Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'tan Galatasaray'ın golüne tepki! Ofsayt kuralı ne diyor? - Beşiktaş Haberleri
        1

        Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray, Gaziantep FK'yı konuk etti. Karşılaşmayı ev sahibi Galatasaray 2-0 kazandı. Sarı-kırmızılılara 3 puanı getiren golleri 45+2'de Morutan ve 73'te Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Bu sonuçla 20 puana yükselen Galatasaray zirve takibini sürdürdü. Gaziantep FK ise 12 puanda kaldı.

        2

        BEŞİKTAŞ'TAN MORUTAN'IN GOLÜNE TEPKİ

        Galatasaray, ilk yarının son anlarında Morutan'ın müthiş golüyle öne geçerken Beşiktaş'tan bu golle alakalı dikkat çeken bir paylaşım geldi. Siyah-beyazlılar, Hatayspor maçında Mehmet Topal'ın ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golünün görüntüsü, Galatasaray'ın golüyle birlikte paylaşarak "Adalet herkese lazım" diye yazdı.

        3

        Hatayspor - Beşiktaş maçında Mehmet Topal'ın şık topuk golü, Montero'nun kalecinin görüş açısını bozduğu gerekçesiyle VAR'dan ofsayt kararıyla iptal edilmişti.

        4

        KİM NE DEDİ?

        ERMAN TOROĞLU: Beşiktaş'ın golünde Montero aktif alanda hareket ediyor, kaleciyi yanıltıyor. Golün iptal edilmesi doğru. Beşiktaş'ın attığı golle Galatasaray'ın attığı golün birbiri ile alakası yok. Galatasaray'ın gol pozisyonunda havadaki topu cümle alem görüyor. Ofsayt ile alakası yok. Gol kararı doğru. Bu pozisyonlarda kural bu, sana göre bana göresi yok.

        5

        DENİZ ÇOBAN: "Bu pozisyon olduğu andan itibaren dünkü Hatayspor-Beşiktaş maçındaki pozisyonu yan yana koyarak bir maçta gol iptal edildi, bir maçta gol verildi diye yorumlar var. Temel prensipte pozisyonların ortak noktaları var. Aynı kuralın içinde kaleciyi yani rakibi etkilemeyle ilgili bölüm... Evet, o iki pozisyon aynı fakat orada 4 tane madde var. Pozisyon aynısının içine girmiyor. Bu pozisyon, rakibin görüş açısını açıkça kapatarak rakibinin oynamasını veya oynayabilmesini engellerse maddesine giriyor.

        6

        Hatayspor-Beşiktaş maçındaki pozisyon, rakip oyuncunun topla oynama becerisini açıkça etkileyen bariz bir hareket yaparsa maddesiydi. Orada kaleye gitmekte olan topun önünde bulunan oyuncunun bir aksiyonu vardı. Bu aksiyonun kaleciyi etkileyip etkilemediğini konuşuyorduk. Galatasaray'ın golünde 1. maddeye bakıyoruz. Görüş açışını etkiliyor mu? Görüş açışında kullanılan kriterlerden ilki top, etkileyecek oyuncu ve etkilenecek oyuncu aynı hat üzerinde mi?

        7

        Galatasaraylı oyuncu burada kaleciyle aynı hat üzerinde değil. Aynı hat üzerinde olsalardı 1. kriter yerine gelmiş olacaktı. Top, kaleciyi etkileyebilecek oyuncunun yanından geçmiyor. Olabildiğince uzağından ve farklı bir köşeye gidiyor. Yakın köşeye gitseydi farklı düşünecektik. Kaleciyle oyuncunun bulunduğu köşenin daha uzağındaki köşeye gidiyor.

        8

        "BU POZİSYONDA OFSAYT SÖZ KONUSU DEĞİL"

        Aynı hizada olmaları, hareketli olması, topun gittiği yön ve oyuncunun kaleciyle olan mesafesi... 3 kriterde ofsayt olmaz, 1 kriterde olabilir. O yüzden aynı dünkü yorumumu burada da yapıyorum. Birisi çıkar ofsayt der, birisi çıkar kaleci etkilenmiş der... O, onun görüşüdür saygı duyarım. Benim görüşüm; bu pozisyonda bir ofsayt söz konusu değil. Kalecinin Galatasaraylı oyuncunun varlığından etkilenmesi bana göre altını çizerek söylüyorum söz konusu değil. Temiz bir gol. Dünkü pozisyona benzer ama farklı. Galatasaray'ın golü 1. maddeyi, Beşiktaş'ın golü 4. maddeyi ilgilendiriyor.

        9

        Top ön tarafa doğru düşüyor, Galatasaraylı oyuncu topa uzanıyor. Benim görüşüm; topa uzanırken tamamen doğal aksiyon halinde. Orada bir kontak gerçekleşiyor. Hakemin de önü açık, görüyor. Hakemin devam kararının doğru olduğunu düşünüyorum."

        10

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ