Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Yeni Malatyaspor maçı yazar yorumları! - Haberler - Beşiktaş Haberleri
        1

        ATTİLA GÖKÇE

        Beşiktaş’ın baskısını, oyunu rakip yarı alana yığarak rakibini adeta boğmasını anlatırken, savunmayı da görmezden gelmemek gerek. Beşiktaş, Rosier ve N’Sakala ile bek sorununu çözümlemiş sayılır. Savunma göbeğinde Welinton ve Vida uyumlu oynadılar. Özellikle Welinton’un kazanılan topları güvenli biçimde oyuna sokması olumluydu.

        2

        Rakip ataklarında Beşiktaş’ın daha dikkatli ve önleyici olduğunu da gördük. Yine de belirtmekte yarar var: Beşiktaş, onca baskıya rağmen golde beklediği üretkenliği sağlayabilmiş değil. Denizlispor’a üç attılar ama, Malatyaspor’a karşı ikiyi bulamadılar. Ve günün olayı: İlk kez gol yemeden maçı bitirdiler. Tebrikler.

        3

        GÜRCAN BİLGİÇ

        Sergen Yalçın, Aboubakar'ı pas istasyonu yaparak, kenarlardan gelen oyuncularını kaleye yüzleri dönük topla buluşturmak istiyordu. Buna savunma izin vermeyince, bu kez oyunu genişletip, sürekli denemelerini istedi oyuncularından. Bu baskıyı getiren "yangın söndürücü" Atiba oldu. 37 yaşındaki dinamo, sezgilerini o kadar iyi kullandı ki, paslarla çıkmak isteyen Malatyaspor'u, hep doğru yerde-doğru zamanda bulunarak engelledi.

        4

        Beşiktaş'ı tek farkla kazanan diğer takımlardan ayıran en önemli özellik de geçen haftadan beri hissedilen mücadele duygusuydu. Bir takımı iddialı yapacak olanın oyuncu kalitesi kadar, oyun üstünlüğü olduğunu bir kez daha ispatladılar. Önde kalabalık olmayı hedefleyen ve topun olduğu alanda çoğalarak, "yeniden" atak geliştirmek isteyen komutlar var bütün oyuncularda. Konyaspor maçı sonrasında "linç" yiyen Vida'nın, bu maçın kritik dokunuşlarında başrol almasını da not alsın Beşiktaşlılar.

        5

        REHA KAPSAL

        Beşiktaş, öne geçinceye kadar saha içinde doğru taktik anlayışla oynadı. Takım halinde bölgesel baskıları çok iyi götürdü. Siyah-beyazlılar, geriye de boş yere koşmadı, saha içinde diri kaldı. Hücum aksiyonlarına girmesindeki en büyük nedenlerden biri de buydu. Top rakipteyken oyunu takım halinde planlamış bir şekilde uyguladılar.

        6

        1-0'dan sonra Beşiktaş'ın geriye çekilmesi, topu Malatyaspor'a vermesi de çok doğru değildi. O dakikaya kadar maçı kontrol eden siyah-beyazlılar, yine oyunu ve topu kontrol edip oynayabilirdi. Buna Sergen hocanın çözüm bulması gerek. Aynı zamanda Sergen hocadan daha önceden de oyuncu değişikliği hamleleri gelebilirdi. Lige kötü başlayan Beşiktaş, son iki maçta 6 puan alarak ileri haftalar için 'kazanma alışkanlığını' elde etmeye başladı. Bu da takımın özgüveni ve gelecek hedefleri açısından çok önemli.

        7

        OKTAY DERELİOĞLU

        Tek kale oynanan maçta kilidi Larin açtı ve Malatya 10 kişiyle defans yapmaktan vazgeçti. Siyah-Beyazlılar gol sonrasında da oyuna hükmeden taraftı ve rakibine neredeyse pozisyon dahi vermedi. Beşiktaş'ta önceki haftalara göre Welinton- Vida ikilisi çok daha uyumluydu. Asisti yapan Ghezzal ve golün sahibi Larin ise gecenin en çok dikkat çeken oyucularıydı. Siyah-Beyazlılar sonuç olarak haklı bir galibiyet alarak üst üste 2. kez galip geldi.

        8

        ALİ GÜLTİKEN

        Beşiktaş golü bulana kadar temposunu devam ettirdi. Larin'in gol bulması sevindirici. Ghezzal'ın pastaki ustalığını da bir kenara koyalım. Larin'in kafasına yaptığı asist bu maçı çözerken, Larin'e de iki maçtır hak ettiği ödülü getirdi. İyi niyetli bir oyuncu, kalpten oynuyor. 3 puan da onunla geldi. Sergen Hoca, kanatta oynatarak iki haftadır kimsenin beklemediği bir tercihte bulunsada Larin'in katkısı bu tercihin doğru olduğunu gösteriyor.

        9

        Beşiktaş kadrosundaki oyuncuların birlikte oynama zamanını artırdıkça takım oyununda daha üst seviyeye çıkıyor. İşin özü herkes işini daha iyi yapar hale geliyor. Kazanmanın yolu mücadeleden sonra bunun üzerine kurulan kaliteden geçiyor. Beşiktaş kazandıkça kaliteli ayaklar da sonuca ve oyuna imza atmaya devam ediyor.

        10

        ERMAN TOROĞLU

        Dün Yeni Malatyaspor gol yiyene kadar maç tek kale oynandı. Hücum açısından hiçbir şey yapmayan, tabiri caizse ilkel ve iğrenç bir futbol oynayan bir Malatyaspor. Peki böyle bir futbola Beşiktaş karşılık verdi mi, veya gereğini yaptı mı? Hayır. Onlar da topla oynadılar. Bu kadar defans yapan bir takıma gerekli işlemleri yapıp etkili olamadılar. İkinci yarı golle başlayınca maç biraz hareketlendi. Malatyaspor biraz oyuna çıkmaya başladı. Ama öyle çıkışlar ki inanılmaz vitaminsiz ve cılız mı desek veya zayıf mı desek. Peki öyle de böyle de boşa üzerine gelen bir takıma, bu sefer Beşiktaş ne yapmalı? Çabuk çıkıp, pozisyon yakalamalı değil mi? Hayır. Böyle bir takıma Beşiktaş onu da yapamadı.

        11

        Dün 22 futbolcuya bakıyorum; biraz futbol oynamaya, mücadele etmeye çalışan Larin var. Zaten o da golü attı. Sağa girdi, sola girdi, ortaya girdi, sinirlendi sarı kart bile gördü. Topu alırken faul de yapmamıştı ama bu sefer sahadaki bir başka varlık çıktı; hakem... Çok haksız bir faul verince itiraza sarı kart gösterdi. Evet, koca bir 90 dakikadan yazacaklarımız bu kadar. Keçiboynuzu çiğne babam çiğne. Hoş keçiboynuzu bulsak da çiğnemekte fayda var bilirsiniz! Bunlarda o fayda da yok.

        12

        BİLAL MEŞE

        Ghezzal, soldan altı pasa nefis bir orta yaptı, savunmanın arasından Larin kafayla topu filelere gönderdi. Sonra mı? Konuk takım kabak çiçeği gibi açıldı, nihayet biraz olsun ofansif oyuna döndü, mücadele çekilir ve izlenebilir hale geldi. Yani, Kartal’ın savunmasında kırmızı formalı adamlar gördük! Elbette bu anlayış Kartal’ın ekmeğine yağ sürmedi değil. Hani, ‘Bu da kaçar mı?’ derler ya, 73’te Aboubakar, fizik kurallarını alt-üst etti! Boş kale yerine topu üstten auta gönderdi, bu da bir yetenek olsa gerek! At, herkes rahatlasın kardeşim! Yooo taraftarına çile çektirmek Kartal’da alışkanlık yaratmış!

        13

        Acaba diyorum, Yeni Malatya ofansif oyunu tercih etseydi, skor tabelasındaki rakamlar ne olurdu? Ya da Kartal, son bölümler hariç acaba üç puana tek golle kanat çırparken, bu kadar rahat olur muydu? Sonuç; Kartal üretiyor üretmesine de onları golle taçlandıracak kramponları bulamıyor!

        14

        TÜMER METİN

        Gecenin yıldızı Cyle Larin'di. Atiba'yı yorgun gördüm. Rachid Gehzzal'ı çok beğendim. Aboubakar, Larin'i bir seviye yukarı taşıdı ve Sergen Hoca'nın eline koz verdi. Sergen Hoca, N'Koudou, Boyd ve Güven'den beklediği verimi alamadı. Eğer Larin'e savunma da yaptırabilirseniz, ki enerjisi de var ve santrfor özelliklerinden tamamlayıcı olarak faydalanabilirsiniz.

        15

        NİHAT KAHVECİ

        Ghezzal, maçın en güzel, en klas hareketi olan pasında Larin'e gol attırdı. Eleştirilen Larin son maçlarda bu performansı neden gösteriyor? Çünkü, Ghezzal iyi oynuyor. Fizik olarak hazır olmamasına rağmen çok kaliteli bir sol ayağı var. İnceci, çok güzel bir sol ayağı var. Şut atıyor, kaleyi bulamıyor ama Beşiktaş taraftarı hazır olsun. Ghezzal bir gün kenardan içeriye çekip uzak köşe çatala, örümceklerin olduğu yere topu asacak.