Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çörek otu faydaları saymakla bitmiyor!
        1

        Diyabet, kanser hücreleri ve insülün direncine karşı koruyucu rolüyle en önemli baharatlardan biri olan çörek otunun sahip olduğu mikrop öldürme özelliği, ona doğal bir antiseptik olma avantajı kazandırıyor. Özellikle corona virüs pandemisine karşı bağışıklık sistemimizi güçlü kılmaya çalıştığımız bu günlerde çörek otu, içerisinde yer alan timokinon adlı bileşenle bağışıklık sistemimizin önemli destek kuvvetlerinden biri oluyor.

        2

        Bağışıklık sistemini güçlendirmede ve birçok hastalığın tedavisinde etkili olan çörek otunun önemine değinen Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Doğanın sunduğu mucizelerden biri olan çörek otunun iltihap giderici etkisi, vücudun hastalıklara karşı en önemli savunma mekanizması olan makrofaj, hücrelerinin sayılarını artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanserle savaşta en güçlü besinlerden biri olan çörek otu, diyabete ve insülin direncine karşı savaşır ve bu sayede vücuttaki kronik iltihabı giderir. Aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı olur” dedi.

        3

        ‘Çörek otuna kıymet verin, zira o ölüm dışında her derde devadır!’ Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Dr. Ümit Aktaş, “Mutfağınızdan çörek otunu eksik etmeyin, onun mucizesinden faydalanın. Ancak nasıl tüketeceğiniz önemli” diyor.

        4

        Çörek otu yağının faydaları

        Çörek otunu, poğaçaların ve tuzlu kurabiyelerin üzerinde tüketmek yerine, tohumlarını tavanda dövüp yağını çıkararak ve bu yağı salatalara ya da yoğurdun içine karıştırarak tüketmenin daha etkili olduğunu söyleyen Dr. Ümit Aktaş, "Çörek otu yağından elde edilen timokinon maddesinin karaciğer, pankreas, meme, mide, kolon ve beyin kanserlerini önlemede, hastalığın seyrini yavaşlatmada etkili olduğunu gösteren araştırmalar bulunuyor.

        5

        Bu araştırmalar, timokinon maddesinin güçlü antioksidan ve anti-kanser özellikleri ile agresif kanserin yayılma hızını yavaşlattığını da gösteriyor” dedi.

        6

        Hem diyabetten korunun hem de sağlıklı kilo verin

        Çörek otu yağının diyabeti önleme ve tedavi etmede son derece önemli bir işlevi olduğunu vurgulayan Dr. Ümit Aktaş, “Çörek otu aynı zamanda kilo vermeyi destekleyen etkili bir bitkisel çözümdür. Diyabet tedavisinde zeytinyağı ekstresi ile birlikte kullandığım takviyelerden biri de çörek otu yağıdır.

        7

        Yapılan araştırmalar, çörek otu yağının pankreatik beta-hücrelerinin iyileşmesinde oldukça etkili olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda kan şekerini de dengeleyen, açlık ataklarını kontrol altına alan özelliğiyle zayıflamak isteyenlerin en önemli yardımcısı olarak karşımıza çıkıyor. İçindeki bileşenler, hem zayıflamada hem de diyabette iyileştirici etkiye sahip. Doğanın sunduğu bu mucizevi siyah tohumun yağından faydalanmayı ihmal etmeyin’’ dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ