Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hatay ve Kilis esnafına müjde

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da vatandaşlara hitap etti. Erdoğan buradaki programının ardından ise, Hatay'da bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'nda açıklamalarda bulundu.

        Aralarında Ajda Pekkan, Seda Sayan, İbrahim Tatlıses, Deniz Seki, Emel Müftüoğlu, Mustafa Sandal'ın da bulunduğu gruba milli sporcular ve gazeteciler eşlik etti. Ünlü isimler, Hatay Havalimanı’na geldikten sonra bir lokantada yemek yedi. Kentte Arkeoloji Müzesi’ni ve tarihi mekanları gezen ünlülerin akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve askerler ile bir araya gelip yemek yiyeceği öğrenildi.

        "MEHMETÇİK DESTAN YAZDI"

        Sanat ve spor camiasının güzide temsilcileriyle Hatay'daki askerleri ziyaretleri vesilesiyle karşılaşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, Mehmetçik'in Zeytin Dalı Harekatı'nda destan yazdığını söyledi.

        Erdoğan, dünyanın şaşkınlıkla ve hayranlıkla takip ettiği bir operasyonla, iki ayı dahi bulmayan bir operasyonla Afrin şehir merkezinin ele geçirilmiş olmasının gerçekten tarih bir başarı olduğunu vurgulayarak, operasyona katılan tüm askerleri, jandarma, polis, korucular, istihbaratçılar ve Özgür Suriye Ordusu mensuplarını tebrik etti.

        Operasyona destek veren AFAD'dan Kızılay'a, Sağlık Bakanlığından belediyelere kadar tüm kurumlara da teşekkür eden Erdoğan, milletle beraber sanatçılar ve sporcuların da bu başarıdan gurur duyduğunu gördüğünü söyledi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

        "Kahraman Mehmetçiklerimize moral ve destek vermek üzere burada bulunan sizler bu ülkenin gerçek sanatçılarısınız, gerçek sporcularısınız. Dünyanın hiçbir yerinde ülkesinden ve milletinden kopuk, hatta onların tüm değerlerine, tüm başarılarına düşman sanatçılar ve sporcular göremezsiniz. Ülkemizde eskiden beri böyle bir kesim bulunuyor olsa da hamdolsun sayıları giderek azalıyor. Değişim zaten böyle bir şeydir. Sadece bir alanda ileriye doğru adımlar atarken, diğer alanlarda geride kalamazsınız. Türkiye askeri zaferleriyle, sanat alanındaki özgün çalışmalarıyla, spordaki başarılarılarıyla, ekonomideki atılımlarıyla, diplomasideki dik duruşuyla velhasıl her alanda birden gelişiyor ve ilerliyor. Bugün burada şahit olduğumuz manzara, işte bu değişimin en güzel ifadesidir, en çarpıcı fotoğrafıdır. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum."

        Ülkenin yükselişi belli bir düzeyi geçtikten sonra ufak tefek sarsıntıların, ufak tefek operasyonların istikrar ve güven ortamını bozmaya yetmediğine işaret eden Erdoğan, bir dönem birkaç milyar dolarlık spekülasyonlarla yerle yeksan edilen Türkiye'nin son beş yıldır sayısız siyasi ve ekonomik saldırıyı terör örgütleri vasıtasıyla kendine kurulan tuzaklarını savuşturmayı başardığını vurguladı. Erdoğan, "Zeytin Dalı Harekatı'ndaki başarımız, bu bakımdan gücümüze güç katmıştır." dedi.

        Türkiye'nin 2002 yılından beri her yılını bir öncekinden daha güçlenerek geride bıraktığını belirten Erdoğan, bu yükselişi ne 2007'deki vesayet krizinin, ne FETÖ ihanetlerinin ne de Suriye ve Irak'taki senaryoları ülkeye taşıma gayretlerinin durduramadığını vurguladı.

        "Bugün, Türkiye 2007 vesayet krizi öncesinden daha güçlüdür." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Artık silahlarımızı kendimiz yapıyoruz. Kapısında beklediğimiz insansız hava araçları, silahlı insansız hava araçları sebebiyle bizlere ne yazık ki kapıyı açmayanlar, bizi şu anda bunları üretir hale getirmiştir. Şimdi daha güçlüyüz, şimdi artık şu parça gelecek mi, bu parça gelecek mi diye beklemiyoruz. Artık kendimiz yapıyoruz ve bunu yapanlar da arazide artık Mehmetçikle, bütün subaylarımızla komuta kademesiyle el ele, omuz omuza operasyonları yürütüyorlar.

        Bugün artık George'la filan işimiz yok. Ahmet, Mehmet hep birlikte bu işi yürütüyorlar. Bugün Türkiye, 2013 emniyet, yargı darbe girişimi öncesinden daha güçlüdür, bugün Türkiye 2015'teki çukur eylemleri öncesinden daha güçlüdür, bugün Türkiye, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür, bugün Türkiye, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları öncesinden çok daha güçlüdür."

        "ONLAR KAÇACAK BİZ KOVALAYACAĞIZ"

        Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3852 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Erdoğan, "Tabii artık fazla da kalmadı, Mehmet'imiz yükleniyor, saldırıyor, tabii onlar da bir taraftan kaçıyor ama nereye kaçarlarsa kaçsınlar, inlerine giriyoruz, gireceğiz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız." diye konuştu.

        Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın dışında, Irak'ın kuzeyinde Kani Rash bölgesinde 68, en sıkıntılı yerlerden Amanoslar'da bir hafta içinde 17, yurt içinde salı günü itibarıyla 14 olmak üzere toplam 99 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

        Bundan sonra geçen her günde, bir öncekinden daha güçlü hale gelerek yola devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Milletimizin huzuru, refahı için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapacağız." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

        "Milletlerin imtihan dönemleri vardır, Türk milleti de işte böyle bir imtihan döneminden geçiyor. Bugüne kadar sergilediğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ile Allah'a şükür bu imtihanı başarıyla veriyoruz. Elbette önümüzde daha katetmemiz gereken çok mesafe var ama ziyaret ettiğimiz şehirlerimizde, katıldığımız programlarda gördüğümüz manzara bize gelecek için ümit aşılıyor. Türk milleti son örnekleri Çanakkale'de İstiklal Harbi'mizde görülen tarihi bir kenetlenme içindedir. Belli kesimler tarafından yapılan onca itibar suikastına, haydutluğa rağmen sanatçılarımız ve sporcularımızın buradaki varlığı dahi bu kenetlenmenin işaretlerinden biridir.

        Yöneticiler olarak bize düşen görev, bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirerek ülkemizi hedeflerine ulaştırmaktır. Askerimiz sahada ne kadar iyi mücadele ederse, sanatçımız kendi alanında ne kadar güzel işler çıkartırsa, sporcumuz müsabakalarda ne kadar büyük başarılar elde ederse bizim bu çabamızın neticeye ulaşması o kadar kolaylaşır. Çünkü ülkelerin ve milletlerin gücü, işte tüm bunların toplamından oluşur. Sahadaki başarılarınızın gölgesinin düşmediği bir masada, istediğiniz neticeyi elde etme şansınız zaten yoktur."

        Erdoğan, ülkenin ve milletin bekası için her bir kişinin günlük çıkarların ötesinde düşünerek hareket etmesi gerektiğine işaret ederek, "Kendi işimizi en güzel şekilde yaparak mücadeleye katkıda bulunmamız gereken bir süreçte bulunuyoruz. Askersek en iyi askerliği yapacağız, sanatçıysak sanatın en iyisini icra edeceğiz, sporcuysak mücadelenin en iyisini ortaya koyacağız. Cumhurbaşkanıysam, ülkemi en iyi şekilde yönetmenin gayreti içinde olacağım." dedi.

        rdoğan, bu duygularla bir kez daha en üst komutanından erine kadar tüm Mehmetçiklere, Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere ülkenin güvenliği, huzuru, geleceği için kahramanca yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarını sundu. Sanatçıları ve sporcuları, bu önemli vazifelerinde askerlerin yanlarında oldukları ve onlara desteklerini gösterdikleri için de tebrik eden Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere sağlık, sıhhat ve afiyet diledi.

        Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından, Oğulpınar Sınır Karakolu'nda çekilen kamuflajlı bir fotoğrafının paylaşıldığı görüldü.

        Erdoğan'ın Hatay'da yaptığı açıklamalar ise şöyle:

        Bugün Hatay bambaşka. Hatay, mart 2019'a hazır mıyız? Kasım 2019'a hazır mıyız? Kongremizin ülkemiz, milletimiz için demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hatay 16 Nisan'da yüzde 46'lık evet oranı ile Türkiye ortalamasının biraz altında kaldı. Demek ki Hatay'da daha gayretli olmamız gerekiyor. Çünkü ben Hatay'a inaniyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşu sonrasında kendi iradesi ile ülkemize katılmış bir şehrimiz olarak Hatay'ın milletimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Misakı Milli sınırlarımız dahilindeki bu şehrimizin bize verdiği mesajı çok iyi anlıyoruz.

        AK Parti olarak kendimizi Hatay'a ve tüm milletimize en iyi şekilde anlatarak bundan sonra çok daha başarılı neticelere hep birlikte koşacağız.

        "AMANOS'TA BİR HAFTADA 17 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK"

        Amanos Tüneli'ni barındıran Dörtyo-Hassa yolunun proje çalışmaları devam ediyor. Amanos'ta bir hafta içinde 17 teröristi etkisiz hale getirdik. Amanos Dağları'nı tüneller, viyadükler ve köprülerle geçerek Hatay'ın iki yakasını birbirine kavuşturuyoruz.

        "HATAYLI VE KİLİSLİ ESNAF KARDEŞLERİME MÜJDE VAR"

        Hataylı ve Kilisli kardeşlerime müjdem var. Esnaflarımızın Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlarını bir yıl erteledik. İşverenlerimizin SSK borçları için adım attık. Geçtiğimiz aralık ayından önümüzdeki hazirana kadar olan SSK borçlarının ertelenebilmesine de imkan sağladık.

        Hatay'ın ilçeleri, mahalleleri aylar boyunca terör örgütü mensuplarının saldırılarına maruz kaldı. Teröristler buradan geçerek diğer şehirlerimizde eylemler gerçekleştirdi.

        Afrin'den gelen tehditler tahammül edilemez boyuta gelince MGK'da kararı verdik, 20 Ocak Cumartesi günü, bir gece ansızın gelebiliriz dedik ve geldik. Yok Afrin'e girmenin bedeli çok ağır olurmuş. Bu tezviratların hiçbirine kulak asmadık. Mehmedimiz, Mehmetçiklerimiz bütün teröristler yerle yeksan etti. Şu an itibarıyla etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3844. Ordumuz fırtına gibi Afrin'e girdi. Öcü gibi gösterilen teröristleri böcek gibi ezip geçti. Ne kadar yıkılmaz denen tahkimat varsa hepsini yerle yeksan ederek 18 Mart'ta şehir merkezini ele geçirdi. Şimdi Tel Rıfat ve diğer bölgeler teröristlerden temizleniyor.

        Bu ülkede her teröristin teslim olmak dışında tek bir eylem şansı vardır. Çünkü eylem yapan hiçbir teröristin peşini bırakmadık. En kısa sürede bulduk, imha ettik, ediyoruz. Yol yapmak için, maden çıkarmak için çalışan işçilere musallat olup onları taciz etmek artık eskisi gibi kolay olmayacak. Güvenlik güçlerimize saldırmaya tevessül edenlerin en küçük şansları yoktur. Hepsinin tepelerine ineceğiz. Bu katiller sürüsünü tarihin çöp sepetine atacağız. İster sınırlar içinde ister dışında olsun, tespit ettiğimiz her teröristi etkisiz hale getirerek yolumuza devam edeceğiz.

        Bu kiralık katiller çetesinin sonu da tıpkı bir asır önce bölgede sırtını bir takım güçlere dayayıp canlar yakanlardan farklı olmayacaktır. Türkiye, 81 milyon vatandaşı ile rabiasına sıkı sıkıya sarılmış bir ülkedir.

        "CUMHUR İTTİFAKI İLE ÜLKEMİZ YENİ BİR DÖNEMİN İÇİNE GİRİYOR"

        Cumhur İttifakı ile ülkemiz yeni bir dönemin içine giriyor. Kardeşliğimizi ittifak ile tüm Türkiye'de ispatlamış olacağız.

        KOSOVA BAŞBAKANI'NA TEPKİ

        Ben buradan Kosova Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum ama Başbakanı'na da yazıklar olsun diyorum. FETÖ'nün bu mensuplarını bize veren istihbaratçıları, içişleri bakanını görevden almak tarihi bir hatadır. Onlar görevini yaptı ama sen onların ailelerini kabul etmek suretiyle Elysees Sarayı'ndane yapıldıysa onu yaptın. Kosova'yı ABD'den sonra kabul eden ikinci ülke Türkiye. Sen bunu nasıl yaparsın.

        Bu tarz başarılı operasyonlar gelecektir. FETÖ nereye kaçarsa kaçsınlar soluğumuz enselerindedir. Yunanistan olayı, 9 şahsımı vurmaya gelen malum kişiler, kaçtılar Yunanistan'a, ondan sonra Çipras ile konuştuğumuzda 10-15 gün içinde halledeceğiz dedi aylar, yıllar geçti halledecek. Geçen de sınır ihlali yapan subayı biz yakaladık, batı ayağa kalktı. Bize bunların verin. Kusura bakmayın, biz yargı devletiyiz. Bunlar şu anda yargıda. Yargı ne karar verirse odur. Sizin yargınız var da bizim yargımız yok mu? Hepsi her taraftan saldırıyor. Bu teröristler için Çipras'a bir şey söylemediniz.

        Bulgaristan'daki toplantıda yine gündeme geldi, konuştuk. Bizimle işbirliği yapan tüm ülkelere şükranlarımızı sunuyoruz. Bu hainlerin hepsini bugün olmazsa yarın ama birgün mutlaka buraya getireceğiz. Ülkemizin içinde de bunlara rahat ve huzur vermeyeceğiz. Mücadele nereye kadar giderse oraya kadar sürdürmekte kararlıyız. Ne FETÖ'ye ne de benzer yapılara asla geçit vermeyeceğiz.

        Ülkemizin sınırları boyunca terör koridoru projesine balıklama atlayanları nasıl görmezden gelebiliriz. Mücadelemizi tavizsiz ve aralıksız sürdüreceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ