Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir: 1 - Wolfsberger: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'ndeki üçüncü grup maçında Wolfsberger'i 1-0 mağlup etti ve ilk galibiyetini elde etti. Turuncu-lacivertliler bu zaferle puanını 4'e yükseltti ve Wolfsberger'le puanını eşitledi.

        MAÇIN DAKİKALARI

        Konuk ekip 11. dakikada gole yaklaştı: Leitgeb'in ceza sahası dışından vuruşunu Mert, köşeden çıkardı.

        Leitgeb, 14. dakikada bir kez daha kaleyi yokladı: Leitgeb ceza sahası dışında topla buluştu ve yaptığı vuruşta top defansa çarpıp kornere çıktı.

        Başakşehir, 28. dakikada gole çok yaklaştı: Başakşehir sol taraftan etkili geldi fakat Clichy'nin ortasında top doğrudan dışarı gitti.

        Bu pozisyondan sadece 2 dakika sonra Gulbrandsen'in ceza sahası dışından sol çaprazdan yaptığı yerden vuruşta top uzak kale direğinin dibinden dışarı çıktı.

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında gol olmadı.

        Başakşehir ikinci yarıya pozisyonla başladı. İrfan ceza sahası içinde topla buluştu vuruşunda top direğin dibinden dışarı gitti.

        47. dakika oynanırken Azubuike'nin pasında topla buluşan Visca sol çaprazdan yaptığı etkili vuruşu, kaleci Kofler kurtardı.

        Mücadelede temponun yükseldiği bu anlarda Wolfsberger 51. dakikada etkili geldi: Ritzmaier'in ceza sahası dışından vuruşunda top savunmaya çarpıp kornere çıktı.

        Temsilcimiz 62. dakikada net bir pozisyona daha girdi: İrfan'ın pasında visca ceza sahasında sert bir vuruş yaptı top savunmaya çarpıp direğin dibinden dışarı gitti.

        GOLÜNÜ ATTI, SELAMINI ÇAKTI!

        Mücadelede 78. dakika oynanırken topla ceza sahası dışında bulunan İrfan Can, bir süre topu sürdükten sonra rakibini çalımladı ve sağ ayağıyla uzak köşeye harika bir vuruş yaparak rakip fileleri havalandırdı. İrfan Can Kahveci, golden sonra asker selamı verdi!

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Başakşehir, sahadan 3 puanla ayrıldı.

        REKLAM

        BAŞAKŞEHİR: 1 - WOLFSBERGER: 0

        Stat: Başakşehir Fatih Terim

        Hakemler: Irfan Peljto, Senad Ibrisimbegovic, Davor Beljo (Bosna Hersek)

        Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Ponck, Skrtel, Clichy, Mahmut Tekdemir (Dk. 46 Azubuike), Mehmet Topal, Visca (Dk. 90 Uğur Uçar), İrfan Can Kahveci, Gulbrandsen (Dk. 64 Robinho), Crivelli

        Wolfsberger: Kofler, Novak, Sollbauer, Rnic, Schmitz (Dk. 90+1 Schmerböck), Leitgeb, Schmid, Liendl, Ritzmaier, Niangbo (Dk. 75 Schmidt), Weissman

        Gol: Dk. 78 İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehir)

        Sarı kartlar: Dk. 4 Leitgeb, Dk. 37 Sollbauer, Dk. 66 Liendl (Wolfsberger), Dk. 22 Crivelli, Dk. 30 Gulbrandsen, Dk. 44 Skrtel (Medipol Başakşehir)

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        12. dakikada sol kanattan gelişen konuk ekibin atağında Niangbo'nun ceza yayı önüne çevirdiği topa, Leitgeb gelişine sert vurdu. Kaleci Mert sağına uzandı ve meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        27. dakikada konuk ekip gole yaklaştı. Hızlı gelişen Wolfsberger'in atağında, Ritzmaier'in yaklaşık 25 metreden çektiği şutta, kaleci Mert meşin yuvarlağı kornere yumrukladı.

        31. dakikada gelişen Medipol Başakşehir atağında, sol kanatta topla buluşan Gulbrandsen ceza sahasına girmeden şutunu attı, top uzak direk dibinden az farkla auta çıktı.

        Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        46. dakikada turuncu-lacivertli takımın sağ kanattan gelişen atağında Caiçara, yerden penaltı noktası üzerine pasını gönderdi. İrfan Can Kahveci'nin istediği gibi vuramadığı top yandan auta çıktı.

        49. dakikada hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında Azubuike, sağ kanattan bindiren Visca'ya pasını attı. Visca, ceza sahasına girdikten sonra açısını düzeltti ve ayak içiyle şutunu attı. Kaleci Kofler'den dönen meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

        63. dakikada ev sahibi ekip gole yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan İrfan Can Kahveci çalımlarla ceza sahasına yaklaştı. İrfan Can, ceza sahası önünde uygun pozisyondaki Visca'ya pasını attı. Bu oyuncunun şutunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.

        78. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. İrfan Can Kahveci, Azubuike'nin uzun pasıyla sol kanatta topla buluştu. Ceza sahası içinde rakibinden çalımla sıyrılan İrfan Can, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0.

        86. dakikada turuncu-lacivertli takım ikinci gole yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Robinho, ceza sahasına girdi, önündeki rakibine rağmen plase vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

        89. dakikada ev sahibi ekip net bir fırsatı daha kullanamadı. Hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında Caiçara ile duvar pası yapan Visca ceza sahasına girdi, topuk ile yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleciyi geçti, son anda savunma topu çizgi önünde uzaklaştırdı.

        Karşılaşma turuncu-lacivertli takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ