Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Son dakika: Cep telefonu alacaklar dikkat! - Teknoloji Haberleri

        Cep telefonu sektörü, klon fırsatçıları karşısında alarma geçti ve Ankara’da yetkililerle görüştü. Fırsatçıların önünü kesmek için klonlu telefonlarda 250 TL karşılığında affın, söz konusu yasanın ilk kez gündeme geldiği tarihten geçerli olarak uygulamaya girmesini istedi. Bu talep kabul edilirse, yasa öncesinde kullanımda olan klonlu telefonlar sisteme entegre edilecek.

        GEÇEN HAFTA YASALAŞTI

        Meclis’ten geçen hafta geçen torba yasada, klonlanmış telefonlarla ilgili önemli bir madde yer aldı. Buna göre, klonlanan Uluslar arası Mobil Cihaz Kimliği (IMEI) değiştirilen telefonlar, 4 ay içinde kapatılacak. Vatandaşlar, 1 yıl içinde başvurursa, 250 TL ödemeleri halinde telefonları yeniden sisteme entegre edilecek.

        REKLAM

        FIRSATÇILAR BOŞ DURMUYOR

        Bu durum, fırsatçıları da harekete geçirdi. Bazı kişilerin, yurt dışından getirdikleri kaçak telefonları klonlayarak iç piyasa sunmaya çalıştıkları, klonlama karşılığında talep ettikleri ücretleri de artırdıkları belirtiliyor.

        Cep telefonu sektörü, bu yönde gelen yoğun duyumlar üzerene Ankara’da yetkililerle görüştü. Fırsatçıların önünü kesmek için klonlu telefonlarda 250 TL karşılığında affın, söz konusu yasanın ilk kez gündeme geldiği tarihten geçerli olarak uygulamaya girmesini istedi. Bu durumda, yasa öncesi klonlu telefonlar sisteme entegre edilecek. Sonrasında sisteme sokulan klonlu telefonlar af edilmeyecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ