Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Başbakan Tatar'a konuk oldular

        Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Yağmur Tanrısevsin, 'Baba Parası' için çıktıkları Türkiye ve Avrupa gala turnesine Elazığ ve Malatya'daki depremler nedeniyle ara verdi. Kural, Cemcir ve Tanrısevsin, deprem gerçekleşmeden önce gittikleri Kıbrıs galasında KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret ettikten sonra Başbakan Ersin Tatar ile görüştü.

        Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Yağmur Tanrısevsin ile sohbet eden Başbakan Ersin Tatar, daha sonra oyuncularla birlikte galada 'Baba Parası'nı izledi. Tatar, film ekibinden Kıbrıs'ta film çekmelerini isterken yoğun gündemde gülmeye gereksinimi olduğunu belirterek filmi izlemenin kendisine iyi geldiğini söyledi.

        Ahmet Kural ile Murat Cemcir, Başbakan Ersin Tatar'ı da ziyaret ettikleri 'Baba Parası'nın Kıbrıs galasından sonra duygularını şöyle dile getirdi;

        Murat Cemcir: Bugün burada, ömrünü Kıbrıs Türkleri için mücadeleye adamış bir devlet adamının mezarını ziyaret ettik. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hâlâ omuz omuza ve tek yürek bir şekilde vatan aşkıyla dünyaya birlikte meydan okumaktadır. Kıbrıs, hepimizin kırmızı çizgisidir. Bu uğurda mücadele etmiş şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu mücadeleyi aynı şevkle devam ettiren herkese de şükranlarımızı iletiyoruz.

        Ahmet Kural: Biz sanatçılar, kültür elçileriyiz. Ürettiğimiz işler, sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanına satılıyor. Hatta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni resmi olarak tanımayan ülkelere de satılıyor. Yüreğimiz burasıyla attığından biz de bu ülkelerde yaşayan toplumların Kıbrıslı 'Selim'i izlemesini ve Kıbrıs insanının ne kadar sıcak, ne kadar içten ve ne kadar güzel yürekli olduğunu izlemesini istedik. Sanatın sınırı, limiti olmaz. Biz de hem Türkiye'nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ortak davasına kendi sanatımızla bu şekilde destek verebiliyoruz.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ