Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Uzman Görüşü BUBA Ventures Yöneticilerinden Neda Soydan, "Girişimler sektörlere entegre olmalı' dedi - Girişimcilik Haberleri
        .png
        .png

        BUBA Ventures Yöneticilerinden Neda Soydan, girişimlere yönelik tavsiyelerini Habertürk'e anlattı. Türkiye’deki girişimlerin, yurtdışı örneklerinde görüldüğü gibi iş dünyasının içinden çıkmadıklarını kaydeden Soydan, "Yerli girişimler gökten zembille inerek ayrı bir grup olarak doğdular. Bu durumda ekosistemlerinin diğer mevcut iş ekosistemleriyle acilen dışarıdan bağlanmaya ihtiyacı var, yoksa beslenemez ve ölürler. Yani, Türkiye’de startup’ları iş dünyasına entegre eden arayüzler eksik, dolayısıyla bu arayüzlerin zaman kaybetmeden yapılandırılması gerekiyor" dedi.

        'KENDİ PLANINIZI YAPIN'

        Girişim ekosisteminde planlama yapmanın gittikçe zorlaştığını kaydeden Neda Soydan, "Plan yapamamanın arkasında çok sebep var elbette, yapılan planları dayandırdığımız üçüncü partilerin beklenmeyen, ani karar değişiklikleriyle sıkça karşılaşıyoruz" dedi.Herkesinkendi planını inşa etmek zorunda olduğunu kaydeden Soydan, "Kendi paramız, iş gücümüz ve insan gücümüzün yettiği noktalarda yaptığımız planlar gerçekçi planlar oluyor. Melek yatırımcılara, amca dayılara, onlardan gelecek parayla alınacak hayali insanlara, arkadaşlara, çeşitli kurumlara dayandırılarak yapılan projeksiyonlar hep çok iyi senaryolar olarak rafta kalıyor. Türk girişimcisine en büyük güç mevcut durumunu gerçekçi olarak değerlendirmeye başladığımızda gelecektir" ifadesini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ