Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Beşiktaş Başakşehir maçının yazar yorumları! BJK Başakşehir maçı - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: İki tane sıkıntılı takımın maçına Suat Aslanboğa adlı yetersiz, nakıs ama akıllı ve eyyamcı bir hakemi atayarak MHK, "aman benden çıksın iş" diye düşündü. Aslanboğa da "KALİTELİ BİR EYYAMCI" olarak devre sonunda Douglas'a 2. sarıdan kırmızı kart gösterip Beşiktaş'ı eksilteceğine 'terse faul' çaldı. Sonra da devreyi bitirdi. İtiraz edenlere de sarı kartları çıkartıp rahatladı.

        2

        Ne kadar büyük bir eyyam yaptığının farkında olduğundan, bu klasik Türk hakemliğinin yarasının ne derece önemli bir hat yaptığının farkına vardı ki 2. devre Beşiktaş aleyhine düdükler çaldı. Üstüne bir de Başakşehir öne geçince rahatladı.

        3

        Taa ki penaltı pozisyonuna kadar. Bariz penaltıyı verse bir türlüüü vermese başka türlü diye düşünüp işi VAR'a yıktı. Bence doğru bir kararla penaltıyı verdi ve taa en başta, maça atandığı gün kafasında olan "Aman ne şiş yansın ne kebap" tarzında maç bitince rahatladı.

        4

        Okan Buruk'un korkaklığı ortaya çıktı. Crivelli ve Guldbransen 2 santraforunu çıkarıp Mehmet Topal ile ön liberoya destek attı. Sonra da futbolu bırakmış Demba Ba ile Arda Turan'ı sahaya sürdü. Bunlar ezber değişiklikler. Okan Buruk'un Beşiktaş'ı yenmeye yüreği yetmedi. Büyük takım hocası olmaya daha çooook yolu olduğu ortaya çıktı.

        5

        ERMAN TOROĞLU: Suat Arslanboğa, Beşiktaş aleyhine verdiği faulden sonra Ljajic ile çarpışıyor. Bu sefer onu tutmaya kalkıyor, Ljajic de onu iki eliyle itiyor. Bu hareket çok net kırmızı kart. Ama hakem herhalde "Ben Ljajic ile çarpıştım o da sinirlendi" diye düşünüyor ve sarı kartını gösteriyor..

        6

        Dakika 45'e geliyoruz... Başakşehir'li Gulbrandsen tek başına topu almış kaleciyle karşı karşıya kalacak şekilde topu sürüyor. Douglas üstten alttan her taraftan rakibini yere indiriyor.

        7

        Pozisyon bariz gol şansı, kartın da rengi kırmızı oğlu kırmızı! Hakem eliyle ters tarafı gösteriyor ve hemen devreyi bitiriyor. 11 topçu birden hakemin etrafında, çünkü pozisyon çok net. Ama Aslanboğa bu sefer de Başakşehir'i boğuyor. Bakınız! Bunlar hakem makem değiller!

        8

        MEHMET DEMİRKOL: 60'lı dakikalara kadar Beşiktaş rakip ceza sahasına bilinçli, çizilmiş bir akınla gidemedi. Başakşehir içinse bu daha kolay oldu. Yukarıda bahsettiğim 2 tandem Clichy ve Caicara ile daralıp genişlemeleri rakiplerinden çok daha iyi yaptılar. Böyle olunca Beşiktaşlılar aşırı enerji sarfiyatına rağmen hemen her seferinde geç kaldılar.

        9

        ALİ ECE: Abdullah Avcı, 11’ini 4-1-4-1’e göre kuruyor ama Beşiktaş 4-1-4-1 oynamıyor, oynayamıyor. Bu oyuncular gerçekten 4-1-4-1 oynayabilseler, Beşiktaş semtteki maçın ilk 45 dakikasını hiç gol pozisyonuna girmeden tamamlamaz!

        10

        GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş gibi bir takımın nasıl yedek santforu olmaz? Neden 5’inci hafta sahaya stopersiz çıkar? Koskoca Beşiktaş’ın 25 kişilik kadroda Burak ve Ljajic dışında golü hayal ettirecek oyuncusu niçin yok? Sporting Lizbon’un yetersiz bulduğu Diaby, Beşiktaş’ın futbolcusu mu?

        11

        DENİZ ÇOBAN: 34’te Douglas, Gulbrandsen’i düşürdü. Arslanboğa faulü çaldı ancak göstermesi gereken sarı kartı göstermedi. Bu pozisyona itiraz eden Ljajic ile Arslanboğa arasında bir diyalog geçti ve ardından Ljajic Arslanboğa’yı itti. Hakemi itmenin karşılığı net bir kırmızı karttır ancak Arslanboğa sarı kart göstermekle yetindi. Bu dakikada Beşiktaş 10 kişi kalmalıydı.

        12

        45’te Douglas Gulbrandsen’i tekrar düşürdü. Pozisyonda bariz gol şansı da vardı. Douglas’ın kırmızı kartla oyundan atılması gerekirdi ancak Arslanboğa, Başakşehir aleyhine hücum faul çaldı.

        13

        Gulbrandsen’in Douglas’a faulü gerektirecek bir müdahalesi yoktu. Arslanboğa ikinci kez kırmızı kartına başvurmayarak önemli bir hataya imza attı. Hakem devreyi bitirmiş olsa bile, VAR müdahalesi olması halinde kararını gözden geçirebilir ve değiştirebilirdi. Devreyi bitirmiş olması pozisyonu tekrar izlemesine engel değildi.

        14

        ERCAN TANER: Adem Ljajic'i tanıyamadım. Serie A'da birçok üst düzey maça çıkmış Ljajic'in bedeni sahada, zihni neredeydi merak ediyorum. İşler Beşiktaş için çok kötü giderken imdada ‘VAR' yetişti. Bu kötü oyunla 1 puana Beşiktaş'ın şükretmesi lazım.

        15

        İBRAHİM YILDIZ: Beşiktaş takımında bir gerginlik söz konusu. Oyuncuların özgüven sorunu var. Çok sayıda kart görmelerinin açıklanacak başka bir anlamı yok. Ljajic’in hakemi itmesi kabul edilemez. Bir profesyonel oyuncunun yapmaması gereken hareketti. Caner kötü takımın bir başka kötü oyuncusuydu. Burak’a top atacak en önemli isim olmasına karşın bunu gerçekleştiremedi…

        16

        Takıma tek tek baktığımızda, öncelikle Diaby neden alındı? Merak ediyorum. Sıradan bir oyuncu. Altyapıdan herhangi bir oyuncu daha iyi işler yapardı.

        17

        Oyunun gidişatını değiştirecek Ljajic’in bu denli kötü oynamasını anlamakta zorlandık. Orta alanda top yapacak tek adam olması bekleniyordu. Yapamayınca, takım pas oyununu gerçekleştiremedi. 90 dakika süresince organize bir atak görmekte zorlandık.

        18

        Gökhan’ın stopere çekilmesiyle birlikte sağ bek oynayan Douglas yine kötü oyuncular içerisindeydi. Doğru dürüst bir atağa katılamadığı gibi, savunma olarak da büyük hatalar yaptı…

        19
        20

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ