Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş SON DAKİKA: Beşiktaş Sivasspor maçı yazar yorumları: Top çizgiyi geçti mi? - Beşiktaş Haberleri
        1

        AHMET ÇAKAR: Türk futbolunun katili Türk hakemleri' diye bir laf var. Yalan da değil! Aboubakar'dan yoksun Beşiktaş, Sivasspor'u hakem ve VAR hakemlerinin yardımıyla yenmiştir. İlk gol maçı belirleyen unsur oldu. Top taç çizgisinin yanından sahayı terk etmişken oyun devam etti ve Beşiktaş'ın golü geldi. VAR karışır mı, tabii ki karışır.

        2

        Bir atak başlangıcında top dışarıdan gelmişse VAR protokolüne göre karışabilir. Yapılması gereken şuydu, golün iptali... Bu olduktan sonra zaten sinirler bozuldu, devre arasına giderken de Hakan Arslan oyundan atılınca zaten maç orada bitti.

        3

        Sözümüz yayıncı kuruluş beINSports'a... Arkadaşlar çizgileri dikine gören kameraları yerleştirmek bu kadar mı zor? İşte dün gece çıkan bir topla gelen Beşiktaş'ın golü ligin hem yukarısını hem de aşağısını çok etkiledi.

        4

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Mensah'ın 3'e 2 getirdiği pozisyonda yanlış koşular dolayısıyla 2. gol gelmeyince devre 1-0 bitti. Devre arasında Hakan Aslan atılınca aslında maç da bitti. Uzun süre etkisiz-motivasyonsuz iki takım seyrettik.

        5

        Ersin Destanoğlu'nun gereksiz heyecan yarattığı ve Wellington'un son anda engellediği pozisyon Sivas açısından tek ataktı. Larin ve Oğuzhan Samassa'nın hatalarından farkı açan isimler oldu. Bu Samassa, Erzurumlu Farnolle ile birlikte neden alındığını anlayamadığım iki kaleciden biri.

        6

        Beşiktaş, iyi olmayan oyunla 2 maçını kazandı. İşi görmeyi öğrendiler yani. Büyük takım refleksidir bu. Beşiktaş yönetimi ne yapacak edecek şu ana kadar gayet başarılı işler çıkaran takımına ve hocasına bir santrfor bir de sağ bek yedeği alacak. Ersin Destanoğlu da ne yapacak edecek ayak tekniği çalışacak.

        7

        DENİZ ÇOBAN: Maçta belki de bir sezon boyu konuşacağımız bir pozisyon yaşandı. Dünyanın gelişmiş futbol ülkelerinin hiç birinde taç çizgisini gören kamera kullanılmıyor. Dolayısıyla bizim ligimizde de taç çizgisini gören bir kamera yok. Bu pozisyonu ilk süzecek kişi yardımcı hakem.

        8

        Yardımcı hakem, önünde kümeleşen oyuncuları daha rahat görebilmek için kendisini geriye attığı için bulunduğu açıdan sağlıklı ve tartışmalardan uzak bir karar vermesi mümkün değil. VAR masasının elinde de çizgi açısı olmadığı için hakeme gösterecek net bir delili yok.

        9

        Dolayısıyla pozisyona müdahale edemiyor. Burada önemli olan topun zemine dokunduğu nokta değil topun şişkin yüzeyinin iz düşümünün çizgiyi terk etmiş olması. Bu açılardan buna net bir karar vermek mümkün görünmüyor. Hissiyatım topu çok küçük bir farkla çıkmış olabileceği yönünde.

        10

        MEHMET DEMİRKOL: Kuşkusuz en çok konuşulacak olan konu gol öncesi topun çizgiyi geçip geçmediği, taç olup olmadığı olacak. Benim fikrim topun çıktığı yönünde.... Ancak muhtemelen VAR, topun çıktığına yönelik bir kanıt bulamadığı için böyle bir karar verdi. Buna da itiraz edemeyiz. Tabii gol bundan ibaret değil. Ghezzal yine şahane bir gol pası attı. Yaptığı orta da karadan karaya güdümlü bir silah. Bölgeye atılan, savunmanın müdahalesini çok zorlaştıran harika bir iş. İşte mevzu bu kaliteyle değişti. Yoksa Sivas da pozisyon bulmuştu.

        11

        Devrede Hakan Arslan’ın atılması sadece bir oyuncunun dışarıda kalması değil. O Sivasspor’un ruhu. Bir kişi eksilmediler, çok eksildiler. Tabii oyun 1-0’ken kendisini, haklı da olsa bu kadar kaybetmesi ve asıl önemlisi ona o adrenalinde o telefonu verenin sorumsuzluğu da Sivas açısından yaralayıcı oldu.

        12

        Beşiktaş 2. yarıda işi hiç gevşetmeden üst düzey bir disiplinle ve rakibi kalbinden uzak tutarak maçı tamamladı. Bu önemli. Çünkü eksik kalmaktan bu ligde en az etkilenecek takımların başında Sivasspor geliyor. Hiçbir şey üretemediler.

        13

        ALİ ECE: Devre arasında Hakan Arslan’ın cep telefonlu itirazdan atılmasıyla Sivasspor 10 kişi kaldı ve ikinci yarıda Beşiktaş tam da Sergen Yalçın’ın istediği gibi sabırlı bir total kontrol oyunu oynadı. Goller de bu sabrın ve oyunun mutlak kontrolünün doğal sonucu oldu.

        14

        Tabii ki çok tartışılan ilk gol öncesi topun taca çıkıp çıkmadığı. Yayıncıya bu kadar para öderken bizlerin pozisyonun tekrarını tek açıdan görebilmemiz zaten çok saçma. Yan hakemin durduğu yer kadar VAR masasındakiler hangi açıdan gördüler hepsi ayrı tartışma konusu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ