Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş sezonun son derbisinde Fenerbahçe'yi ağırlıyor - Fenerbahçe Haberleri

        Beşiktaş, Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun son derbisinde Fenerbahçe'yi konuk edecek. Yarın akşam saat 21.00'de başlayacak mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek.

        BURAK YILMAZ'IN İYİLEŞMESİ SERGEN YALÇIN'I SEVİNDİRDİ

        Beşiktaş'ta Burak Yılmaz'ın iyileşerek takım antrenmanlarına katılması teknik direktör Sergen Yalçın'ı oldukça sevindiren bir gelişme oldu.

        Golcü oyuncunun dönüşüyle rahatlayan Yalçın, kadroyu da hemen hemen şekillendirmiş durumda.

        Siyah beyazlılarda Victor Ruiz, Covid-19 öncesinde 4 aydan fazla maaş alamadığını ve ayrıca yönetimin maçların oynanmadığı döneme ait maaşları da ödemeyeceğini söylediği gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshetmişti. Teknik direktör Sergen Yalçın, Victor Ruiz'in 2 maç kala ani gidişiyle savunmada Vida'nın yanına Enzo Roco'yu monte edecek. Savunmanın diğer oyuncuları sağ bekte Gökhan Gönül, sol bekte de Caner Erkin olacak.

        REKLAM

        Orta sahada her zaman olduğu gibi Elneny ve Atiba görev yaparken, hücum hattında cezalı olan N'Koudou'nun yerine Boyd'un oynaması tahmin ediliyor. Sağ açıkta ise Lens ve 10 numara pozisyonunda da Boateng'in görev yapması bekleniyor.

        Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısındaki tahmini onbiri; Ersin-Gökhan Gönül-Vida-Roco-Caner-Elneny-Atiba-Lens-Boateng-Boyd ve Burak Yılmaz şeklinde.

        N'KOUDOU, UMUT VE LJAJİC YOK

        Beşiktaş, Fenerbahçe karşısına 3 futbolcusundan yoksun çıkacak. BTC Turk Yeni Malatyaspor maçında 4'üncü sarı kartı görerek cezalı duruma düşen N'Koudou yarın akşam kadroda yer alamayacak.

        24 Haziran'da yapılan Covid-19 testinde sonuçları pozitif çıkan ve karantina süreçlerini tamamlayan Ljajic ve Umut Nayır da yeni testleri negatif çıkmasına rağmen son iki maçta takıma katılamayacak. Bunun sebebiyse TFF protokolü gereği 5'er günde yapılması gereken 2 testin daha olması ve süre olarak son iki maça yetişemeyecek olmaları.

        SARI KART SINIRINDA DÖRT FUTBOLCU

        Beşiktaş'ta Fenerbahçe maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        REKLAM

        Lens, Caner, Vida ve Elneny yarın akşamki maça 3 sarı kart ile ceza sınırında çıkacak. Bu futbolcular Fenerbahçe karşısında sarı kart görmeleri halinde ligin son maçı olan Gençlerbirliği deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

        FENERBAHÇE SON HAFTAYA UMUTLA GİRMEK İSTİYOR

        2019-20 sezonunun son derbi maçında Beşiktaş'a konuk olacak Fenerbahçe, siyah-beyazlı ekibi mağlup edip Avrupa yolunda son haftaya umutla girmek istiyor. Beşiktaş ile daha önce 351 kez karşı karşıya gelen sarı-lacivertli ekip, 133 galibiyet alırken 125 mücadeleden mağlup ayrıldı. 93 müsabakada ise yenişen olmadı.

        9 MAÇTA 1 GALİBİYET

        Fenerbahçe, Beşiktaş ile Süper Lig'de oynadığı son 9 müsabakada 1 kez galip gelebildi. Sarı-lacivertli ekip, 2014-15 sezonunda Beşiktaş karşısında 2-0'lık galibiyet alırken, 4 maçta mağlup, 4 maçta ise beraberlik yaşadı. Söz konusu karşılaşmalarda ise Beşiktaş 7, Fenerbahçe ise 6 kırmızı kart gördü.

        GÖZLER MURİÇ'E ÇEVRİLDİ

        Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Vedat Muriç, Beşiktaş'a karşı forma giydiği son 4 Süper Lig maçının 3'ünde gol kaydetti. Hafta boyunca yapılan idmanlarda hırsı dikkatleri çeken Muriç, yarın oynanacak mücadelede rakip takım filelerini havalandırmak istiyor.

        REKLAM

        FALETTE TAKIMDAKİ YERİNİ ALACAK

        Fenerbahçe'nin Gineli futbolcusu Simon Falette, Beşiktaş maçında forma giyecek.

        Sarı-lacivertli ekibin geçtiğimiz hafta Demir Grup Sivasspor ile oynadığı mücadelede sakatlık yaşayan ve karşılaşmaya devam edemeyen Falette, Beşiktaş derbisinde takımını yalnız bırakmayacak. Sivasspor karşılaşmasının ardından yapılan tetkiklerinde kalça eklemi etrafında ödem oluştuğu tespit edilen defans oyuncusu, sarı-lacivertli ekibin idmanlarında yer aldı. Sakatlığı tam olarak geçmese de derbi mücadelede ''Ağrım olsa da sahada yer alacağım'' diyen Falette'in ilk 11'de görev alması bekleniyor.

        SARI-LACİVERTLİLERDE 3 EKSİK

        Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi öncesinde 3 futbolcu sakatlık sebebiyle forma giyemeyecek. Sarı-lacivertli ekipte Mehmet Ekici, Mevlüt Erdinç ve Tolgay Arslan, Beşiktaş derbisinde takımını yalnız bırakacak. Öte yandan sarı-lacivertlilerde cezalı oyuncu bulunmazken Serdar Aziz, Gustavo, Tolga Ciğerci, Hasan Ali Kaldırım, Deniz Türüç ve Jailson sarı kart sınırında yer alıyor. Bu oyuncular derbi maçta sarı kart görmeleri halinde sonraki hafta oynanacak Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.

        Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Tahir Karapınar'ın Beşiktaş derbisine şu 11'le çıkması bekleniyor: Altay, Dirar, Serdar, Falette, Hasan Ali, Gustavo, Tolga, Ozan, Deniz, Ferdi, Muriç.

        GOLCÜLERİN PERFORMANSI BEKLENİYOR

        Süper Lig'in 33. haftasındaki derbi maçta karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Fenerbahçe'de gözler golcü oyuncular Burak Yılmaz ile Vedat Muric'in üzerinde olacak.

        Beşiktaş'ın tecrübeli santrforu Burak Yılmaz, bu sezon 24 maçta 13 kez rakip fileleri havalandırdı. Sarı-lacivertli takıma sezon başında transfer olan Muric ise görev aldığı 31 lig maçında 15 kez gol sevinci yaşadı.

        BURAK GOLLE DÖNMEK İSTİYOR

        Beşiktaş'ın derbideki en önemli oyuncularından biri olacak Burak Yılmaz, gollerine derbiyle dönmek istiyor.

        Ligde oynadığı son iki karşılaşma olan Hes Kablo Kayserispor ve Kasımpaşa müsabakalarında gol atamayan Burak, BtcTurk Yeni Malatyaspor'a karşı ise forma giyememişti.

        Ligde oynadığı 24 maçta 13 kez fileleri havalandıran Burak, forma giymesi ve gol atması durumunda bu sevinci 2 maçın ardından yeniden yaşayacak.

        BU SEZON DERBİLERDE GOLÜ YOK

        Burak Yılmaz, bu sezon derbi mücadelelerinde gol atma başarısı gösteremedi.

        Tecrübeli futbolcu, bu sezon takımının rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 3 derbi karşılaşmasının 2'sinde forma giydi.

        Bu sezon Beşiktaş'ın ilk derbisi olan ve Galatasaray'ı 1-0 yendikleri mücadeleyi kaçıran Burak, diğer 2 karşılaşmada ise oynamasına rağmen gol sevinci yaşamadı.

        Beşiktaş, söz konusu bu 2 müsabakada Fenerbahçe'ye deplasmanda 3-1 yenilirken, yine deplasmanda Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı.

        BEŞİKTAŞ'TAKİ DERBİ ŞANSSIZLIĞINI GEÇEN SEZON KIRDI

        Kariyerinde Beşiktaş'ın yanı sıra Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'da da oynayan Burak Yılmaz, siyah-beyazlı formayla derbilerde yaşadığı şansızlığı geçen sezon kırmıştı.

        Siyah-beyazlı takımda daha önce 2006-2007 sezonu ve 2007-2008 sezonunun ilk yarısı olmak üzere 1,5 sezon oynama fırsatı bulan Burak Yılmaz, geçen sezonun 23. haftasında Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmada gol sevinci yaşamayı başardı.

        Söz konusu karşılaşmaya kadar Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı 7 derbide gol atamayan Burak, Vodafone Park'ta 25 Şubat'ta oynanan karşılaşmada biri penaltıdan olmak üzere iki kez fileleri havalandırmıştı.

        GALATASARAY FORMASIYLA 2 DERBİ GOLÜ

        Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı takımda görev yaptığı sezonlarda 2 derbi golüne imza attı.

        Burak Yılmaz, Galatasaray formasıyla Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye birer gol kaydetti.

        Kariyerinde 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe forması giyen tecrübeli oyuncu, sarı-lacivertli ekipte fazla şans bulamadı. Burak Yılmaz, söz konusu sezonda derbilerde sadece Galatasaray karşısında 18 dakika sahada kalırken, fileleri havalandıramadı.

        FENERBAHÇE MURIC'E GÜVENİYOR

        Fenerbahçe'nin sezon başında Çaykur Rizespor'dan transfer ettiği Vedat Muric, bu sezon Süper Lig'de etkili bir performans ortaya koydu.

        Sarı-lacivertli takımda istikrarlı bir şekilde görev yapan Muric, ligde oynanan 32 maçta 2'si sonradan olmak üzere 31 maçta forma giydi.

        26 yaşındaki santrfor, söz konusu karşılaşmalarda takımı adına 15 gol kaydetti.

        DEPLASMANDA DAHA SUSKUN

        Vedat Muric, bu sezon ev sahibi oldukları maçlara göre deplasmanlarda suskun kaldı.

        Ligde oynanan 32 karşılaşmada 15 gol bulan Muric, bunların 11'ine seyircisi önünde imza attı.

        Muric, deplasmanlarda ise sadece 4 gol atabildi.

        BÜYÜK MAÇLARI SEVİYOR

        Süper Lig kariyerine 2016-2017 sezonunda Gençlerbirliği formasıyla başlayan Muric, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında gol sevinci yaşamıştı.

        Gençlerbirliği formasıyla 2016-2017 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe filelerini havalandıran 26 yaşındaki oyuncu, bir sonraki sezon Süper Lig'de Beşiktaş ile oynanan karşılaşmada gol atmayı başarmıştı.

        Geçen sezon Çaykur Rizespor'da görev yapan Kosovalı oyuncu, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında birer gol bulmuştu.

        KARTLAR HAVADA UÇUŞUYOR

        Süper Lig'in 33. haftasında 19 Temmuz Pazar günü karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçlarda kartlar havada uçuşuyor.

        İki takım arasında ligde oynanan son 21 derbi mücadelesini yöneten hakemler, sık sık kartlarına başvurmak zorunda kaldı. Beşiktaş-Fenerbahçe arasındaki son 21 derbi maçında 124 sarı ve 15 kırmızı kart çıktı.

        FENERBAHÇELİ OYUNCULAR 59 SARI, 5 KIRMIZI KART GÖRDÜ

        Fenerbahçeli oyuncular, son 21 derbi mücadelesinde toplam 64 kart gördü.

        Sarı-lacivertli oyunculara 59 sarı çıkarken, hakemler ayrıca 5 de kırmızı kart gösterdi.

        BEŞİKTAŞLI OYUNCULAR DAHA HIRÇIN

        Beşiktaşlı oyuncular, Fenerbahçe ile oynanan derbi karşılaşmalarında daha hırçın bir görüntü ortaya koydu.

        Siyah-beyazlı oyuncular 65 sarı kart görürken, 10 kez de kırmızı kartla cezalandırıldı.

        SON 2 DERBİDE KIRMIZI KART YOK

        Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan son 2 derbi maçta hakemler kırmızı kartlarına başvurmadı.

        Bu sezonun ilk yarısında Kadıköy'de Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğü ile sona eren mücadelede ve bir önceki sezon Vodafone Park'ta 3-3 eşitlikle biten derbi maçta kırmızı kart çıkmadı.

        İki takım arasında oynanan maçlarda son kırmızı kartı gören isim ise 2018-2019 sezonunun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan maçta Caner Erkin oldu. Beşiktaşlı futbolcu mücadelenin son düdüğünün ardından hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

        BEŞİKTAŞ 2. DEVREDE, FENERBAHÇE HER İKİ YARIDA ETKİLİ

        Süper Lig'in 33. haftasındaki derbi maçta karşı karşıya gelecek takımlardan Beşiktaş, bu sezon maçların ikinci yarısında etkili olurken, Fenerbahçe her iki yarıda da etkili oyun sergiledi.

        Derbi maçta Fenerbahçe'yi konuk edecek Beşiktaş bu sezon ikinci yarılarda daha fazla skor üretti.

        Ligde 54 gol atan Beşiktaş, maçların ilk yarılarında 16, ikinci devrelerde ise 38 gol buldu.

        İlk 15 dakikada 5, ikinci 15 dakikalık bölümde 3 gol kaydeden siyah-beyazlı ekip, devrenin son 15 dakikalık periyodunda ise 8 gol attı.

        Karşılaşmalarda ikinci yarıya etkili başlangıç yapan siyah-beyazlılar, 46 ile 60. dakikalarda 11 kez gol sevinci yaşadı. 61 ve 75. dakikalar arasında rakip kalede daha etkili olan siyah-beyazlılar bu bölümde 14 gol sevinci yaşarken, son 15 dakikalık bölüme ise 13 gol sığdırdı.

        BEŞİKTAŞ İKİ DEVREDE 20'ŞER GOL YEDİ

        Siyah-beyazlı ekip bu sezon yediği 40 golün yarısını ilk yarıda diğer yarısını da ikinci yarıda kalesinde gördü.

        Her iki devrenin son 15 dakikalık bölümünde rakiplerini kale önünden uzaklaştırmakta güçlük yaşayan Beşiktaş, 31 ve 45. dakikalar arasında 9, 76 ve 90. dakikalar arasında ise 10 gol yedi. Beşiktaş'ın en az gol yediği aralık ise 61 ve 75. dakikalar arası oldu ve siyah-beyazlılar bu periyotta 1 gol yedi.

        Siyah-beyazlı takım ilk 15 dakikada 4, ikinci 15 dakikalık bölümde ise kalesinde 7 gol gördü. Beşiktaş ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde 9 gole engel olamadı.

        FENERBAHÇE İKİ DEVREDE DE ETKİLİ

        Fenerbahçe ise oyunun her iki yarısında da hücumda etkili performans sergiledi.

        Ligde 55 gol kaydeden sarı-lacivertli ekip, maçların ilk yarısında 26 gol atarken, ikinci bölümde ise 29 gol buldu.

        İlk 15 dakikada 6 gol bulan Fenerbahçe, sonraki 15 dakikada 11 kez gol sevinci yaşadı. 31 ile 45. dakikalar arasında 9 gole imza atan sarı-lacivertli ekip, ikinci yarının ilk 15 dakikasında 4 gol attı.

        Fenerbahçe, ikinci yarıya tutuk başlasa da 61 ile 75. dakikalar arasında 8 gol attı. Son 15 dakikalık bölümde sarı-lacivertli ekip 17 kez havalandırdı.

        FENERBAHÇE İKİNCİ YARIDA DAHA ÇOK GOL YİYOR

        Fenerbahçe maçların ilk yarısında 21, ikinci yarısında ise 22 gol yedi.

        İlk 15 dakikada kalesinde 5 gol gören sarı-lacivertliler, ikinci 15 dakikada ise 6 gol yedi. Fenerbahçe'nin en çok gol yediği aralık ise ilk yarının son 15 dakikalık bölümü oldu ve sarı-lacivertliler bu bölümde 10 gol yedi.

        İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde de rakiplerini kalesinden uzaklaştırmakta güçlük yaşayan Fenerbahçe oyunun bu bölümünde 9 golü engelleyemedi.

        61 ve 75. dakikalarda 6 gol yiyen Fenerbahçe, son 15 dakikalık bölümde ise 7 gol yedi.

        351. RANDEVU

        Beşiktaş ile Fenerbahçe, yarın yapacakları Süper Lig maçıyla 351. kez karşı karşıya gelecek.

        Vodafone Park'ta saat 21.00'de oynanacak sezonun son derbi maçında sahaya çıkacak Beşiktaş ile Fenerbahçe, tarihlerinde daha önce 350 kez karşılaştı.

        İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 96 yıllık rekabette sarı-lacivertliler, rakibi karşısında galibiyet ve gol sayısı bakımından önde bulunuyor.

        Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 133, Beşiktaş 124 galibiyet aldı, 93 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

        Rekabette Fenerbahçe'nin 485 golüne, Beşiktaş 441 golle karşılık verdi.

        LİG MAÇLARI

        Fenerbahçe ile Beşiktaş, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 127 kez karşı karşıya geldi.

        Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 47, Beşiktaş 39 galibiyet aldı. Bu iki takım arasındaki 41 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

        Sarı-lacivertlilerin ligdeki 144 golüne, siyah-beyazlılar 141 golle yanıt verdi.

        SON MAÇTA FENERBAHÇE GALİP GELDİ

        Beşiktaş ile Fenerbahçe rekabetindeki son maçı sarı-lacivertli ekip kazandı.

        Sezonun ilk yarısında Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

        Sarı-lacivertlilerin gollerini Max Kruse, Ozan Tufan ve Vedat Muric kaydederken, Beşiktaş'ın tek golünü Atiba Hutchinson attı.

        BEŞİKTAŞ SON 25 MAÇTA 4 KEZ KAZANABİLDİ

        Beşiktaş, yarın konuk edeceği Fenerbahçe karşısında son maçlarda kazanmakta zorlanıyor.

        Siyah-beyazlı takım, rakibiyle oynadığı son 25 derbiden sadece 4'ünü galibiyetle tamamlayabildi. Fenerbahçe bu dönemde 12 kez kazandı. Söz konusu periyotta iki takım arasındaki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ