Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Başakşehir: 5 - Çaykur Rizespor: 0 | MAÇ SONUCU - Çaykur Rizespor Haberleri

        Okan Buruk yönetiminde lige istediği gibi başlayamayan Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 6. hafta mücadelesinde İsmail Kartal'ın çalıştırdığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti. Ev saibi ekibi galibiyete götüren goller Aleksic (2), Gulbrandsen, Crivelli ve İrfan Can Kahveci'den geldi!

        Başakşehir 8. dakikada gole çok yaklaştı: Sağ kanattan süratle ilerleyip ceza sahasına giren Visca topu içeri çevirdi. Rakip savunmaya çarpan top kaleye yöneldi ve direğe çarpıp yeniden oyun alanına döndü.

        Ev sahibi ekip 15. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: İrfan Can Kahveci'nin içeri çevirdiği topta Edin Visca ceza yayının üzerinde sert bir şut attı ama kaleci Gökhan sağına iyi uzanarak topu kornere çeldi.

        REKLAM

        GOL PERDESİ AÇILDI!

        Başakşehir 18. dakikada 1-0 öne geçti: Sağ kanattan ceza sahasına giren Visca son çizgiye inip topu dışarı çevirdi. Penaltı noktasının sağ tarafında topu önünde bulan Aleksic düzgün bir tek vuruşla topu ağlara gönderdi.

        FARK 2'YE ÇIKTI!

        Dakikalar 33'ü gösterdiğinde Edin Visca'nın içeri çevirdiği topta kaleci Gökhan'dan büyük bir hata geldi. Kaleciden seken topu Aleksic kafayla içeri çevirdi ve Gulbrandsen müsait durumda topu ağlara gönderdi. Başakşehir bu golle farkı 2'ye çıkardı.

        İlk 45 dakikada başka gol olmadı ve ev sahibi Başakşehir soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

        Çaykur Rizespor 56. dakikada gol aradı: Melnjak'ın sol kanattan yaptığı ortada Oğulcan Çağlayan istediği kafa vuruşunu yapamadı ve top yandan dışarı gitti.

        58. dakikada kaleci Mert Günok'un uzun vuruşunda Crivelli ve Visca birlikte hareketlendi ama Gökhan Akkan kalesini terkederek topu kontrol etti.

        REKLAM

        Başakşehir 62. dakikada bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu: Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Aleksic önünü boşalttı ve sağ ayağıyla şutunu attı. Savunmaya da çarpan topu kaleci Gökhan kornere çeldi.

        VE FARK 3

        73. dakika oynanırken Crivelli'nin içeri çevirdiği topta Visca şutunu attı ve top savunmadan sekip Aleksic'in önünde kaldı. Sırp oyuncu uygun durumda topu şık bir vuruşla ağlara gönderdi ve takımını 3-0 öne geçirdi. Fırat Aydınus, VAR incelemesi sonrasında golü verdi.

        Dakikalar 87'yi gösterdiğinde fark 4'e çıktı: Hızlı gelişen Başakşehir hücumunda sol taraftaki Elia ceza sahasına ortaladı ve iyi yükselen Enzo Crivelli yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

        90. dakikada Başakşehir 5. golünü buldu:Rakip sahanın ortalarında topla buluşan İrfan Can Kahveci çok uzak mesafeden harika bir şut attı ve topu ağlara gönderdi.

        Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Başakşehir sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrıldı. İstanbul temsilcisi bu galibiyetle ligdeki 2. zaferini yaşadı ve 8 puana yükseldi. Rizespor ise 2. yenilgisini aldı ve 6. haftayı 8 puanla kapadı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ