Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Chiara Ferragni borsaya açılan ilk fenomen oluyor - Magazin haberleri
        1

        Dünyada reklam sektöründe sosyal medya fenomenlerinin (influencer) ağırlığı giderek artarken, İtalya’dan çok çarpıcı bir haber geldi. Instagram ünlüsü ve blogger, 33 yaşındaki İtalyan Chiara Ferragni borsaya açılıyor.

        2

        Reuters’ın aktardığına göre, Ferrangi, 21,5 milyon takipçisiyle elde ettiği şöhreti borsada da paraya çevirmeye hazırlanıyor.

        3

        Ferragni’nin pazarlama işlerini yapan şirketi Sisterhood, 2019’da 11 milyon euro gelir elde etmişti. Ferragni’nin moda şirketlerinin bloğuna sahip olan marka da 2019’da toplamda 20 milyon euro gelire ulaştı.

        4

        Ünlü influencerın yaşadığı Milano kentindeki İtalya Borsası’nda yapılması planlanan halka arzın hangi şirket üzerinden olacağı ise henüz belli değil.

        5

        Reuters, Ferragni’nin şirketlerinin toplam değerinin 80 milyon euro edebileceğini belirtti.

        Bu rakamın borsa için küçük olduğunu ancak bu halka arzın bir ilk olması açısından önemli olduğu vurgulanan haberde, sadece internet üzerinden kendisini markalaştıran bir ismin ilk kez borsaya açılacağı, benzer kişilerin borsaya açılması açısından da bunun önemli bir sınav olacağı belirtildi.

        6

        İtalyan rapçi Fedez ile evli olan dünyaca ünlü fenomen Chiara Ferragni annesi ve kız kardeşleriyle yaptığı iç çamaşırlı paylaşım olay olmuştu.