Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Burger Ceren çok değişti! En Son Babalar Duyar'ın Ceren'i Jale Azaklı'nın son halini görünce gözlerinize inanamayacaksınız!
        1

        2000'li yılların sevilen dizilerinden olan 'En Son Babalar Duyar'da canlandırdığı 'Ceren' karakteriyle hafızlara kazınan Jale Azaklı yıllar sonra ortaya çıktı.

        2

        Azaklı; 'Biri Bizi Gözetliyor', 'Gelinim Olur Musun?', 'Popstar', 'Akademi Türkiye' yarışmalarının yanı sıra 'Tatlı Hayat', 'Avrupa Yakası' ve 'Dadı' gibi yapımlar ekranlarda fırtınalar estirdi.

        3

        Bu dizilerden biri de, yapımcılığını Birol Güven'in üstlendiği, Ayşegül Atik, Ali Erkazan, Levent Ülgen, Hatice Aslan, Arzu Balkan ve Ali Sunal'ın da rol aldığı 'En Son Babalar Duyar' idi.

        4

        Biri evli, üç kızı ve bir oğlu olan anne ile babanın eğlenceli ve telaşlı yaşamının ele alındığı yapımda, Levent Ülgen'in canlandırdığı 'Hallederiz Kadir'in 'üçkâğıtları' ise diziyi izleyenlerin hafızalarındaki yerini hala koruyor.

        5

        Dizide canlandırdığı Burger Ceren rolüyle hafızalara kazınan çocuk yıldız şimdilerde anne oldu.

        6

        İşte, En Son Babalar Duyar'ın Ceren'inin son hali ve Habertürk Magazin Sorumlusu Aytekin Teker ile olan ropörtajı...

        7

        ANNESİNİN MÜŞTERİSİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

        Jale Azaklı, ekran serüvenini şöyle anlatıyor: Annem kuafördü. Tiyatro ile ilgilinen bir müşterisi, "En Son Babalar Duyar' adında bir dizi başlayacak. 7 yaşlarında beyaz tenli, renkli gözlü, balık etli bir kız çocuğu aranıyor. Ben de sizin kızınızı düşündüm siz ne dersiniz?" demiş. Ailem ilk başlarda karşı çıktı ama ben 'Oynamak istiyorum!' diye tutturmuştum. Ailemi de ikna edip beni ön görüşmeye götürdüler.

        8

        BU DİZİDE ROL ALDIĞIM İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM

        Dizinin yapımcısı Birol Güven ile görüşmesinden bahseden Azaklı, "Seçmelerde benim yaşlarımda pek çok aday vardı. Birol hocamın odasına götürdüler. Benimle ilgili biraz konuştuktan sonra 'Ezberin kuvvetli mi senin?' dedi, ben de 'Evet, kuvvetli' yanıtını verdim. Sonrasında beni 'Ayrılsak da Beraberiz'in setine gönderdi. Orada ufak bir prova yaptık ve rol benim oldu. Sonrasında 4 sezon boyunca 'En Son Babalar Duyar' dizisindeydim. Böyle bir projede yer aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum." ifadelerini kullandı.

        9

        Ayşegül Atik, Ali Erkazan, Ali Sunal, Levent Ülgen ve Hatice Aslan
        gibi birbirinden usta oyuncularla aynı seti paylaşan 27 yaşındaki Azaklı, "Hepsinden ayrı ayrı deneyim ve tecrübeler edindim. Sadece oyunculuk adına değil hayata bakış açısı anlamında da çok şey öğrendim." diye konuştu.

        10

        KENDİMİ ŞÖHRETİN ETKİSİNE KAPTIRMADIM

        Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi alan Azaklı, çocuk yaşlarda gelen şöhret hakkında ise, "Olumlu anlamda etkileri çok oldu. Benim için insanların bana karşı olan sevgisi ilgisi çok hoşuma gidiyordu. Ama şöhretin etkisine kendimi kaptırmadım. Çocuk yaşlarda da olsam işimi layıkıyla yapmanın bilincindeydim, bundan mutluluk duyuyordum." dedi.

        11

        Diziden görüştüğü kişilerin olduğunu söyleyen bir dönemin çocuk yıldızı, Hatice Aslan ve Levent Ülgen ile zaman zaman konuştuğunu ifade etti.

        12

        NEŞESİNE HAYRANDIM

        2020'de hayatını kaybeden usta oyuncu Ayşegül Atik'i de anan Azaklı, "Oyunculuğunun yanı sıra çok iyi bir insandı. Neşesine, işine olan aşkına hayrandım." dedi.

        13

        BİROL GÜVEN, 'SEN ZAYIFLA NE İSTERSEN ALACAĞIM' DEDİ

        Dizide obur bir kız çocuğunu canlandıran Jale Azaklı, ilerleyen yaşlarında da kilo problemi yaşayınca Birol Güven'in desteğiyle diyetisyenin yolunu tutmuş.

        14

        Azaklı, şöyle konuşuyor:

        Ben diziye başladığımda çok kilolu değildim. Sonrasında çok kilo almaya başladım. 9 yaşında 58 kiloydum. Ailem uyarsa da onları hiç dinlemiyordum. Hatta bir ara Birol Güven de devreye girdi. Kilo vermeye teşvik edebilmek adına Bağdat Caddesi'nde bir diyetisyene yönlendirdi. 'Sen zayıfla ne istersen alacağım sana' diyordu. Birol hocamın gönderdiği diyetisyenle 7.5 kilo verdim ama sonra yine sıkıldım ve diyetisyeni bıraktım. Böyle başlayıp bıraktığım daha birçok diyetisyen oldu. Ardından sabır ve azimle 33 kilo verdim. Bir 10 kilo daha vermek istiyorum tabi. Hamilelikti, doğumdu derken diyete biraz ara verdim.

        15

        KİLOLARIM YÜZÜNDEN ROL VERİLMEDİ

        Ekranlardan uzaklaşmasının nedeni olarak kilolarını gösteren Azaklı, "Siz ne kadar güzel olursanız olun o yaşlarda kilolu çocuk oyuncu pek istenmiyor.

        16

        14 yaşlarındayken sevgili Reha Özcan ile kısa bir projede yer almıştım. Kendisini de çok severim. Bana bir sohbet esnasında 'Jalecim sen bu kiloyla ancak ileride orta yaşlı bir kadın rolüyle oynarsın.' demişti.

        17

        Gerçekten doğru... Çünkü bizim sektörümüzde kilolu bir çocuksanız, gençseniz oyunculuk yapmakta zorlanıyorsunuz. Ekran güzelliğinin yanı sıra artık sosyal medya takipçisi de istiyorlar." ifadelerini kullandı.

        18

        EVLİ, MUTLU, ÇOCUKLU

        2015'te, özel bir ilaç firmasında bölge sorumlusu olarak çalışan Ömür Özkan ile hayatını birleştiren Azaklı, geçtiğimiz yıl anne olmuş. İstanbul Beylikdüzü'nde yaşamını sürdüren Azaklı, şimdilerde 'İpek' adını verdiği kızını büyütüyormuş.

        19

        ANNELİK DAHA SAĞDUYULU OLMAYI ÖĞRETTİ

        Azaklı, "Annelik gerçekten farklı bir duygu. Allah isteyen herkese nasip etsin. Derler ya; 'Anne olunca anlarsın!' Anne olunca kendi annemi daha çok anladım. Annelik daha düşünceli olmayı daha sağduyulu olmayı ve dahasını kattı." sözlerini kullandı.

        20

        TEKNOLOJİ TOPLUMU DEĞİŞTİRDİ

        Azaklı, 'Eskiden aile sıcaklığını hissettiğimiz yapımlar ekranlarda daha çok vardı. Sence neden böyle diziler yok?' sorusunu ise şöyle yanıtlıyor:

        O zaman bence onu gerektiriyordu. Çünkü teknoloji bu kadar devreye
        girmemişti. O yıllarda hatırladığım kadarıyla aile ve akraba ilişkileri bile başkaydı. O sıcaklık da dizilere yansıyordu. Ama şimdi hayatımıza teknoloji girdi ve o sıcaklık kayboldu. Pek çok izleyici daha çok entrikaların, heyecanın ve lüksün olduğu dizileri izlemekten keyif alıyor.

        Azaklı ekranlara da geri dönmek istiyor: Uygun bir proje olursa neden olmasın...

        21