Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Galatasaray maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: Dün son yarım saatte çift santrfora dönen G.Saray dengeyi sağladı, bölüm bölüm ibreyi kendi lehine çevirdi, penaltı fırsatını da yakaladı ama değerlendiremedi. Bir PAOK maçıyla ateşten gömleği giyen ve bir daha hiç çıkarmayan Ersin’in böylesine büyük maçlarda büyümesi gerçekten takdire değer. Kasım’da A Milli Takım’a çağırılacağına inanıyorum ben Ersin’in.

        2

        ALİ GÜLTİKEN: Derbi maçlarında taktik, sistem, organizasyon çok önemlidir ama daha önemli olan gün içindeki fark yaratan bireysel performanslardır. Beşiktaş dün hem atanının hem tutanının başarılı bireysel perfomanslarıyla üç puanı cebine koyup yoluna devam etti.

        3

        ALİ GÜLTİKEN: Larin geçen sezonki başarısının tesadüf olmadığını, ne kadar önemli bir golcü olduğunu bir kez daha sahaya yansıtırken, Ersin de kurtardığı penaltı ve genel oyun performansı ile bu kalenin sahibi benim mesajını bir kez daha vermiş oldu.

        4

        ERMAN TOROĞLU: Bu 3 puan iki takım için de çok önemliydi. Çünkü birini diğerini geçip, yukarı çıkacak, biri diğerini aşağı çekecekti. Beşiktaş, dün gece Galatasaray'a göre iki tık daha iyi oynadı, maçı hak etti.

        5

        AHMET ÇAKAR: Beşiktaş çok önemli dakikada beraberliği buldu. 2. yarı yine her şey dengede gidiyordu ki yine Larin ki bence maçın yıldızıydı kornerden gelen top Necip'in kafasıyla arka direkte buluşuverdi ve golü yaptı. Mohamed penaltıyı kaçırınca maçı Beşiktaş kazandı.

        6

        GÜNTEKİN ONAY: Dün en iyi Beşiktaş, sahada yoktu. Yetenekli ayaklar Ghezzal, Batshuayi ve Alex Teixeira kalitelerini sahaya yansıtamadı. İki gol atan Larin, ileri geri çalışan, bir asist yapan ve savunmada alanını çok iyi kapatan Umut’un dışında Josef ve Necip de iyi futbol oynadılar. Penaltıyı kurtaran Ersin ise maçın kahramanı oldu.

        7

        ŞANSAL BÜYÜKA: Beşiktaş özellikle ilk çeyrekte Galatasaray ceza alanı içinde adeta dans etti. Ama kenarlardan gelen, savunmanın arkasına atılan her topa bir adım uzak kaldılar. Bu görüntü ile avını kapmak için dalış yapan, ama kapamadan havalanmak zorunda kalan Kartal gibiydiler.

        8

        ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray’da Larin’i kimse hesaba katmadı. Pjaniç sadece frikik atışlarında göründü. Alex Teixeira her topa geç kaldı. Beşiktaş’ta “ağır abi”lerin bir anlamda izinde olduğu maçta, Larin fazla mesai yaptı. Elbette, bitime 10 dakika kala kurtardığı penaltı ile kaleci Ersin maçın kaderini belirledi. Bir anlamda ilk golde büyük hata yapan Vida’yı, bu kez de yaptığı penaltı yanlışından kurtardı.

        9

        ATTİLA GÖKÇE: Beşiktaş’ta “Şef” Sergen Yalçın, spesiyalitesi “milli” sol bek Umut Meraş’la herkese sürpriz yaptı. Rıdvan/Nsakala tartışmalarına üçüncü boyutu kazandırmış oldu. Doğrusu zamanında ve başarıyla gerçekleşen bir tercihti bu. Beşiktaş sahanın her yanında baskılı, rakibin oyun kurmasını engelleme çabasıyla “dominant” bir oyun sergiliyordu ki bir anda geriye düştü. Beşiktaş yediği gole rağmen ayarını ve kimyasını bozmadı.

        10

        ATTİLA GÖKÇE: İki gol de duran toplardan değil, akan oyundan üretildi. Gol goldür ama, koşuyla, pasla, hazırlıkla akan oyunda atılan gol, bence daha değerli! Atan Larin ve tutan Ersin’le, tüm takımın katıldığı Beşiktaş gösterisi izledik, takdir ettik.

        11

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Larin hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü attı ve Beşiktaş'a üç puanı getirdi. Sergen Yalçın dua etsin elinde Larin, Souza ve Necip gibi fizik açıdan güçlü, yüreklerini sahaya yansıtan futbolcular var. Alex, Pjanic, Ghezzal ve Batshuayi fizik açıdan son derece yetersizler.

        12

        İLKER YAĞCIOĞLU: Beşiktaş golü Siyah-Beyazlılar'a yine bir ivme kazandırdı. Sergen hoca elindeki tüm silahlarıyla ne kadar çok kazanmak istediğini göstermişti. Beşiktaş'ın öyle bir kadrosu var ki iki oyuncusuyla sonucu değiştirebiliyor. Dün akşam da Larin ön plana çıkan oyuncu oldu. Larin maçtaki ikinci golünü atarak Beşiktaş'ı öne geçirmeyi başardı. Ancak oyuna yeni giren Mustafa Mohamed'in kullandığı penaltıyı Ersin kurtararak geceye damga vuran bir başka isim oldu.

        13

        LEVENT TÜZEMEN: Sergen Yalçın'ın iki sürpriz ismi Umut Meraş ile Larin sol kanatta yarattıkları tehlikelerle Beşiktaş'ı galibiyete taşıdı. Arka direkte attığı gollerle ünlenen Larin'e duran toplarda önlem almamak teknik heyetin dersine çalışmadığını gösteriyor.

        14

        BİLAL MEŞE: Yokkk arkadaş, yokkk... Her şey iyi giderken, biri çıkıyor, eline - koluna sahip olamıyor! Tıpkı Vida gibi! Penaltı... Atışı Mustafa Muhammed kullandı, Ersin köşeyi iyi tahmin etti, gole izin vermedi. Aferin Ersin... Derbinin iki kahramanı var bence, bir atan Larin, diğeri penaltı kurtaran Ersin’dir...

        15

        OKTAY DERELİOĞLU: Larin ve Batshuayi Beşiktaş'ın öne çıkan isimleriydi. Galibiyeti getiren Ersin Destanoğlu'nun kurtardığı penaltı oldu. Beşiktaş için büyük moral oldu.Beşiktaş, Galatasaray'a oranla daha iyi oynadı. Derbiden 3 puanla ayrılmasını bildi. Beşiktaş bu galibiyetle lige yeniden tutundu.

        16

        TURGAY DEMİR: Beşiktaş santradan itibaren iyi oynadı, tempo yaptı, pozisyonlar buldu. Galatasaray saman alevi gibi zaman zaman karşılık verdi. Bu şartlarda ilk golü bulan tarafın Cim Bom olması ilginçti! Ancak kazanacağına inanan bir Beşiktaş vardı. Başta Pjanic olmak üzere kaliteli ayaklar oyunu istedikleri gibi yönettiler.

        17

        SERKAN KORKMAZ: Beşiktaş, iddialı kadrosuna rağmen geçen yıl ki güçlü oyunundan hayli uzaktı. Yine de Sergen Yalçın'ın zayıf yedek kulübesine karşın muazzam bir ilk on bir kozu vardı. Beşiktaş, Larin'in golleriyle kazanarak zorlu bir virajı dönmüş oldu.

        18

        RIDVAN DİLMEN: Sporting Lizbon maçının ardından bu maç Konyaspor ile oynansaydı ve Beşiktaş kaybetseydi, ıslıklanırdı. Psikolojik açıdan çok önemli bir maçtı bu maç. Ersin'i de mutlaka yabancı ekipler takip ediyorlardır. Sergen Yalçın'a da helal olsun, her babayiğidin harcı değildir geçen sezona Ersin ile başlamak. Ersin, sağ tarafı boş bıraktı biraz, zarf attı. Ortada durmadı. Ben Ersin'in sağ tarafına atlayacağını biliyordum.

        19

        VOLKAN DEMİREL: Beşiktaş'ın kaybettiği maçlar oldu ama bir istek ve bir arzu var. Sporting Lizbon'a kaybetti ama oyununu kabul ettirdi. Beşiktaş'ın oyun kültürü var. Beşiktaş'ın tek yapması gereken, ilk 11'e devre arasında tamamlayıcı oyuncu almalılar. Kenan Karaman, Salih Uçan, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre oynayan oyuncuları aratıyor. Kulübeden performans alamıyorlar.

        20

        METİN TEKİN: Son bölüm hariç beklenen bir oyun senaryosuydu. Duran toptan golü bulan bir Beşiktaş vardı. Galatasaray puanla çıkabilirdi ama Beşiktaş oyun ve top hakimiyetiyle bu işi kotardı. Larin zaman zaman yapar bunu. Böyle bir verim alınacağını düşünmemiştim. Gerek soldan, gerek sağdan, 18 içi pozisyonlarıyla golü attı. Bir ön direk, bir arka direk yaptı, golcü kimliğiyle öne çıktı. Beşiktaş'ın kaliteyi ve beceriyi ortaya koyabildiği bir maç oldu.

        21
        25

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ