Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Kayserispor maçının yazar yorumları: Beşiktaş'a 2 transfer şart... - BJK son dakika haberleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        RIDVAN DİLMEN: Weghorst gibi oyuncular takımda ikinci bir golcü olmasını gerektirir. Beşiktaş'ın en önemli yıldızı Ghezzal bugün müthiş bir gol attı. Beşiktaş'ta coşku var. Ancak Beşiktaş'ın minimum 1 orta sahaya ve 1 stopere kesinlikle ihtiyacı var. Ön tarafta sıkıntı yok. Muleka da sol kanada alıştıkça katkı verecektir.

        2

        Ismael geçtiğimiz sezon geldiğinde bir sonraki sezona hazırlık yapması için erken geldi. Fakat bir anda hazırlık maçlarının sonuna doğru sistem değişildi. Beşiktaş'ın artık bu sistemle devam edeceğini düşünüyorum.

        3

        Beşiktaş'ın bu kadrosu bu yapıyla şampiyonluk yarışında olamaz. Ancak Beşiktaş minimum 2 transfer yapacaktır ve şampiyonluk yarışında olacaktır diye düşünüyorum.

        4

        UĞUR MELEKE: Beşiktaş’ın tüm hazırlık maçlarını ve dünkü müsabakayı izledikten sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Siyah-beyazlılar halen yeniden yapılanma sürecinde.

        5

        Dünkü maçın neticesinden bağımsız olarak Beşiktaş’ta an itibariyle bence en önemli başlık şu: Neredeyse tüm teknik adamlık kariyeri boyunca üçlü savunma oynatmış bir hocayı Beşiktaş’a getiriyorsanız, planlamanızı onun bilgisine göre yapmalısınız.

        6

        Yani teknik direktör olarak Valerien Ismael’i göreve getiriyorsanız, ona âşık olduğu 3-4-1-2’ye uygun transferler yapmalısınız. Eğer dörtlü savunma oynayacaksanız da Ismael’le çalışmamalısınız! Beşiktaş’ın maç 11’e 11’ken ve topa sahipken anlamlı pozisyon üretiminin kısıtlılığının temelinde bu kargaşa olduğunu düşünüyorum ben.

        7

        Ancak Beşiktaş’ta işler ne kadar karışık olursa olsun, maçlar ne kadar kötü giderse gitsin, Vodafone Park diye bir gerçek var. Ekim 2007’de Liverpool’u İnönü’de Beşiktaşlı futbolcular değil tribünler 2-1 yenmişti adeta. Dün de Kayseri, son yarım saatte Beşiktaşlı futbolcuları durdurmak için çok çalıştı, ama tribünleri durduramadılar.

        8

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Beşiktaş, kendisini çok özlemiş ve tribünde boş yer bırakmamış taraftarı ile kavuşma maçında yeni hücum hattıyla ne yapacağını merakla bekliyordum. Valerien Ismael, taraftarın seveceği tipte tempolu bir oyun tutkunu.. Ama bu oyun şampiyon olmak isteyen takımlar için 2-3 versiyondan ancak birisi olabilir. Ana plan olduğunda Ghezzal gibi bir silahı etkisizleştiriyor.

        9

        Nitekim Valerien Hoca, 4-3-3 gibi bir dizilimle sahaya çıkardı takımını ama Beşiktaş ilk devre boyunca bir dizilimle alakası olmayan tuhaf-dağınık ve telaşlı bir oyun oynadı. Orta 3'lüde Kayra - Salih ve Gedson vardı ve üçü de yerini kaybetti. İlk devrede 2 iyi pozisyonu da konuk ekip buldu ama değerlendiremediler.

        10

        Beşiktaş'ın bu kadrosu Trabzonspor - Galatasaray ve Fenerbahçe ile rekabet etmeye yetebilecek kalite ve kantitede değil. Bu minvalde Ahmet Nur Çebi'nin kaliteyi artıracak en az 2, kantiteyi artıracak 2 de alternatif oyuncu alması şart.

        11

        Ismael'in ise Türkiye Ligi'ni daha iyi çalışması lazım. Bu lig standart bir 4-2-3-1 ligi. 4-3-3 oynayacaksanız öndeki 3'lünün tamamı skorer olmalı ve daha da mühimi onları fazla geriye koşturmamalısınız. Bunun için orta saha sertliğini artırmalı ve savunmayı da öne çıkarmalısınız. Sağ stopere de bir atlet alındığında bu ihtimal artar. Orta saha sertliği artırma konusu ise mutlak transfere bağlı. Josef ve yeni transfer sertliği sağlar, Gedson da hücuma destek olur. Avrupa'da olunmadığı da düşünüldüğünde bu tip takviyeler takımı yarışta tutar.

        12

        İBRAHİM YILDIZ: Muleka’ya yazık edilmiş. Bu oyuncu Kasımpaşa’da attığı gollerle adından söz ettiren, gol vuruşları ile dikkat çeken bir futbolcu. Tam bir golcü ancak teknik direktör Ismael, Muleka’yı sol açığa monte etmişti. Hiç verimli olmadığı bir yerde yok oldu gitti. Muleka'nın yeni transfer Weghorst’la yan yana oynatıldığında çok daha başarılı olacağı görülecektir.

        13

        Beşiktaş, kaliteli oyunculara sahip. Bu kadroyu verimli kullanmak teknik kadronun elinde. Şunu da belirtmek de yarar var. Salih, Kartal ve Gedson’dan oluşan orta saha vasatın üzerine çıkamadı. Bu sorunu gidermek zorundalar. Sezonun ilk maçında alınan 3 puan elbette önemliydi. Ancak, rakip 10 kişi kalmasa nasıl bir sonuç alınırdı? 11’e 11 oynanan bölüm iyi analiz edilmeli.

        14

        FEYYAZ UÇAR: Beşiktaş'a baktığımızda ciddi problemler vardı. Bana göre defans ile orta saha arasında kopukluk vardı. Defansı yeterince takımı öne çıkarmadığı için orta sahadaki üçlünün de hep top alışında ve verişinde yetersiz kalma durumu vardı. Gedson orta göbekte olduğu zaman dikine driplingle etkili olabilirdi. Sol tarafı çok kullandı. Masuaku'nun öne çıkışını engelledi.

        15

        Takım içinde bireysel düşüncelerin, Beşiktaş'ta 'kafasına göre' oynamalar golü geciktirdi. Oyunun temposunu düşürdü. Kopukluklar yaşattı. Rosier ve Ghezaal organizasyonunda Ghezzal'ın durmayıp devam etmesi önemliydi. Weghorst'un asisti de yüzde yüzlük asist. Bitiriş de mükemmeldi.