Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Başakşehir: 0 - Galatasaray: 7 | MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Başakşehir'e konuk olurken harika bir maç çıkararak 90 dakikayı 7-0'lık üstünlükle noktaladı.

        Maç tempolu başlarken sarı-kırmızılılar önde pres yaparak rakibi hataya zorlamaya çalıştı. 14. dakikada perdeyi Kerem Aktürkoğlu açtı. Sergio Oliveira ile yaptığı verkaçın ardından topu önünde bulan Kerem savunmadan sıyrılarak düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

        MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Dakikalar 45'i gösterdiğinde yine önde pres yapan Galatasaray'da Lucas Torreira topu kaptı ve verkaç ile ceza sahasına girdi. Uruguaylı yıldız Youssouf Ndayishimiye'nin müdahalesi sonrası yerde kalırken hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Icardi hata yapmadı ve farkı 2'ye çıkardı.

        Golden sonra da hız kesmeyen sarı-kırmızılılarda sağ kanatta gelişen atakta Rashica'nın ceza sahasına gönderdiği top, Ndayishimiye'ye de çarparak ağlarla buluştu ve Galatasaray soyunma odasına 3-0 önde gitti.

        Emre Belözoğlu ikinci yarı öncesinde Berkay Özcan ile Biglia'yı oyundan alırken yerlerine Deniz Türüç ile Aleksic dahil oldu ancak Başakşehir beklediği ritmi bulamadı. Dakikalar 59'u gösterirken Kerem Aktürkoğlu, Icardi'nin topuk pasında topla buluştu ve kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti.

        Bu golden sonra da hız kesmeyen Galatasaray 65'te farkı 5'e çıkardı. Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Rashica'nın pasına tek ve düzgün vuran Mertens farkı da 5'e yükseltti.

        Dakikalar 85'i gösterirken Icardi'nin pasında topla buluşan Kerem bir süre topu sürdükten sonra ağlarla buluşturdu ve farkı 6'ya çıkardı. Bu golle hat-trick yapan Kerem bu sezon ikinci kez bir maçta üç gol attı.

        Başakşehir maçın sonlarında adeta dağılırken 87'de fark 7'ye çıktı: Ceza sahasının sağında topla buluşan Abdülkerim kafayla maçın sonucunu söyledi: 7-0.

        BURUK, BELÖZOĞLU'NU MAĞLUP ETTİ

        Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, teknik adamlık kariyerlerinde ilk kez birbirine rakip oldu.

        Profesyonel futbolculuk kariyerlerine Galatasaray altyapısında yetişerek başlayan, sarı-kırmızılı ekipte UEFA Kupası zaferi yaşayan Türk futbolunun iki önemli orta saha oyuncusu, ayrıca hem A Milli Takım'da hem de İtalya'nın Inter takımında birlikte top koşturdu.

        Galatasaray'daki futbolculuk dönemlerinde "Süper bücürler" lakabı takılan ikili, teknik adamlık kariyerlerinde ilk kez karşı karşıya geldi ve kazanan Okan Buruk oldu.

        Ayrıca Okan Buruk, hem futbolcu olarak görev yaptığı hem de teknik direktör olarak Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı Medipol Başakşehir'e karşı Galatasaray'ın başında ilk kez görev yaptı ve ilk maçında eski takımını mağlup etmeyi başardı.

        CİMBOM ARAYA İKİNCİ GİRDİ

        REKLAM

        Süper Lig'de haftanın en önemli maçı olarak dikkat çeken karşılaşmayı kazanan Galatasaray , FIFA Dünya Kupası arasına ikincilik olarak girdi.

        İki takım da haftaya 24'er puanla ikinci girerken sarı-kırmızılılar, koltuğun tek başına sahibi oldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ