Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Başakşehir MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - Kaptan gemisini kurtardı! - Beşiktaş Haberleri

        Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Başakşehir'i ağırladı.

        İlk yarının uzatma dakikasında Başakşehir, penaltı bekledi. Hakem Suat Arslanboğa devam dedi. İlk 45 dakika golsüz sona erdi.

        55. dakikada Başakşehir, Crivelli ile öne geçti: Gulbrandsen'in yaptığı vuruşta top savunmadan sekti, Crivelli'ye geldi. Fransız futbolcu, topu ağlara yolladı.

        81. dakikada gelen ortaya Burak Yılmaz ve Epureanu beraber hareketlendi. Formasından çekilen Burak ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Suat Arslanboğa, pozisyonu VAR'dan izleyerek penaltı kararı verdi. 84'te topun başına gelen Burak Yılmaz, skoru eşitledi: 1-1.

        Bu dakikadan sonra başka gol gelmeyince iki takım da sahadan 1'er puanla ayrıldı. İki takım da haftayı 5 puanla tamamladı.

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ: 1 - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 1

        STAT: Vodafone Park

        HAKEMLER: Suat Arslanboğa, Serkan Ok, Hakan Yemişken

        BEŞİKTAŞ: Karius, Douglas (Dk. 65 Oğuzhan Özyakup), Gökhan Gönül, Necip Uysal, Caner Erkin, Hutchinson, Dorukhan Toköz, Diaby (Dk. 68 Orkan Çınar), Ljajic, N'Koudou, Burak Yılmaz

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, Mahmut Tekdemir (Dk. 86 Arda Turan), İrfan Can Kahveci, Visca, Aleksic, Guldbrandsen (Dk. 78 Demba Ba), Crivelli (Dk. 74 Mehmet Topal)

        GOLLER: Dk. 54 Crivelli (Medipol Başakşehir), Dk. 84 Burak Yılmaz (Penaltıdan) (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 7 Burak Yılmaz, Dk. 34 Ljajic ve Douglas, Dk. 72 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk. 8 Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci ve Uğur Uçar (Yedek kulübesinde) (İlk yarı tamamlandıktan sonra), Dk. 51 Crivelli, Dk. 83 Epureanu, Dk. 89 Skrtel (Medipol Başakşehir)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        22. dakikada sol kanatta topla buluşan N'Koudou, Caiçara'dan sıyrılarak ceza sahasına girdikten sonra son çizgiye indi. Bu oyuncunun içeri çevirdiği meşin yuvarlağı kaleci Mert Günok direk dibinde kontrol etti.

        45. dakikada Visca'nın sağdan ortasında altıpasa hareketlenen Crivelli'nin vuruşunda top yandan auta çıktı.

        İki takımın da gol pozisyonuna girmekte zorlandığı mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

        Bu arada, Medipol Başakşehir'in teknik heyetinde yer alan Stjepan Tomas, maçın ilk yarısı tamamlandıktan sonra hakeme itirazlarından dolayı sarı kart gördü.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda top üstten auta gitti.

        53. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunda kaleci Mert Günok yakın direk dibinde yatarak topun ağlara gitmesini önledi.

        54. dakikada Medipol Başakşehir müsabakada öne geçti. Guldbrandsen'in ceza sahası yayının solundan şutunda savunmadaki Douglas'a çarpan top Crivelli'nin önünde kaldı. Fransız futbolcu, altıpas gerisinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1

        61. dakikada Visca'nın soldan kullandığı kornerde arka direkte uygun durumdaki Skrtel'in kafayla vurduğu top kaleci Karius'ta kaldı.

        62. dakikada hızlı gelişen konuk takım atağında, Crivelli'nin pasıyla Beşiktaş yarı sahasını geçen Guldbrandsen, sağdan ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Karius meşin yuvarlağı ayaklarıyla kurtardı.

        68. dakikada Ljajic'in ara pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topu alan Caner Erkin'in sert şutunda kimsenin dokunamadığı ve kale çizgisine paralel giden meşin yuvarlak ters taraftaki köşe gönderinin dibinden taça gitti.

        73. dakikada savunma arkasına atılan topa hareketlenen Burak Yılmaz, kalesini terk ederek ceza sahasının dışına çıkan Mert Günok'tan sıyrılamayınca takımını önemli bir pozisyondan etti.

        77. dakikada Ljajic'in ceza sahası dışından şutunda top yandan auta çıktı.

        81. dakikada ceza sahası içinde Epureanu'nun formasından çektiği Burak Yılmaz yerde kaldı. Müsabakanın hakemi Suat Arslanboğa, önce aut kararı verdi. VAR'ın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Arslanboğa, penaltıya hükmetti. 84'üncü dakikada penaltıyı kullanan Burak Yılmaz, meşin yuvarlak ile kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 1-1

        89. dakikada Ljajic'in sağdan ortasında Burak Yılmaz'ın penaltı noktası civarından çektiği şutta Skrtel kendisini topun önüne atarak büyük bir tehlikeyi önledi.

        Müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

        SÜPER LİG PUAN DURUMU

        MAÇTAN NOTLAR

        Süper Lig'in 5. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk eden Beşiktaş, son maçına göre kadroda 5 değişiklikle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı takımın, geçen hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Slovakya temsilcisi Slovan Bratislava'ya 4-2 yenildiği maçta görev alan oyunculardan Victor Ruiz sakatlığı, Domagoj Vida ve Muhammed Elneny de kırmızı kart cezaları nedeniyle karşılaşmanın kadrosunda yer almazken, Pedro Rebocho ve Umut Nayir ise yedeğe çekildi. Teknik direktör Abdullah Avcı, Medipol Başakşehir karşısında bu futbolcuların yerine Necip Uysal, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Atiba Hutchinson ve Burak Yılmaz'a görev verdi.

        REKLAM

        STOPERDE GÖKHAN VE NECİP OYNADI

        Beşiktaş'ta ceza ve sakatlıkları olan stoperlerin yokluğunda, Medipol Başakşehir maçında savunmanın ortasında Gökhan Gönül ve Necip Uysal görev yaptı. Teknik direktör Abdullah Avcı, cezalı olan Vida ile sakatlıkları bulunan Ruiz ve Enzo Roco'nun yokluğunda stoperde Gökhan Gönül ve Necip Uysal'ı sahaya sürdü.

        BURAK YILMAZ'IN İLK MAÇI

        Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Burak Yılmaz, bu sezon ilk kez bir resmi maçta forma giydi. Sezon öncesindeki hazırlık döneminde sağ ayak tarak kemiğinden ameliyat edilen tecrübeli futbolcu, Medipol Başakşehir karşılaşmasına ilk 11'de başladı. Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla Burak Yılmaz'a destek verdi. Beşiktaş'ta tedavisi tamamlanan Oğuzhan Özyakup da maçta yedekler arasında yer aldı.

        ABDULLAH AVCI İLK KEZ ESKİ TAKIMINA KARŞI

        REKLAM

        Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski takımı Medipol Başakşehir'e karşı ilk maçına çıktı. Abdullah Avcı, Süper Lig kariyerinin tamamını geçirdiği Medipol Başakşehir'den geçen sezonun ardından ayrılarak Beşiktaş'ın başına geçmişti.

        TARAFTARDAN ORMAN VE AVCI'YA TEPKİ

        Karşılaşma öncesinde Beşiktaşlı bir grup taraftar, yaptıkları tezahüratlarla kulüp başkanı Fikret Orman ve teknik direktör Abdullah Avcı'ya tepki gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, "Fikret Orman paralar nerede", "Yönetim istifa" şeklinde tezahürat yaptı. Ayrıca takım listeleri anons edildiği sırada bazı taraftarlar, Abdullah Avcı'yı ıslıklarla protesto etti.

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE 3 DEĞİŞİKLİK

        Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'nde Roma ile oynanan maça göre kadroda 3 değişiklikle Beşiktaş karşısına çıktı. İtalyan temsilcisi ile oynanan maçta stoperde Ponck ve Mehmet Topal ikilisini görevlendiren teknik direktör Okan Buruk, Beşiktaş karşılaşmasında bu bölgede Martin Skrtel ve Alexandru Epureanu'ya şans verdi. Okan Buruk, bir diğer değişikliği ise hücum hattında yaptı. Roma müsabakasında ilk 11'de oynayan Arda Turan'ı yedeğe çeken Buruk, bu futbolcunun yerine Enzo Crivelli'yi Beşiktaş karşısında sahaya sürdü.

        OKAN BURUK, BEŞİKTAŞ'A KARŞI YİNE GÜLEMEDİ

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş'a karşı yine galibiyet sevinci yaşayamadı. Teknik direktörlük kariyerinde daha önce Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor ve Çaykur Rizespor'da görev yapan Okan Buruk, bu ekiplerin başında siyah-beyazlılara karşı daha önce 9 maça çıkmıştı. Beşiktaş'a karşı 10. sınavını Medipol Başakşehir'in başında veren Okan Buruk, bu maçlarda 7 mağlubiyet ve 3 beraberlik yaşadı.

        CRIVELLI 2. GOLÜNÜ KAYDETTİ

        Medipol Başakşehir'in yeni transferi Enzo Crivelli, turuncu-lacivertli formayla 2. golünü attı. Bu sezon rakip fileleri havalandırmakta zorlanan turuncu-lacivertliler, Avrupa'da henüz gol sevinci yaşayamazken, ligde 5 gol kaydetti. Bu gollerin 2'sine Edin Visca imza atarken, diğer 2'si Crivelli'den geldi. Fransız futbolcu, Medipol Başakşehir formasıyla ilk golünü Fenerbahçe maçında kaydetmişti. Medipol Başakşehir'in diğer golü Demba Ba'dan geldi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ