Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da! "TOKİ İLE GEREKENİ YAPACAĞIZ"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6.8'lik depremle sarsılan Elazığ'a ulaştı. Deprem bölgesinde incelemeler yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybeden anne Ayşe ve oğlu Muhammed Salih Civelek'in cenaze törenine katıldı. Cenazeyi Diyanet İşleri Ali Erbaş kıldırdı.

        CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'a TBMM Başkanı Mustafa Şentop da eşlik ediyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Elazığ Havalimanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile diğer yetkililer karşıladı.

        REKLAM

        "BİZİM İÇİN BİR İMTİHAN"

        Cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

        "Saygı değer kardeşlerim az önce sevgili kardeşimiz Ayşe ve Muhammed Salih'in namazlarını kılmış bulunuyoruz. Tabii bu tür doğal afetler bizim için bir imtihan. Bu noktada biz teslimiyetin en güzel örneğini vermişiz. Biz Erzincan depremini, Van depremini, Simav depremini, Düzce depremini, Kocaeli depremini yaşamışız. Malum Elaziz Erzincan ile komşu ve Erzincan'da ne tür depremler yaşadığımızı biliyoruz.

        "TOKİ İLE GEREKENİ YAPACAĞIZ"

        Biz depreme karşı gösterdiğimiz teslimiyeti biliyoruz. Devlet olarak millet olarak elimizden geleni yapacağız. Süratle yıkılan binalarımızın yerine TOKİ ile gereken adımları atacağız. Kimseyi de açıkta bırakmayacağız. Kimsenin dedikodularına kulak asmayın. Bilin ki biz sizin hizmetkarınızız ve elimizden geleni yapacağız."

        Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 9 yaşındaki Muhammed Civelek'in mezarına omuz verdi ve bölgede ziyaretlerde bulunmak üzere olay yerinden ayrıldı.

        VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

        Erdoğan daha sonra ise Elazığ merkezdeki Sürsürü Mahallesi'ni ve yıkılan Dilek Apartmanı'nın bulunduğu bölgeyi ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

        "BİRİLERİ İLLA BİR YARDIM YAPACAKSA BUNUN KURUMU BELLİDİR"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’da arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Mustafapaşa Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ Mustafa Paşa Mahallesi’ndeki incelemelerinin ardındanyaptığı açıklamada şöyle konuştu:

        "Devletimiz tüm imkanlarını tüm kurumlarıyla kullanmayı sürdürecek. Ama yaralı ama canlı, insanımıza ulaşmanın gayreti içerisindeyiz. Bu tür zamanlarda biliyorsunuz bazıları fırsat kollamaya kalkar. Bu fırsatlara asla bizler kapı aralamayalım. Devletimizin herhangi bir ihtiyacı yok. Birileri illa bir yardım yapacaksa bunun kurumu bellidir, AFAD'la, Kızılay'la bunlar yapılır."

        "SÜRATLE ADIMLARIMIZI ATACAĞIZ"

        Deprem bölgesinde incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara yaptığı konuşmada, "Burası zemin etüdleri noktasında kesinlikle bir fay hattı. Bununla ilgili çalışmaları da tabii arkadaşlarımız yaphacaklar, yaptıracaklar. Nerede bu inşaatları yapacaksak yapacağız, adımlarımızı süratle atacağız" ifadelerini kullandı.

        DOĞANYOL'DAKİ KALABALIĞA HİTAP ETTİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğanyol'daki kalabalığa kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: İmanınızın bir gereği olarak sabırla bu süreci atlattınız, atlatıyorsunuz. Rabbim beterinden bizleri korusun inşallah, sizleri Allah'a emanet ediyorum. Yarın sabah Cezair, Gambia ve Senegal ziyaretimiz var. Bu seyahate çıkmadan önce deprem bölgelerini dolaşayım istedim. Şimdi sizlerle biraradayız, buradan İstanbul'a döneceğiz, tekrar Allah yar ve yardımcımız olsun, sağolun, varolun.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MALATYA'DA

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesini ziyaret etti. Erdoğan, Öğretmenevi'nde kalan depremzedelerle buluştu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ