Çinli dev şirket Alman spor markası Puma'yı satın alıyor
Çinli Anta Sports Products şirketi Salı günü yaptığı açıklamada, Alman spor giyim üreticisi Puma'nın yüzde 29,06 hissesini Pinault ailesinden 1,5 milyar euro karşılığında satın alacağını ve böylece şirketin en büyük hissedarı olacağını duyurdu
ABONE OLÇinli Anta Sports Products, Alman spor giyim devi Puma'nın yüzde 29,06'luk hissesinin 1,5 milyar euro karşılığında Pinault ailesinden satın alınacağını ve böylece şirketin Puma'nın en büyük hissedarı olacağını açıkladı.
Hong Kong borsasında işlem gören şirket, hisse başına 35 euro nakit ödeme yapacak. Bu, Puma'nın Pazartesi günkü kapanış fiyatı olan 21,63 euro'ya kıyasla yüzde 62'lik bir prim anlamına geliyor.
Anta hisseleri, Salı günü seans ortasında yüzde 1,3 artış gösterdi; daha önceki işlemlerde ise yüzde 3,4'lük bir sıçrama kaydetti.
Hisse satışı, Alman firmasının Nike ve Adidas karşısında pazar payı kaybettikten sonra toparlanma çabası içinde olduğu bir dönemde gerçekleşti. Ayrıca uzmanlara göre adım, New Balance ve Hoka gibi hızla büyüyen markalarla da rekabet edileceği dönemde önemli bir hamle olarak tanımlanıyor.