Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Depremzede çocuklara 15 metrelik pasta | Son dakika haberleri
        1

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda 20 Şubat'ta Napoli'den gelen İskenderun Limanı'na demirleyen MSC AURELIA gemisinde yaklaşık 700 depremzede ağırlanıyor.

        2

        Her birinde banyo, tuvalet bulunan 358 oda ve 1000'den fazla yatak kapasitesine sahip gemi, "Yalnız değilsin Türkiye" afişiyle dikkat çekiyor.

        3
        4

        Her gün konuklar için farklı etkinliklerin yapıldığı gemide bu kez de çocuklar için pasta hazırlandı. Türk ve İtalyan bayraklarının yer aldığı 15 metrelik pasta çocukların alkışlarıyla kesilerek ikram edildi.

        5
        6

        MSC Mersin Bölge Müdürü Uğur Tosuner, gazetecilere, geminin 20 Şubat'ta İskenderun Limanı'na geldiğini ve 2 ay boyunca burada kalacağını ifade etti.

        7
        8

        Depremzedelere burada ev konforunu yaşatmaya çalıştıklarını aktaran Tosuner, şunları kaydetti:

        "Aslında biz her gün bir etkinlik yapıyoruz ama bugün etkinliğin özelliği çocuklarımıza yine bir motivasyon olsun istedik. Gemi kaptanımızın ve aşçımızın yapmış olduğu bir etkinlik bu. Burada çocuklara zaten her daim bir etkinliğimiz var. Pasta 9 parçadan oluşuyor. Bunların hepsi el yapımı, aşçılarımız 24 saattir bununla uğraşıyor. Bana söylediklerine göre 'bir feribotta yapılmış şu anda dünyanın en büyük pastası' diyorlar. Çocuklar mutlu olsun, bizim için yeter."

        9
        19
        ÖNERİLEN VİDEO

        Yaşlı kadın 60 bin lirası gasp edilerek öldürülmüş

        Konya'nın Ereğli ilçesinde yalnız yaşayan 70 yaşındaki kadının 60 bin lirasının gasp edilerek öldürülmesiyle ilgili katil zanlısı komşu ve yardım ve yataklık ettiği iddia edilen 2 kişi tutuklandı. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ