Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener, Adana'da vatandaşlara seslendi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener, Adana'da vatandaşlara seslendi.

        İYİ Parti lideri Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

        Gezdiğimiz yerlerde bizi hedef gösteren, muhalefeti hedef gösteren dile hiç rastlamadım. Önce kadınlara çürük, sürtük, düşük dendi. Gençlere süfli dendi, millete işgalci, darbeci dendi. Ondan sonra hedef gösterildik. Önce bizi Gabar'a gömdüler. Sayın Kılıçdaroğlu ile ikimizi. Sayın Kılıçdaroğlu ile beni birimizi Gabar'a birimizi Cudi'ye. Benim mezar kazanırken petrol bulundu Gabar'da. Milletine kitapsız diyen Allahsız, dinsiz diyen bir dille hiç karşılaşmadık. Diyor ki, 'Biz Allah'tan emir alırız'. Arkadaş bu nasıl bir iştir, bu nasıl kötü pis dildir. Yakında peygamberliğini ilan ederse şaşırmam. Kafalar gitti. Bir an evvel 14 Mayıs akşamı birinci turda bitirmeliyiz bu işi. Gerçekten psikiyatrislerin tedavisine muhtaç insanlar bu ülkeyi yönetiyor. Her bir kardeşim, evladım sadece kendisini, ailesini değil, sizden rica ediyorum bütün arkadaşlarınızı, komşularınızı, akrabalarınızı sandığa getiriyorsunuz birinci turda sayın Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı seçiyoruz, Recep Bey ve arkadaşlarını emekli ediyoruz.

        REKLAM

        "HARAMA EL UZATMAMANIZ LAZIM"

        Bir tanesi çıktı dedi ki, çok enteresan, sonra da Erzurum'da bizatihi yaptırılan sonra da CHP'liler yaptı denen provokasyon. Bir abi var, biz kazanırsak şampanya patlatacakmış. Onlar kazanırsa tertemiz alınlarıyla secdeye varacaklarmış. O alnın temiz olması için harama el uzatmamanız, kul hakkına girmemeniz, gencecik çocukların hakkını yememeniz lazım. 82 puan alan çocukları atamayıp, 52 puanla ayısı, dayısı olanları atamamanız lazım. Sizin alınlarınız kapkara, neresi temiz? En son Erzurum'da, Erzurumlu kardeşlerimi de çok üzen, dadaşları çok üzen, Atatürk'ün şehri Erzurum'da sayın Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlama, linç etme ve provokasyonun karşısında bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapmış şahıs, kalkıp İmamoğlu'nu suçluyorsa artık kelimeler bitmiştir. Dolayısıyla bu işi kaybettiğini anlayıp, işi zorbalığa vurmuş demektir. Bir arkadaş daha var o da çok şecaat gösterdi. Biz kazanırsak, asayişten sorumlu arkadaşa göre erkeklerle erkekleri evlendirecekmişiz. Hayvanlarla erkekleri evlendirecekmişiz, fantezide sınır yok.

        "SANDIKLARI KORUYACAĞIZ"

        REKLAM

        Bir de jeliboncu arkadaş var. Habire ahlak dersi verir. Ama bir Anka Park yaptı 16 milyar lirayı 3 kişinin cebine koydu, gerisi cebellezi. 16 milyar lira ile bu ülkenin öğrencilerin KYK borçları affedilebilirdi. Kaç tane fabrika, yurt yapılabilirdi? Böyle bir haram düzenini, düzenbaz düzeni 14 Mayıs'ta helal oylarımızla emekli edecek miyiz? Son olarak Recep Bey attaya gidiyor. Biz sabırlı olacağız, akıllı olacağız, zeki olacağız. Bunların yaptığı yanlışlıkları göreceğiz engelleyeceğiz ama onlarla bir olmayacağız. Bir de sandıkları koruyacağız. Son olarak bir oy Kemal'e bir oy Meral'e. Ben CHP seçmenlerine saygım sonsuz. İYİ Partililer oylarınızı elbette hem Kemal'e hem Meral'e istiyorum.

        KILIÇDAROĞLU: 1 KURUŞ PARA ALMADAN TESLİM EDECEĞİZ

        Akşener'in ardından kürsüye gelen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu halka seslendi.

        Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

        Öncelikle bütün Adanalı kardeşlerime, depremzedeleri bağrına bastıkları için, onlara ev sahipliği yaptıkları için hepinize ama hepinize yürekten teşekkür ederim. Depremzede kardeşlerime söz verdim, onlar zaten vergileri ödüyorlar. Evleri yıkıldı, dükkanları, ahırları yıkıldı. Söz verdim, bütün evlerinizi, işyerlerinizi, ahırlarınızı depreme dayanıklı yeniden inşa edeceğim ve 1 kuruş para almayacağım. Çünkü o insanların hiçbir kabahati yok. Onlar 23 bölgede 43 imzayı gördükller. Binalar depreme dayanıklı diye satışa izin verdiler, o da gitti tapuya imza attı binasını satın aldı. Sorumlu varsa binaları depreme dirençli olarak yapmayanlardır. O nedenle 1 kuruş almadan evleri kendilerine teslim edeceğim.

        "TORPİL MORPİL OLMAYACAK"

        REKLAM

        Gençler sizin hayalleriniz Bay Kemal'in hedefi olacak. İlk kez gidip sandığa oy kullandığınızda dünya siyaset tarihine önemli armağan bırakacaksınız. Dünya siyasi tarihi şöyle yazacak; gençler demıokratik yollarla otoriter yönetimi değiştirdiler. Bu bizim gençliğimiz açısından; yani sizler açısından dünya siyaset tarihine bırakılacak en önemli armağandır, bu armağana sahip çıkın. Size sözüm var işsizlik sorununu çözmek konusunda. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Öyle torpil, morpil olmayacak. Mülakatı da kaldıracağız. Sanki beyefendi yeni iktidara geliyor o da söz vermiş. Kaldırsana elinden tutan mı var? Size düşündüğünüzden daha iyi imkanlar sağlayacağız.

        "EN BÜYÜK GÜNAHA ORTAK OLMA"

        Sen 5'li çetelere çalışırken para var, havuz medyasına para var, sonra 'nereden bulacaksın' diye soruyorlar. 5'li çetelerden alıp emekliye vereceğim. Aile destekleri sigortası getireceğiz. Hiçbir yoksul evde çocuğu yatağa aç giymeyecek, suyu, elektriği, doğalgazı kesilmeyecek. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye'yi inşa edeceğim. İşsizlik sorununun çözülmesi lazım, gençlerin yurt dışında değil Türkiye'de üretmesi lazım. Türkiye düşündüğünüzden daha zengin bir ülke. Sizler ekmek alırken vergi ödüyorsunuz. Musluğu açarken 4 çeşit, elektrik düğmesine basınca 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Bu vergilerin nasıl harcandığı belli değil. 5'li çetelere gidiyor, onlar yurt dışına gidiyor. Yurt dışına getirdikleri paranın tamamını alıp getireceğim ve sizlere vereceğim. Sanıyorlar ki bay Kemal bunların hepsini unutacak. Bir daha söylüyorum, bay Kemal ve kul hakkı yedirmez. Cumhur İttifakı'ndaki genel başkanlardan biri çıkıp 'biz kul hakkı yemeyiz ve yedirmeyiz' diye bir şey söyleyebilir mi? Kul hakkı yemek en büyük günahsa, en büyük günaha ortak olma kardeşim.

        "ADALET YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDİYOR"

        REKLAM

        Çocuğun çantasına somun ekmeği kesip salça süren annelerini de biliyorum. Sizler bu ülkenin büyümesi ve kalkınmasıyla beraber huzur içinde yaşamayı hak ediyorsunuz. Diyorlar ya 'Bay Kemal gelirse yardımları kesecek'. Tam tersini yapacağım, her kadının bankada hesabı olacak, her ay düzenli para yatacak. Gidecek parasını alacak, çoluk çocuğun rızkını sağlayacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Huzur içinde gideceksiniz. Sizin en büyük güvenceniz sosyal devlet olacak. Kim haksızlığa uğradıysa, kim zulme uğradıysa oy versin vermesin, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Kim haksızlığa uğradıysa onun yanında olacağım. Çocukları ve eşi öldürülen Emine Şenyaşar'a gittim. 8 savcı korkudan dava açamıyordu. Milletvekili arkadaşlarımı görevlendirdim, savcılar dava açtılar. Onun hakkını hukukunu bu kardeşiniz savundu. KHK'lılar adalet istiyor diyorsunuz, adalet çok soylu bir kavramıdır. Adaleti getireceğim, adalet için 450 kilometre yürüdüm. O yürüyüş bir başlangıçtı, şimdi hep beraber yürüyoruz.

        "SİYASETİ 180 DERECE DEĞİŞTİRECEĞİZ"

        Askere gidenler bilirler. Sınırda tabela vardır 'hudut namustur' yazar. Şimdi her önüne gelen geliyor. Afganlar, Suriyeliler geliyor. Bir daha söz veriyorum, bütün Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde ülkelerine uğurluyacağız. Asla ırkçılık yapmadan, onların bütün ihtiyaçlarını karşılayarak AB fonlarıyla ve bizim müteahhitler yapacak. Onların can ve mal güvenliğini sağlayarak kendi ülkelerine uğurlayacağız. Arzu ederlerse turist olarak ülkemize gelebilirler. Siyaseti 180 derece yana değiştireceğiz. Vatandaştan yana hizmet vereceğiz. Oylarımızı bölmeyeceğiz. Sandığa gideceğiz, birleşe birleşe kazanacağız. Biz 6 partinin lideri bir aradayız. Tek arzumuz Türkiye'nin huzura kavuşması, demokrasi gelmesi. Gençler bir tivit attığında anne, babaları uyarıyor. Gençler size sözüm var, Allah nasip eder Cumhurbaşkanı olduğumda en rahat benim aleyhime tivit atabilir, en rahat beni eleştirebilirsiniz. Size demokrasiyi, özgürlüğü, ekmeği, aşı, işi getireceğim. Yolsuzluk yapanların da burnundan fitil fitil getireceğim. Kapanan belediyeler var biliyorum. Referandum yapacağız, halk istiyorsa yeniden açacağız. Küçük beldelerde kapanan adliye binaları var. Bütün binaları yeniden açacağız, vatandaş hakkını hukukunu orada arayacak.Zeydan Başkan metro yapmak istiyor onay alamıyor. Göreceksiniz Ekrem Başkan, Mansur Başkan Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Zeydan Başkan bütün yatırımların iznini alacak ve Adana'ya hizmet edecek.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ