazlıların skor ne olursa olsun bu anlayıştan vazgeçmemesi gerekiyor. Geçen hafta Gaziantep maçında son bölümde yenilen gol ve direkten dönen top; dün Başakşehir maçında kendi yarı sahasında beklerken yenilen 2 gol Beşiktaş için ders çıkarılması gereken oyunlar.

        6

        ALİ GÜLTİKEN

        Beşiktaş için rakip kimmiş çok önemli değil. Çünkü oyun o kadar güçlü ki kimse Beşiktaş'ın oyun planına müdahale edemiyor. Kalecisiyle, savunmasıyla, orta alanıyla, forvet hattıyla herkes görevinin bilincinde ve buna sahip çıkıyor. Performansların fazlası var, eksiği yok. Başakşehir'in iki kez eşitliği yakaladığı bir oyunda bile bu skoru kabullenmeden, teslim olmadan yine galibiyetin peşinde olan Beşiktaş iradesi, istediğini bir kez daha aldı.

        7

        Oyunun bütünlüğü içerisinde herkesin çok başarılı olduğunun altını bir kez daha çizelim. Ama kimin ekstrası biraz daha fazla diye baktığımızda Josef'i yine başrolde görüyoruz. Ghezzal'ı da buna ilave ediyoruz. Her maç farklı oyun liderleriyle yürüyen Beşiktaş, şampiyonluk adına sağlam bir adım daha attı.

        8

        ATİLLA GÖKÇE

        Bu maçta Beşiktaş’ın takımca gayretinin ve organizasyonunun değerini bir kez daha gördük… Ljajic sorumluluk üstlenmeden, aldığı topları ezerek ve kaptırarak oynadı. Sonra Necip’le değişti. Ama takım o kadar paylaşım ve dayanışma gösterdi ki zaaflarını hep birlikte kapattılar. Larin-N’Koudou, Ghezzal-Dorukhan değişiklikleri de iyi hamleydi.

        9

        Sergen Yalçın, Gaziantep FK, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarının çok önemli ve belirleyici olacağını söylemişti. Üç engelden ikisini aştılar. Bu bir başarı.. Kutlamak gerekir. Salıya iki takımın kupa versiyonu var… O maçın da aynı telaş ve heyecanla (!) oynanmasını diliyorum. Ama büyük randevu haftaya pazar, Vodafone’da!

        10

        OKTAY DERELİOĞLU

        Siyah-Beyazlılar iki kez üstünlüğü yakaladıktan sonra eşitliğin gelmesine rağmen pes etmedi. Josef de Souza usta bir golcü gibi dün topu ağlara gönderdi. Hem oyun içindeki başarılı performansı hem de attığı golle Souza dünkü maça damgasını vurmayı bildi. Başakşehir karşısında haklı bir galibiyet alan Siyah-Beyazlılar, galibiyet serisini sürdürdü ve şampiyonluk yürüyüşüne doludizgin devam etti. Fener maçı öncesi moral de depoladı.

        11

        BİLAL MEŞE

        Maçtan önce Sergen Yalçın hocanın nasıl bir 11 çıkaracağını merak ettim. Niye mi? Çünkü sarı tehlike söz konusuydu Kartal’da... Malum Fenerbahçe derbisi var; Josef, Ghezzal, Rosier ve Necip radardaydı. Görüyoruz ki Sergen hoca bu riski aldı, üçünü de 11’de sahaya sürdü. Haklıydı, böylesi kora kor zirve yarışında puan kaybının, hedefinize sekte vurması işten bile değildi. Neyse ki sarıya takılmadılar, maçı bitirdiler, bu da büyük başarıdır.

        12

        Şunu iyi biliyoruz ki, ligde hiçbir maç kolay değil. Evet, Beşiktaş oynadığı futbolla fark yaratıyor, en önemlisi müthiş bir inanmışlık var takımda. Her maçı final havasında oynuyor, zorlansa da kazanmasını biliyor. Kartal’da özgüven tavan yapmış, takımdaşlık en üst seviyede. Maç bitiminde ekrana yansıyan fotoğraf karelerine bakın. Herkes sarmaş dolaş... Souza’ya olan sevgiye bakın, yorumunu siz yapın...

        13

        REHA KAPSAL

        Oyuna ve topa hakim olan Beşiktaş çok gel-gitlerin yaşandığı, iki defa öne geçtiği ve Başakşehir'e tekrar yakaladığı bir maçtan bu sezon transfer ettiği oyuncular içinde en iyi performans verenlerin başında gelen Josef'in attığı golle çok önemli bir maçtan 3 puanla ayrılmasını bildi.

        14

        Şampiyonluk yarışının kızıştığı haftalara girildiğinde en iyisinden ve maksimal performansından başka hiçbir şeyin yeterli olmadığı zor süreçte oyuna koyduğu coşkusuyla, skora isyan etmesiyle, tutkusuyla Beşiktaş zirve yarışının sonuna kadar içinde olacağının mesajını bir kez daha kendi camiasına ve taraftarına vermiş oldu..

        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ